Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Κώστας Γουλιάμος: Πιο ισχυρό ΚΚΕ, , για «αυτοδύναμη» αντιπολίτευση, κόντρα στη «δαμόκλειο σπάθη» του Ταμείου Ανάκαμψης — Το μοναδικό κόμμα που ανέδειξε αυτό το ζήτημα και τις αλήθειες του είναι το ΚΚΕ — Όταν υπάρχει δυνατό ΚΚΕ, καμιά αστική κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη — ΚΚΕ: Το αντίπαλο δέος — #ΕΚΛΟΓΕΣ - #ΚΚΕ - #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ και στις δεύτερες εκλογές! — Μόνοι τους και όλοι μας — Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό - #ΜΟΝΟ_ΚΚΕ

*

Φυλλάδιο ΚΚΕ: 100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση! Πιο δυνατό ΚΚΕ - δυνατός ο λαός!

*

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

«Μόνοι τους και όλοι μας. Τώρα ΚΚΕ», γιατί «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!». Σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς φτάνει από τις Κομματικές Οργανώσεις το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, στις εκλογές που θα γίνουν στις 21 Μάη

#εκλογες2023

*

#ΜΟΝΟ_ΚΚΕ

*

Πιο ισχυρό ΚΚΕ, κόντρα στη «δαμόκλειο σπάθη» του Ταμείου Ανάκαμψης


*

Ο Κώστας Γουλιάμος είναι υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, καθηγητής, τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών και τ. Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

*

Οι προεκλογικές υποσχέσεις των κομμάτων του αστικού διακυβερνητισμού (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ) περί αύξησης μισθών αποδείχθηκαν μια οικτρή εξαπάτηση, αφού αμέσως μετά τις εκλογές και κατ' εντολήν της Κομισιόν (Εαρινή Εκθεση), η νέα κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει το πάγωμα των τριετιών στους κατώτατους μισθούς του ιδιωτικού τομέα.

Μάλιστα, ο χρόνος θα αρχίσει να μετρά από το 2027 και μετά, καθότι δεν έχει αναδρομική ισχύ. Υπόψη πως όλα αυτά τα πρόσθετα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα - αποφάσεις του Ταμείου Ανάκαμψης ψηφίστηκαν πρόσφατα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου από ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ.

Επιπλέον, η Εαρινή Εκθεση της Κομισιόν δεν «βλέπει» αποκλιμάκωση της ανεργίας. Ήδη τον Απρίλιο οι άνεργοι πλησίασαν το 1 εκατομμύριο (927.793), παρά την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Από αυτόν τον αριθμό, οι μακροχρονίως άνεργοι άγγιξαν τους 517.698.

Στο μεταξύ η Ελλάδα - σύμφωνα με τη Eurostat - αναδεικνύεται «πρωταθλήτρια» στην ανεργία με ποσοστό 29,7%. Αφορά νέους κάτω των 25 ετών, όσο και γυναίκες. Ταυτόχρονα, συρρικνώθηκε η κρατική δαπάνη στο 5,9% των επιδοτούμενων ανέργων, ενώ το ισοζύγιο προσλήψεων/απολύσεων ήταν αρνητικό κατά 115.856 θέσεις εργασίας. Γεγονός που αποτελεί την τρίτη χειρότερη επίδοση των τελευταίων 22 ετών.

Μάλιστα το 10μηνο Γενάρη - Οκτώβρη 2022, ένα τσουνάμι απολύσεων κατέκλυσε την «αγορά εργασίας», όπου οι χαμένες θέσεις άγγιξαν τον αστρονομικό αριθμό των 2.357.582.

Το ίδιο διάστημα, αποτυπώνεται φθηνότερη και, συνάμα, πιο «ευέλικτη» εργασία, όπως και προσωρινότητα στη δουλειά, με στόχο να διατηρηθεί η κερδοφορία της οικονομικής ολιγαρχίας.

Κατ' αναλογία, από τους «αδήλωτους εργαζόμενους»,

τα χρέη ατομικής ασφάλισης των μη μισθωτών προς τον ΕΦΚΑ μέχρι το φορολογικό σύστημα και τα κοινωνικά ασφαλιστικά συστήματα, η κυβέρνηση της ΝΔ - πιστή στις κατευθύνσεις της ΕΕ - ενίσχυσε τους αντιασφαλιστικούς νόμους του ΠΑΣΟΚ και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ (π.χ. νόμος Κατρούγκαλου:

  • Αύξηση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση νέων συντάξεων κ.λπ.).

Επομένως οι εκλογές της 25ης του Ιούνη 2023 διεξάγονται στο ίδιο εξαθλιωμένο κοινωνικό πλαίσιο με αυτές της 21ης του Μάη:

Το 26,3% του πληθυσμού της Ελλάδας βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού (2.722.000 άτομα). Μάλιστα ένα υψηλό ποσοστό «φτωχών εργαζομένων» εξαντλεί στο πρώτο 10ήμερο το ήδη χαμηλό μηνιάτικο για τις ανάγκες διαβίωσης.

