Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Δημήτρης Κουτσούμπας: Κάντε την πείρα σας κριτήριο ψήφου και ενισχύστε κι άλλο το ΚΚΕ (VIDEO - Φωτό) - Στους μεταλλεργάτες μίλησε νωρίς το πρωί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συγκέντρωση που έγινε στην πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος — ΚΚΕ: Το αντίπαλο δέος - #ΕΚΛΟΓΕΣ - #ΚΚΕ - #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ και στις δεύτερες εκλογές! — Μόνοι τους και όλοι μας — Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό - #ΜΟΝΟ_ΚΚΕ - #ΠΑΜΕ

Μεσόγειος: Υγρός τάφος για μετανάστες και πρόσφυγες

*

Φυλλάδιο ΚΚΕ: 100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση! Πιο δυνατό ΚΚΕ - δυνατός ο λαός!

*

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

«Μόνοι τους και όλοι μας. Τώρα ΚΚΕ», γιατί «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!». Σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς φτάνει από τις Κομματικές Οργανώσεις το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, στις εκλογές που θα γίνουν στις 21 Μάη

#εκλογες2023

*

#ΜΟΝΟ_ΚΚΕ

*

#ΠΑΜΕ

*

ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Δ. Κουτσούμπας: Κάντε την πείρα σας κριτήριο ψήφου και ενισχύστε κι άλλο το ΚΚΕ (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Τετάρτη 21/06/2023 - 06:55

Στους ισχυρούς δεσμούς του ΚΚΕ με τους μεταλλεργάτες αναφέρθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας καλώντας σε πιο αποφασιστική ενίσχυση του Κόμματος που είναι μπροστά στους αγώνες των εργατών της Ζώνης για αυξήσεις στους μισθούς και μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας τους.

Να πέσουν περισσότερα κόκκινα ψηφοδέλτια στις κάλπες στις 25 Ιουνίου, σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας καλώντας όσους το σκέφτηκαν αλλά δεν το έπραξαν στις προηγούμενες εκλογές, τώρα να το κάνουν πράξη και να ψηφίσουν το ΚΚΕ. 

Υποδεχόμενος τον Δημήτρη Κουτσούμπα ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β΄ Πειραιά Σωτήρης Πουλικόγιαννης αναφέρθηκε στα εργατικά δυστυχήματα και ατυχήματα που γίνονται στη Ζώνη και στα αιτήματα των εργατών για περισσότερους ελέγχους και για να κηρυχθεί υποχρεωτική η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψαν μετά από πολύμηνο αγώνα με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές. (Δείτε εδώ video)

Στη συνέχεια ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είχε συνάντηση με τις διοικήσεις του Συνδικάτου Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών. (Δείτε εδώ video)

Η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα

«Εργαζόμενοι στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος,

Και από αυτό το βήμα χαιρετίζουμε τις μαζικές κινητοποιήσεις σας, την αγωνιστικότητά σας, τον αγώνα σας για να υπερασπιστείτε τα δικαιώματά σας στο αξιοπρεπές μεροκάματο, τις ασφαλείς συνθήκες δουλειάς, στα μέτρα ασφάλειας, τα οποία μετά και το χθεσινό ατύχημα επείγουν.

Συμμεριζόμαστε την αγωνία σας να μη θρηνήσουμε κανέναν άλλο εργάτη ούτε στη Ζώνη, ούτε πουθενά. Σε αυτόν τον αγώνα σας το ΚΚΕ θα είναι πάντα στο πλευρό σας, όπως το κάνει πάντα κι εσείς εδώ το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά. Για αυτό έχουμε και το θάρρος να ερχόμαστε εδώ, στη Ζώνη, στο χώρο που δουλεύετε να σας μιλάμε, να σας κοιτάμε στα μάτια.

Έχετε αποκτήσει πλέον μεγάλη πείρα, χορτάσατε από υποσχέσεις. Δεν έχουν περάσει και πολλές μέρες που σας υποσχέθηκαν ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, θα αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας, θα γίνει υποχρεωτική η συλλογική σύμβαση που με τους αγώνες σας έχετε κατακτήσει.

