Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Τραγωδία ανοιχτά τη Πύλου και μπροστά στα κλειστά μας μάτια *** Τουλάχιστον 59 οι πνιγμένοι πρόσφυγες και μετανάστες - Φόβοι για εκατόμβη νεκρών - Με πληροφορίες διασωθέντων, ο αριθμός όσων βρίσκονταν μέσα στο σκάφος έφτανε τους 400, ενώ άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για 700 επιβάτες!!! — ΚΚΕ: Το αντίπαλο δέος — #ΕΚΛΟΓΕΣ - #ΚΚΕ - #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ και στις δεύτερες εκλογές! — Μόνοι τους και όλοι μας — Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό - #ΜΟΝΟ_ΚΚΕ - #ΠΑΜΕ

 

Μεσόγειος: Υγρός τάφος για μετανάστες και πρόσφυγες

*

Φυλλάδιο ΚΚΕ: 100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση! Πιο δυνατό ΚΚΕ - δυνατός ο λαός!

*

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

«Μόνοι τους και όλοι μας. Τώρα ΚΚΕ», γιατί «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!». Σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς φτάνει από τις Κομματικές Οργανώσεις το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, στις εκλογές που θα γίνουν στις 21 Μάη

#εκλογες2023

*

#ΜΟΝΟ_ΚΚΕ

*

#ΠΑΜΕ

*

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ

Τουλάχιστον 59 οι πνιγμένοι πρόσφυγες και μετανάστες - Φόβοι για εκατόμβη νεκρών

Πηγή φωτό: Associated Press

Τετάρτη 14/06/2023 - 13:31

Με δραματικό τρόπο επιβεβαιώνονται οι φόβοι για μεγάλο αριθμό νεκρών από το ναυάγιο στη θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, σε διεθνή ύδατα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Λιμενικού, έχουν ανασυρθεί 59 νεκροί και 106 άνθρωποι έχουν διασωθεί.

Οι άτυχοι μετανάστες επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος που ανετράπη ανοιχτά του μεσσηνιακού λιμανιού. Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν οι διασωθέντες, ο αριθμός όσων βρίσκονταν μέσα στο σκάφος έφτανε τους 400, ενώ άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για 700 επιβάτες. 

Οι επιβαίνοντες στο αλιευτικό ήταν σύμφωνα με μαρτυρίες από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Συρία και την Παλαιστίνη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλοίο που είχε ξεκινήσει από το Τομπρούκ της Λιβύης έπλεε για πέντε ημέρες, υπό καλές καιρικές συνθήκες μέχρι να φτάσει στο σημείο στο οποίο βυθίστηκε.

Να σημειωθεί ότι το σκάφος βυθίστηκε σε σημείο που δεν είναι στη συνήθη ρότα προς Ιταλία, όπου είχαν δηλώσει οι επιβαίνοντες ότι θέλουν να πάνε.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.