Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

ΚΚΕ - Εκλογές 2023: Ούτε μία κόκκινη ψήφος χαμένη! — ΚΚΕ: Το αντίπαλο δέος — #ΕΚΛΟΓΕΣ - #εκλογες2023 - #ΚΚΕ - #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ και στις δεύτερες εκλογές - #ΜΟΝΟ_ΚΚΕ!

*

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

«Μόνοι τους και όλοι μας. Τώρα ΚΚΕ», γιατί «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!». Σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς φτάνει από τις Κομματικές Οργανώσεις το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, στις εκλογές που θα γίνουν στις 21 Μάη

#εκλογες2023

*

Βλέπε και:

Δημήτρης Κουτσούμπας - Ομιλία στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Στις 25 του Ιούνη αυτό που θα έχει μεγαλύτερη σημασία για τον λαό είναι πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ — Όσο περισσότεροι είναι οι βουλευτές του ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατοί θα είναι οι αγώνες μας, μέσα κι έξω από τη Βουλή (VIDEO) — ΚΚΕ: Το αντίπαλο δέος — #ΕΚΛΟΓΕΣ- #ΚΚΕ - #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ και στις δεύτερες εκλογές!

*

#ΜΟΝΟ_ΚΚΕ

*

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Ούτε μία κόκκινη ψήφος χαμένη!

Σε τρεις βδομάδες στήνονται οι νέες κάλπες, που θα φέρουν το εκλογικό αποτέλεσμα από το οποίο εν τέλει θα προκύψει το πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ και άρα ο λαός την επόμενη μέρα, ο αριθμός των αγωνιστών βουλευτών που θα έχει στο πλάι του, οι καλύτερες θέσεις μάχης που θα λάβει η πραγματική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση. Σε αυτήν την υπόθεση δεν χωράει καμία χαμένη ψήφος, οι άδειες κάλπες πρέπει να ξαναγεμίσουν από ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, από όλους όσοι ήδη το στήριξαν και ακόμα περισσότερους που παρότι το σκέφτηκαν, δεν το έκαναν πράξη.

Έτσι, χρειάζεται να παρθούν όλα τα μέτρα και για τους ετεροδημότες (άδειες, εξασφάλιση εισιτηρίων, ομαδικές μετακινήσεις), όπως και για όλους τους υπόλοιπους, ώστε με κάθε τρόπο να φτάσουν μέχρι το εκλογικό κέντρο και να στηρίξουν μαζικά το Κόμμα.

Η νέα μαζική μετακίνηση μπορεί να έχει πρόσθετες δυσκολίες, που πρέπει όμως να ξεπεραστούν. Μόνο έτσι θα αποτυπωθεί αποτέλεσμα θετικό για τον λαό το βράδυ της 25ης Ιούνη. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι με τις νέες εκλογές το σύστημα υπολογίζει στην υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου, είτε προς άλλα κόμματα είτε και προς την αποχή. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη, δεν θα τους χαρίσουμε ούτε μία κόκκινη ψήφο!

Οι ετεροδημότες στους εκλογικούς καταλόγους της 25ης Ιουνίου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, οι εκλογικοί κατάλογοι με τους οποίους θα γίνουν οι εκλογές της 25ης Ιουνίου θα περιλαμβάνουν ως ετεροδημότες όσους εκλογείς έκαναν σχετική αίτηση για να ψηφίσουν ως ετεροδημότες στον τόπο διαμονής τους μέχρι και τις 30 Απριλίου 2023.

Ωστόσο, όσοι έκαναν τέτοια αίτηση μέχρι τις 30 Απριλίου 2023 θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να απευθυνθούν στον δήμο διαμονής τους και να ελέγξουν ότι η αίτησή τους διεκπεραιώθηκε. Μόνο εάν η αίτηση διεκπεραιώθηκε έγκαιρα από τον δήμο, για να περιληφθεί στους εκλογικούς καταλόγους της Β' Αναθεώρησης, με τους οποίους θα γίνουν οι εκλογές, θα μπορεί ο ετεροδημότης να ψηφίσει εκεί που δήλωσε, δηλαδή στον τόπο διαμονής του. Διαφορετικά, η αίτηση δεν θα λαμβάνεται υπόψη για αυτές τις εκλογές και ο συγκεκριμένος εκλογέας θα ψηφίζει ΜΟΝΟ στον δήμο στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένος.

Εάν η αίτηση του ετεροδημότη διεκπεραιώθηκε έγκαιρα, παραμένει η προϋπόθεση του νόμου ότι για να ψηφίσει όντως ως ετεροδημότης στον δήμο διαμονής του, θα πρέπει να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 40 ετεροδημοτών από την ίδια εκλογική περιφέρεια, ώστε να συγκροτηθεί ειδικό εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών.

Εάν δεν συγκροτηθεί ειδικό τμήμα ετεροδημοτών που να τον συμπεριλάβει, ο ετεροδημότης ψηφίζει μόνο στον δήμο της βασικής εγγραφής του.

Γι' αυτό οι ετεροδημότες, ακόμα κι αν η αίτηση τους διεκπεραιώθηκε, θα πρέπει να παρακολουθούν και να επιβεβαιώσουν πού ψηφίζουν, στη σχετική ιστοσελίδα του υπουργείου («Μάθε Πού Ψηφίζεις»).

Για κάθε πληροφορία και βοήθεια οι ετεροδημότες μπορούν να επικοινωνούν και με την Επιτροπή Ετεροδημοτών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ (Αχαρνών 241) καθημερινά στα τηλέφωνα 2105282527 και 2105282535, ώρες 9 π.μ. με 2 μ.μ. και 5 μ.μ. με 9 μ.μ.

Προμηθευόμαστε τα νέα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ

Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 θα γίνουν με ΝΕΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ, στα οποία οι υποψήφιοι αναγράφονται όχι με αλφαβητική σειρά, αλλά με λίστα που διαμορφώνει κάθε πολιτικό κόμμα, και έτσι ανακηρύσσονται από τον Αρειο Πάγο.

ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΜΑΣΤΕ έγκαιρα τα νέα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ από τα εκλογικά κέντρα, τα κιόσκια, τα γραφεία των Κομματικών Οργανώσεων σε κάθε περιοχή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ χρησιμοποιούμε τα παλιά ψηφοδέλτια, των προηγούμενων εκλογών της 21ης Μαΐου. Αν κάποιος κατά λάθος ψηφίσει με αυτό το ψηφοδέλτιο, θα βγει ΑΚΥΡΟ.

902

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.