Πιέστηκαν από την οργή σας, τη μαζικότητα των αγώνων σας και μετά τα μάζεψαν, άρχισαν τα «ναι μεν αλλά». Γνωρίζετε πλέον πολύ καλά ότι το πρόβλημα δεν είναι τεχνικό, δεν είναι θέμα κάποιων λεπτομερειών, ούτε φυσικά ότι η κυβέρνηση είναι υπηρεσιακή και δεν έχει αρμοδιότητα να πάρει αποφάσεις. Το πρόβλημα είναι ότι τα μέτρα για να δουλεύετε με ασφάλεια, να γυρίζετε σώοι στα σπίτια σας και στις οικογένειές σας, κοστίζουν! Όπως κυνικά δηλώνουν οι ίδιοι οι εργοδότες, εσείς το έχετε καταγγείλει, το συνδικάτο σας μετά από παρέμβασή του και παύση επικίνδυνων εργασιών, ότι εργολάβος είπε «δουλειά που θα μπορούσε να μου κοστίσει 100 χιλιάδες ευρώ θέλετε να την κάνετε να κοστίσει 400»! Αυτή είναι η αλήθεια!

Μπαίνουν στη ζυγαριά από τη μια οι ζωές των εργατών και από την άλλη τα κέρδη τους. Κι όταν ανοίγει η δουλειά, όπως αυτό το διάστημα, ο κάθε εργολάβος προσπαθεί να βγάλει όσα περισσότερα μπορεί.

Οι εργολάβοι πουλάνε στους εφοπλιστές την ταχύτητα, το «γρήγορο» για να πάρουν τη δουλειά. Κι αυτό το κάνουν πάνω στις πλάτες σας, με κίνδυνο τις ζωές σας. Γιατί για να βγει το «γρήγορο» αποτέλεσμα, να φύγει το πλοίο, ο εργολάβος θα πιέζει για να βγει γρήγορα η δουλειά, χωρίς πολλά μέτρα γιατί φέρνουν καθυστέρηση, με πολλές ώρες δουλειάς, με εξαντλητικά ωράρια!

Μήπως φταίει ότι ο κλάδος σας έχει μεγαλύτερη επικινδυνότητα από άλλους κλάδους;

Όχι. Δυστυχώς, τα εργατικά ατυχήματα είναι καθημερινά σε όλους τους κλάδους, στους λιμενεργάτες, στους οικοδόμους, στους ντελιβεράδες και αλλού.

Αλλά μήπως και η γενική κατάσταση είναι διαφορετική;

Η ίδια η ζωή, αναδεικνύει καθημερινά με τον χειρότερο τρόπο, ότι όπως και στη δουλειά σας κριτήριο για το αν θα παίρνονται μέτρα για την ασφάλεια, είναι το κόστος, έτσι είναι παντού: Στις υποδομές, στην πρόληψη, στην υγεία σε όλα. Και που οδηγούμαστε;

Στην πανδημία να κλεινόμαστε στα σπίτια μας γιατί τα νοσοκομεία δεν είχαν κρεβάτια, να καιγόμαστε από πυρκαγιές, να πνιγόμαστε από πλημμύρες, να πεθαίνουν συνάνθρωποί μας περιμένοντας ασθενοφόρα, μέχρι να φτάσουμε στα πρόσφατα προδιαγεγραμμένα εγκλήματα των Τεμπών και της Πύλου…

Αναδεικνύεται καθημερινά ότι το σύνθημα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» είναι επίκαιρο όσο ποτέ και εμείς απαντάμε ξεκάθαρα: Εμείς είμαστε με τις ζωές των ανθρώπων!

Φίλοι και σύντροφοι

Τώρα, στον αγώνα σας για την σύμβασή σας, σάς λένε να κάνετε υπομονή να εκλεγεί η νέα κυβέρνηση. Εμείς λέμε να μην έχετε καμιά αυταπάτη και καμιά εμπιστοσύνη στην νέα κυβέρνηση της ΝΔ που θα εκλεγεί σε λίγες μέρες. Χωρίς την πίεσή σας τους αγώνες σας, δεν πρόκειται να σας χαρίσουν τίποτα.

Εμπιστευτείτε το ΚΚΕ, αυτό να ενισχύσετε, αυτό να βγάλετε πιο δυνατό, να έχετε περισσότερους βουλευτές του στο πλάι σας, στους αγώνες σας την επόμενη μέρα. Και από εδώ σας καλούμε να κάνετε την πείρα σας κριτήριο ψήφου και να ενισχύσετε κι άλλο το ΚΚΕ.

Να στείλετε ένα ηχηρό μήνυμα στη ΝΔ που έχει το θράσος ο Μητσοτάκης να βγαίνει και να λέει ότι «έβαλε σε τάξη τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα», ότι οι εργαζόμενοι είναι χαρούμενοι γιατί έχουν υψηλά μεροκάματα!

