Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Γεμάτο ανθρώπους ήταν το πλοίο που βούλιαξε στα ανοιχτά της Πύλου — Σοκάρουν οι φωτογραφίες — Συλλαλητήριο του ΚΚΕ στην Καλαμάτα και πικετοφορία: «Πνιγμένα παιδιά και ξεριζωμός αυτός είναι ο καπιταλισμός» — Δημήτρης Κουτσούμπας: Το σύνθημα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» είναι επίκαιρο, το ΚΚΕ είναι με τις ζωές! — Σήμερα, επιταχύνονται οι διαδικασίες για την αλλαγή του Συμφώνου της ΕΕ για τους πρόσφυγες και το άσυλο, που θα σημάνει και τον οριστικό ενταφιασμό της Συνθήκης της Γενεύης για τους πρόσφυγες με ανείπωτες συνέπειες, με ένταση της καταστολής (VIDEO) — ΚΚΕ: Το αντίπαλο δέος — #ΕΚΛΟΓΕΣ - #ΚΚΕ - #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ και στις δεύτερες εκλογές! — Μόνοι τους και όλοι μας — Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό - #ΜΟΝΟ_ΚΚΕ - #ΠΑΜΕ

Συλλαλητήριο του ΚΚΕ στην Καλαμάτα - «Πνιγμένα παιδιά και ξεριζωμός αυτός είναι ο καπιταλισμός» (VIDEO)

Συλλαλητήριο στην Καλαμάτα πραγματοποίησε το ΚΚΕ για το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου. 

«Χιλιάδες νεκροί και ξεριζωμένοι, ψάχνουν την ελπίδα βρίσκονται πνιγμένοι», «Κάναν τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών ναυάγησε το σύστημα της φτώχειας των κερδών», «Πνιγμένα παιδιά και ξεριζωμός αυτός είναι ο καπιταλισμός», είναι συνθήματα που ακούγονται αυτή την ώρα στην Καλαμάτα, στην πικετοφορία που οργάνωσε η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, όπου απεύθυνε χαιρετισμό ο ΓΓ της ΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.


Μεσόγειος: Υγρός τάφος για μετανάστες και πρόσφυγες

*

Φυλλάδιο ΚΚΕ: 100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση! Πιο δυνατό ΚΚΕ - δυνατός ο λαός!

*

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

«Μόνοι τους και όλοι μας. Τώρα ΚΚΕ», γιατί «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!». Σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς φτάνει από τις Κομματικές Οργανώσεις το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, στις εκλογές που θα γίνουν στις 21 Μάη

#εκλογες2023

*

#ΜΟΝΟ_ΚΚΕ

*

#ΠΑΜΕ

*

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ

Το σύνθημα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» είναι επίκαιρο, το ΚΚΕ είναι με τις ζωές! (VIDEO)

Τετάρτη 14/06/2023 - 19:23

Το σύνθημα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» είναι επίκαιρο, το ΚΚΕ είναι με τις ζωές των ανθρώπων, τόνισε σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, για το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου. 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μετέβη εκτάκτως στην Καλαμάτα και ενημερώθηκε στο Λιμεναρχείο για την πολύ μεγάλη τραγωδία με τους πνιγμένους, ξεριζωμένους ανθρώπους. Τον συνόδευαν ο Κ. Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ο Τ. Δημουλάς, μέλος της γραμματείας της ΚΕ, ο Ν. Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ, γραμματέας της ΕΠ περιοχής και υποψήφιος βουλευτής, όπως και άλλοι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος στη Μεσσηνία, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στο λιμεναρχείο ενημερώθηκε απ' τον υποναύαρχο κλαδάρχη ασφαλείας Τρ. Κοντιζά για το πολύνεκρο ναυάγιο που κόστισε δεκάδες ανθρώπινες ζωές.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο λιμενάρχης, Ν. Κωνσταντάκης, και ο αντιναύαρχος, Α. Παντάζογλου, καθώς και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θ. Βασιλόπουλος.

Όπως ανέφερε ο Τρ. Κοντιζάς το αλιευτικό πλοίο ήταν παλιό και υπερφορτωμένο τόσο που ήταν θέμα χρόνου να ναυαγήσει. Κανείς απ' τους επιβαίνοντες δεν διέθετε κανένα μέσο προστασίας ούτε καν ένα απλό σωσίβιο παρότι είναι άνθρωποι που ως επί το πλείστον δεν ξέρουν κολύμπι.

Εξέφρασε την ανησυχία ότι δεν υπάρχει επιζών, καθώς το πλοίο βυθίστηκε σε ένα απ' τα βαθύτερα σημεία της Μεσογείου, ενώ τριγύρω δεν υπάρχει ξηρά.

Τόνισε την ανάγκη αντιμετώπισης των κυκλωμάτων που διακινούν ανθρώπους.

Αμέσως μετά, ο Δ. Κουτσούμπας και το κλιμάκιο του Κόμματος επισκέφτηκαν τον χώρο, όπου φιλοξενούνται οι διασωθέντες, μια αποθήκη εμπορευμάτων στο λιμάνι της πόλης εμφανώς ακατάλληλη για τέτοια χρήση όπου ενημερώθηκε απ' τους υπεύθυνους για την κατάστασή τους.

Απ' τον χώρο αυτό έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς πρόκειται πραγματικά για μία ανείπωτη τραγωδία. Το νέο πολύνεκρο ναυάγιο έξω από την Πύλο, με τους δεκάδες νεκρούς και τους εκατοντάδες, δυστυχώς, αγνοούμενους, απ' ό,τι ενημερωθήκαμε, ήρθε να προστεθεί σήμερα σε όλα αυτά τα ναυάγια, στους νεκρούς συνανθρώπους μας, που θρηνούμε χρόνια τώρα στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο και, δυστυχώς, σε μία τραγωδία που δεν έχει τελειωμό.

Σήμερα βρισκόμαστε εδώ και μάλιστα σε μέρες κατά τις οποίες συζητιέται και επιταχύνονται οι διαδικασίες για την αλλαγή του Συμφώνου της ΕΕ για τους πρόσφυγες και το άσυλο, που θα σημάνει και τον οριστικό ενταφιασμό της Συνθήκης της Γενεύης για τους πρόσφυγες με ανείπωτες συνέπειες, με ένταση της καταστολής.

Και βέβαια, με το άνοιγμα της «όρεξης» παραπέρα των εγκληματικών κυκλωμάτων διακινητών, που φέρνουν τους ξενιτεμένους σε αυτούς τους υγρούς τάφους και χάνουν τις ζωές τους τα γυναικόπαιδα.

Εμείς θεωρούμε ότι ο ελληνικός λαός με την ευαισθησία που έχει, η ελληνική νεολαία με την αλληλεγγύη που έχει και την έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια, δεν θα πρέπει να νιώθει ως "κανονικότητα" αυτό το συνεχιζόμενο έγκλημα στις θάλασσες του Αιγαίου και της Μεσογείου.

Θα πρέπει να δυναμώσει η πάλη όλων μας, για να σταματήσουν οι άδικοι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, να σταματήσουν οι εισβολές και οι κατοχές κρατών, να σταματήσει όλο αυτό το όργιο των πολιτικών διώξεων, της φτώχειας και της πείνας που οδηγεί τους ανθρώπους να ξενιτεύονται, για να βρουν μια καλύτερη μοίρα και να καταλήγουν στον υγρό τάφο της Μεσογείου.

Το σύνθημα "Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας" είναι επίκαιρο όσο ποτέ και εμείς απαντάμε ξεκάθαρα: Εμείς είμαστε με τις ζωές των ανθρώπων».

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.