Κατά συνέπεια, το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ με τα 350 «προαπαιτούμενα» κρέμεται σαν «δαμόκλειος σπάθη» πάνω από τα κεφάλια των μισθωτών και των λαϊκών τάξεων.

Αυτό όμως είναι και το πρόγραμμα της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης, με το οποίο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ συμφωνούν.

Σημειωτέον, το Ταμείο Ανάκαμψης, ως καρπός του λεγόμενου «Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» της ΕΕ, αποτελεί πρόγραμμα χρέους της ίδιας της ΕΕ (EURI), ήτοι δανείου 750 δισ. ευρώ που σύναψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τις καπιταλιστικές «αγορές», με έντοκη αποπληρωμή μέχρι το 2058.

Εύλογο και το ερώτημα:

Με ποια λογική θα πρέπει τα παιδιά που θα γεννηθούν αυτή τη χρονιά (όπως και τις επόμενες) και που το 2058 θα είναι 35 ετών, να αποπληρώσουν αυτό το επάρατο δάνειο, το οποίο από τη μια λεηλατεί το εργατικό - λαϊκό εισόδημα και από την άλλη γιγαντώνει - μέσω βαριάς λιτότητας - την κερδοφορία μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων;

  • Ήδη με πρόσχημα τη «δημοσιονομική σταθερότητα» καταγράφεται επιτάχυνση των αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων» και ουσιαστικό «πάγωμα» των τριετιών.
  • Με κατευθυντήριες Οδηγίες της Κομισιόν και, βέβαια, κόντρα στις λαϊκές ανάγκες, επιταχύνονται οι πλειστηριασμοί και οι εκβιασμοί προς τα χρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, με στόχο την κερδοφόρα «αξιοποίησή» τους.

Σε κάθε περίπτωση, το θεσμικό πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης δρομολογεί έναν νέο γύρο επίθεσης, αφού ενισχύει τις αντιλαϊκές στρατηγικές της οικονομικής ολιγαρχίας. 

  • Τούτο σημαίνει νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, κλιμάκωση της ακρίβειας και αντιλαϊκή «αναμόρφωση» του φορολογικού συστήματος με διεύρυνση της φορολογικής βάσης.
  • Επιπλέον, επιταχύνει την εφαρμογή της «πράσινης μετάβασης», ήτοι περαιτέρω γιγάντωση της ενεργειακής φτώχειας με πανάκριβα «πράσινα» εμπορεύματα.
  • Κατ' αναλογία, δημιουργεί ενεργειακές ανακατατάξεις, άμεσα συνδεόμενες με την όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και την «πολεμική οικονομία».

Σε αυτή την τραγική πραγματικότητα καλούνται να ζήσουν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι. Όχι στην εξωραϊσμένη εικόνα της σταθερότητας που προβάλλουν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και οι αστικοί μηχανισμοί της Κομισιόν και του ελληνικού κράτους.

Άλλωστε η «σταθερότητα» που επικαλούνται δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά μια συνεχής συστημική αστάθεια, η οποία δεν ολοκληρώνεται με την αποπληρωμή το 2058.

Αναμφίβολα, η συστημική «σταθερότητα» αποτελεί μια άκρως επικίνδυνη εξέλιξη, καθότι στηρίζεται σε δρομολογημένη από τον αμερικανοΝΑΤΟικό άξονα διχοτόμηση (συνεκμετάλλευση - συνδιαχείριση) του Αιγαίου προς όφελος μονοπωλιακών ομίλων, σε αμερικανοΝΑΤΟικό διχοτομικό σχέδιο στο Κυπριακό, σε πλήθος αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων» αλλά και μειώσεων των δαπανών για την Παιδεία, τη θεραπευτική περίθαλψη κ.ο.κ.

Το μοναδικό κόμμα που ανέδειξε αυτές τις αλήθειες είναι το ΚΚΕ.

Αντίθετα, ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΜέΡΑ25, έχοντας προγραμματικό πυρήνα το Ταμείο Ανάκαμψης, καλούν τους μισθωτούς και τις εργατικές - λαϊκές τάξεις σε νέες θυσίες για την επόμενη 35ετία.

  • Αδυνατώντας να ομολογήσουν την αλήθεια, την αποκρύπτουν ή την εξωραΐζουν προκλητικά και αφόρητα. Με τις συναινετικές «αντιπολιτεύσεις» και τις αντιλαϊκές τους πολιτικές, εντείνουν κι εκτείνουν την κατάσταση αδιεξόδου και μόνιμης κρίσης.

Μολαταύτα, ο λαός δεν θα ξεγελαστεί από κόμματα ανώδυνα όσο και χρήσιμα για το σύστημα.

Κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές, ο λαός πρωταγωνιστεί για ένα πιο δυνατό ΚΚΕ για «αυτοδύναμη» αντιπολίτευση. Είναι υπόθεση χρέους.

  • Γιατί πραγματικά «όταν υπάρχει δυνατό ΚΚΕ, καμιά αστική κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 8/6/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.