Δεν είχε όμως το θάρρος να εμφανιστεί εδώ μπροστά σας όταν θρηνούσατε το συνάδελφό σας!

Ο Μητσοτάκης και άλλα στελέχη της κυβέρνησης, όπως ο Άδωνις, μιλάνε και κάνουν φιέστες για την περιβόητη ανάπτυξη που έφεραν, ότι «στήριξαν» τον κλάδο της ναυπηγοεπισκευής, «έσωσαν» τα ναυπηγεία!

Ζήσαμε όμως ποια είναι η ανάπτυξη που υποστηρίζουν! Την είδαμε και στα ναυπηγεία της Σύρου, με τους εργαζόμενους να περιμένουν sms για το αν θα πάνε για δουλειά με κουτσουρεμένα δικαιώματα.

Την είδαμε στα ναυπηγεία Ελευσίνας, που έχουν μετατραπεί σε «ειδική οικονομική ζώνη», χωρίς να αναγνωρίζονται οι συλλογικές συμβάσεις, ούτε στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα, κατοχυρωμένα από την εργατική νομοθεσία, όπως τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, που ακόμα στους εργαζόμενους οφείλονται χιλιάδες ευρώ χρωστούμενα.

Την είδαμε στα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, που όλοι οι εργαζόμενοι απολύθηκαν και οι όποιες επαναπροσλήψεις γίνονται σε νέα βάση, με την ομηρία των δίμηνων συμβάσεων εργασίας, με τους περισσότερους εργαζόμενους να μη βρίσκονται καν στο Ναυπηγείο αλλά στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Την είδαμε και εδώ στο Πέραμα, μετρώντας τους νεκρούς και τους σακατεμένους εργαζόμενους. Αυτή την ανάπτυξη υποστηρίζει η ΝΔ! Τη βαμμένη στο αίμα των εργατών!

Όμως, όπως δήλωσε και ο πρόεδρος του σωματείου σας εδώ στον Πειραιά, «δεν υπάρχει περίπτωση η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται να συνεχίσει να περνάει πάνω από τα πτώματά μας»! Με τους αγώνες σας θα κατακτήσετε τα μέτρα ασφάλειας, την υποχρεωτική εφαρμογή της σύμβασής σας, όπως κατακτήσατε το μεροκάματο που δε σας τα χάρισε καμιά κυβέρνηση!

Εσείς οι ίδιοι το διασφαλίσατε με τους πολύμηνους αγώνες σας! Με το ταξικό συνδικάτο σας μπροστάρη και οργανωτή του αγώνα σας.

Μήπως όμως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να είναι μια επιλογή σε αυτές τις εκλογές;

Εμφανίζεται τώρα δειλά και υποκριτικά στις κινητοποιήσεις σας ότι δήθεν στηρίζει τους αγώνες σας! Εμείς πολύ απλά ρωτάμε: γιατί όταν ήταν κυβέρνηση το 2017 δεν έκανε υποχρεωτική τη σύμβασή σας; Τι τον εμπόδιζε;

Ξέρουμε όμως και την απάντηση: Τον εμπόδιζαν οι δεσμεύσεις του απέναντι στους εργοδότες και τους εφοπλιστές, γιατί τα συμφέροντά τους υποστηρίζει.

Θα ξεχάσουμε τις δηλώσεις των στελεχών του στα εγκαίνια της μεγάλης δεξαμενής που έφερε η Cosco – ο Κουρουμπλής και ο Πιτσιόρλας ήταν που δήλωναν ότι «θα ισοπεδώσουμε όποιον σταθεί εμπόδιο στην ανάπτυξη στο λιμάνι»;

Ή μήπως θα ξεχάσουμε ότι αυτός έδωσε τα ναυπηγεία της Σύρου στην ΟΝΕΧ και έφερε το μοντέλο Σύρου στα ναυπηγεία; Αυτός δεν ήταν που άνοιξε το δρόμο για να γίνει το ίδιο με τα ναυπηγεία Ελευσίνας και μάλιστα διαγκωνίζεται με τη ΝΔ ποιος έχει την πιο μεγάλη συμβολή;

Δίκαια χαρακτηρίστηκε ο πρώτος ντίλερ της αμερικανικής ΟΝΕΧ στην Ελλάδα!

Μήπως όμως σαν αντιπολίτευση την προηγούμενη τετραετία στήριζε τα συμφέροντα των εργατών;

Πάλι όχι! Ποτέ δεν έκανε αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, αντίθετα τη στήριξε σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα ψηφίζοντας το πιο κομβικά νομοσχέδια, το 50% των ν/σ της ΝΔ, όπως έκανε και με το νομοσχέδιο για τα ναυπηγεία της Ελευσίνας.

