Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Η απ-οικεία του Κυριάκου Μητσοτάκη και οι οικείες μας συμφορές από τον ο-δικό του χάρτη — Παραδέχθηκε ένταση της φοροληστείας με δεσμεύσεις για ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα — ΚΚΕ: Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια με πιο δυνατό ΚΚΕ και μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση — ΚΚΕ: Το αντίπαλο δέος — #ΕΚΛΟΓΕΣ - #ΚΚΕ - #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ και στις δεύτερες εκλογές! — Μόνοι τους και όλοι μας — Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό - #ΜΟΝΟ_ΚΚΕ

*

Φυλλάδιο ΚΚΕ: 100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση! Πιο δυνατό ΚΚΕ - δυνατός ο λαός!

*

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

«Μόνοι τους και όλοι μας. Τώρα ΚΚΕ», γιατί «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!». Σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς φτάνει από τις Κομματικές Οργανώσεις το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, στις εκλογές που θα γίνουν στις 21 Μάη

#εκλογες2023

*

#ΜΟΝΟ_ΚΚΕ

*

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια με πιο δυνατό ΚΚΕ και μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση

Τρίτη 06/06/2023 - 23:53

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για τη συνέντευξη του Κυρ. Μητσοτάκη (βλ. κάτω και βίντεο):

«Η συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη ήταν μια ομολογία για το τι περιμένει τον ελληνικό λαό στις 26 Ιούνη:

Τα ανελαστικά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης με την παραδοχή ότι αποτελεί μνημόνιο, τα κονδύλια του οποίου προορίζονται για μεγάλες επιχειρήσεις κι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις.

Τα ματωμένα πλεονάσματα και οι όροι του προγράμματος σταθερότητας.

Οι δεσμεύσεις προς το ΝΑΤΟ που, πέρα από τους μεγάλους κινδύνους,  κοστίζουν στον ελληνικό λαό δισεκατομμύρια ευρώ σε εξοπλισμούς.

Ένας οδικός χάρτης στις ελληνοτουρκικές διάφορες υπό ΝΑΤΟΐκή ομπρέλα.

Αυτά θα επιχειρήσει να υλοποιήσει μια επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, σε αυτά θα συμφωνούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ως μια βολική και συναινετική ''αντιπολίτευση''.

Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια με πιο δυνατό ΚΚΕ και μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση στον αντίποδα του κοινού προγράμματος κεφαλαίου, ΕΕ και των κομμάτων που κινούνται στις παραπάνω ράγες». 

902

*

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ


Παραδέχθηκε ένταση της φοροληστείας με δεσμεύσεις για ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα

Τρίτη 06/06/2023 - 22:15

Συγκεκριμένο οδικό χάρτη για το επόμενο διάστημα, εφόσον η ΝΔ γίνει κυβέρνηση, έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, σχετικά με το οικονομικό πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης, ο οποίος το μόνο που επιβεβαιώνει είναι η ένταση της άγριας αντιλαϊκής πολιτικής.

Ο Κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά ότι τα 31 δισ. ευρώ που «διαπραγματεύτηκε και έφερε από τις Βρυξέλλες» από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα πάνε σε συγκεκριμένους τομείς όπως «η πράσινη, η ψηφιακή ανάπτυξη, οι δεξιότητες». Δηλαδή θα πάνε ως ζεστό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους για να αυξήσουν την ήδη τεράστια κερδοφορία τους και για τον λαό ίσως περισσέψει κανένα ψίχουλο για την «αναβάθμιση» της Υγείας.

Μάλιστα, πιστός στην επίτευξη του στόχου της αύξησης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε το εκβιαστικό αφήγημα ότι «πρέπει να προσελκύσουμε κι άλλες επενδύσεις», γιατί «μόνο έτσι ανεβαίνουν οι μισθοί», προσπαθώντας να στοιχίσει τους εργαζόμενους πίσω από την καπιταλιστική ανάπτυξη, η οποία όμως βασίζεται στο αίμα -κυριολεκτικά- και στην ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο αυτό, κόμπασε για το γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ μείωσε την προηγούμενη τετραετία τους φόρους στις επιχειρήσεις και δεσμεύτηκε για μεγαλύτερες μειώσεις, προσπαθώντας να παραπλανήσει τον λαό μιλώντας για μειώσεις φόρων, την ώρα όμως που για ακόμη μια φορά αρνήθηκε κάθε συζήτηση για κατάργηση  των ληστρικών έμμεσων φόρων που γδέρνουν τον λαό καθημερινά.

Όσο για την λαθροχειρία ότι «όσο αυξάνετε το ΑΕΠ τόσο αυξάνονται τα έσοδα», εννοώντας τα κρατικά φορολογικά, τον διαψεύδουν οι ίδιες οι εκθέσεις εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, που δημοσιεύει το υπουργείο Οικονομικών που αποδεικνύουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων προέρχονται από τους έμμεσους φόρους που πληρώνει ο λαός και από τον ΕΝΦΙΑ.

Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, ο Κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι «διαρκής προτεραιότητα» της νέας κυβέρνησης θα είναι το κυνήγι της «μικρής φοροδιαφυγής, την ώρα που τα «μεγάλα ψάρια», όπως οι εφοπλιστές φορολογούνται... εθελοντικά. Ενδεικτικό επίσης του τι περιμένει τον λαό την επομένη των εκλογών ήταν η φράση του Κ. Μητσοτάκη ότι «έχουμε δεσμευτεί για τα πλεονάσματα» που είναι «υποχρέωση για να μειωθεί το χρέος». Άρα η ένταση της φοροληστείας αναμένεται προσεχώς... Άλλωστε ενδεικτικό της... βιασύνης να συγκεκριμενοποιηθεί αυτή η πολιτική είναι η αναφορά του Κ. Μητσοτάκη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θα έρθει πριν το καλοκαίρι, αμέσως μετά τις εκλογές.

Επίσης, όξυνε τους εκβιασμούς ενόψει των εκλογών λέγοντας ότι αν «δεν υπάρξει αυτοδυναμία» της ΝΔ, θα πάμε σε «εκλογές τον Αύγουστο», ρίχνοντας βέλη προς το ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ότι «την ευθύνη την έχει όποιος κλείνει την πόρτα κάθετα σε συνεργασίες».

902 Πηγή φωτό: Eurokinissi

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.