Κανένας λοιπόν να μην τσιμπήσει στα διλήμματα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε και στο φόβο που προσπαθεί να καλλιεργήσει για να ψαρέψει ψήφους, λέγοντας περί «παντοδυναμίας» του Μητσοτάκη που θα είναι ανεξέλεγκτος και θα κάνει ότι θέλει. Καμιά παντοδυναμία δεν υπάρχει όταν ο λαός και οι εργαζόμενοι αποφασίζουν να διεκδικήσουν το δίκιο τους κι εσείς το αποδείξατε με τον αγώνα σας!

Μήπως το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να αποτελέσει σε αυτές τις εκλογές επιλογή για έναν εργάτη;

Πλέον υπάρχει πείρα δεκαετιών! Όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι και το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να δώσει απάντηση από τη σκοπιά των εργατικών συμφερόντων ούτε ως κυβέρνηση ούτε ως αντιπολίτευση. Το απέδειξε η κυβερνητική του πορεία όταν ψήφιζε τα μνημόνια το ένα μετά το άλλο, όταν έφερε νέα αντιλαϊκά μέτρα, όταν συγκυβέρνησε δύο φορές με τη ΝΔ, όπως και στις εκλογές στις 21 Μάη την ίδια διαθεσιμότητα δήλωνε. Και ποιος μπορεί να πιστέψει το αντίθετο για ένα κόμμα με τέτοια ιστορία;

Υπάρχουν και τα άλλα… Τα λεγόμενα «μικρά κόμματα» που εμφανίζονται με πολύ θόρυβο, όπως η Πλεύση Ελευθερίας της Κωνσταντοπούλου και συνήθως εξαφανίζονται αθόρυβα όταν έχουν ολοκληρώσει την αποστολή τους, όπως έγινε στο παρελθόν με το ΛΑΟΣ, τη ΔΗΜΑΡ, τους ΑΝΕΛ και το ΠΟΤΑΜΙ ή τώρα το ΜΕΡΑ25.

Έπαιξαν το ρόλο τους και στη συνέχεια αποσύρθηκαν με τους περισσότερους βουλευτές τους να μεταπηδάνε σε άλλα κόμματα, στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ και στο ΣΥΡΙΖΑ. Κάποια από αυτά τάχα υπερασπίζονται τα συμφέροντα του λαού και των εργαζομένων όμως ούτε μια φορά δεν έχουμε δει κανέναν από τους υποψηφίους του εδώ στη ζώνη, στους αγώνες και στις κινητοποιήσεις σας.

Υπάρχουν φυσικά και διάφορα φασιστικά μορφώματα που κατεβαίνουν στις εκλογές και διεκδικούν την ψήφο του λαού. Έχετε μεγάλη πείρα από τη δράση τέτοιων φασιστικών μορφωμάτων. Ήταν η Χρυσή Αυγή εδώ στη Ζώνη που ήθελε χαμηλά μεροκάματα για να υπερασπίσει τα συμφέροντα των εφοπλιστών, που έλεγε ότι πρέπει να τελειώνουμε με το σωματείο και το ΚΚΕ στη ζώνη κι έφτασε στο σημείο να προχωρήσει στη δολοφονική επίθεση εναντίον μελών και στελεχών του ΚΚΕ και του προέδρου του συνδικάτου Σωτήρη Πουλικόγιαννη.

Η απάντηση των εργατών και του λαού σε τέτοια φασιστικά μορφώματα πρέπει να είναι μία! Να τους απομονώσει από κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιάς, όπως κάνατε με τη δράση σας κι εδώ στη ζώνη.

Εμπιστευτείτε λοιπόν το ΚΚΕ, το κόμμα που ξέρετε που θα το βρείτε την επόμενη μέρα. Θα είναι εδώ, στους αγώνες σας, στην υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων σας.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ είναι βγαλμένοι από την εργατική τάξη, είναι κομμάτι σας. Ο πρόεδρος του Σωματείου σας Σωτήρης Πουλικόγιαννης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά Μάρκος Μπεκρής δε χρειάζονται ιδιαίτερη παρουσίαση. Τους γνωρίζετε γιατί δουλέψατε μαζί τους εδώ στη Ζώνη, αλλά κυρίως τους γνωρίζετε γιατί όχι μόνο δεν έλειψαν από κανέναν αγώνα, αντίθετα πρωτοστάτησαν στο να οργανωθούν και να δυναμώσουν οι αγώνες αυτοί! Με ανιδιοτέλεια στέκονταν δίπλα σε κάθε πρόβλημα των εργαζομένων κι αυτό θα συνεχίζουν να κάνουν.

Όμως ποτέ δε θα σας κοροϊδέψουν, δε θα κρύψουν τα λόγια τους, δε θα σταματήσουν να αποκαλύπτουν την αλήθεια όσο πικρή κι αν είναι αυτή, και κυρίως να παλεύουν για να αλλάξει η κατάσταση υπέρ των εργατών!

Και η αλήθεια, αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι, είναι πως η επόμενη μέρα δε θα είναι μια από τα ίδια. Την επόμενη μέρα θα κλιμακωθεί η επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους και το λαό. Όσο κι αν προσπαθούν να το κρύψουν, όσο κι αν στην προεκλογική περίοδο αποφεύγουν αυτή τη συζήτηση, όπως ο διάβολος το λιβάνι, υπάρχουν κάποιες μαρτυριάρικες εκθέσεις, που μόνο το ΚΚΕ τις φέρνει στο φως της συζήτησης, όπως η εαρινή έκθεση της Κομισιόν. Υπάρχουν οι συμβάσεις, όπως αυτή του Ταμείου Ανάκαμψης που αποκαλύπτουν τα ψέματα, τις δεσμεύσεις, τις συμφωνίες τους.

Για αυτό λέμε πως αυτό που κρίνεται σε αυτές τις εκλογές, είναι το αν θα είναι πιο ισχυρό το ΚΚΕ. Αν θα υπάρχουν περισσότεροι εκπρόσωποί του μέσα στη βουλή που θα αποκαλύπτουν νέα αντιλαϊκά μέτρα, θα χαλάνε τη σούπα της συναίνεσης κυβέρνησης ΝΔ και της βολικής για το σύστημα αντιπολίτευσης που θα κάνουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα συμπληρώματά τους.

Κρίνεται αν ο αριθμός των αγωνιστών βουλευτών του ΚΚΕ που θα έχει στο πλάι του ο λαός θα είναι μεγαλύτερος. Αν θα υπάρχουν κομμουνιστές βουλευτές και στην Α’ και στη Β’ Πειραιά – όπως έγινε στις εκλογές του Μάη μετά από χρόνια, αν στην τελική, θα έχει καλύτερες θέσεις μάχης η πραγματική εργατική λαϊκή αντιπολίτευση.

Γιατί στις εκλογές της 25ης Ιούνη η δύναμη του λαού για να αντιμετωπίσει την αντιλαϊκή κυβέρνηση θα μετρηθεί στις ψήφους και στο ποσοστό του ΚΚΕ. Μόνο με το ΚΚΕ μπορούμε να δημιουργήσουμε ρωγμές στον αρνητικό συσχετισμό γιατί το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις στο σύστημα.

Γιατί στο δίλημμα “ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους”, επιλέγουμε τις ζωές μας, παλεύοντας ενάντια στα μικρά και μεγάλα Τέμπη που ζει κάθε μέρα ο λαός. Γιατί το ΚΚΕ έχει πρόταση εξουσίας – διακυβέρνησης με τον λαό, τους εργάτες στο τιμόνι της εξουσίας, πραγματικούς ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουν.

Γιατί στη σημερινή βαρβαρότητα υπάρχει διέξοδος για τα συμφέροντα του λαού, στη σύγκρουση και την ανατροπή του σάπιου και διεφθαρμένου συστήματος. Όπως αποδεικνύεται και εσείς με το δικό σας αγώνα, μόνο ο λαός σώζει το λαό στο δρόμο της ανατροπής, με ΚΚΕ δυνατό.

Καλούμε λοιπόν όσους ψήφισαν το ΚΚΕ στις 21 Μάη να το ξανακάνουν, να το δυναμώσουν κι άλλο. Όσοι το σκέφτηκαν, ταλαντεύτηκαν αλλά δεν έκαναν το βήμα, να το τολμήσουν τώρα. Στις 25 Ιούνη να γεμίσουμε τις κάλπες με περισσότερα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

Να κάνουμε το ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό, για να είναι δυνατός ο λαός απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Για να δυναμώσει η προοπτική των καλύτερων ημερών που θέλουμε να ζήσουμε και θα ζήσουμε κι εμείς και τα παιδιά μας.

Καλό μεροκάματο να έχετε, καλή δύναμη, καλή υγεία και καλούς αγώνες!»

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.