Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Τομεακή Οργάνωση Α' Αθήνας της ΚΝΕ: Παρέμβαση - διαμαρτυρία στο Δήμο της Αθήνας για τα απαράδεκτα πρόστιμα που επέβαλε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στο ΚΚΕ (VIDEO)

ΤΟ Α' ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΣ KNE

Παρέμβαση στο Δήμο της Αθήνας για τα απαράδεκτα πρόστιμα κατά του ΚΚΕ (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Τετάρτη 28/06/2023 - 12:58

Παρέμβαση στο Δήμο της Αθήνας πραγματοποίησε η Τομεακή Οργάνωση Α' Αθήνας της ΚΝΕ, διαμαρτυρόμενη για τα απαράδεκτα πρόστιμα που επέβαλε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης στο ΚΚΕ. 

«Σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές, κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές» και «Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν φιμώνονται», διατράνωσαν ενάντια στην απόπειρα του Δήμου Αθήνας να επιβάλει σιωπητήριο στο ΚΚΕ.

Σε μια συμβολική κίνηση ρίξανε στην είσοδο του Δημαρχείου ψηφοδέλτια και φυλλάδια της ΝΔ, καταδεικνύοντας την επιλεκτική... ευαισθησία της δημοτικής αρχής.

Όπως ανέφεραν:

«Πέρα από την πολιτική καταδίκη της προσπάθειας να φιμωθεί το ΚΚΕ, σήμερα κάναμε και κάτι άλλο. Συμβάλλαμε όσο μπορούσαμε στο να ξεβρωμίσουν οι γειτονιές μας από το προεκλογικό υλικό και τα ψηφοδέλτια της ΝΔ με τα οποία κατέκλυσαν τις πολυκατοικίες μας, τις αυλές μας, τα γραμματοκιβώτιά μας, τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων, τα φρεάτια των δρόμων μας, τα πάρκα και τις παιδικές χαρές μας.

Μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, μαζέψαμε σήμερα το πρωί όσα μπορέσαμε και σας τα φέρνουμε εδώ, κ. δήμαρχε, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποκρισία σας, για την επιλεκτική σας τύφλωση και κυρίως για την επιδίωξη να φιμωθεί το ΚΚΕ, πράγμα που δεν θα περάσει.

Σιχαθήκαμε να βλέπουμε βιογραφικά αρίστων και ψηφοδέλτια της ΝΔ στα σπίτια μας. Αποφασίσαμε λοιπόν να τα φέρουμε εδώ για να τα βάλει ο δήμαρχος στο προσωπικό του αρχείο, μαζί με τα συγγράμματα που διαβάζει για την Πολιτεία του Πλάτωνα που είναι θαμμένη κάτω από την Αθήνα.

Ελπίζουμε έτσι να διευκολύνουμε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του δήμου, που δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας, σε άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, που μετράνε νεκρούς την ώρα της δουλειάς και τσακίζονται από την πολιτική που ακολουθούν διαχρονικά οι δημοτικές αρχές.

Με αυτή την ενέργεια σήμερα καταγγέλλουμε πως στο στόχαστρο του δημάρχου μπήκαν επίσης το ΚΚΕ μ-λ και το ΜέΡΑ25».

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο Χάρης Βουρδουμπάς, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Παρέμβαση του Ν. Σοφιανού στο Δημοτικό Συμβούλιο

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», έθεσε προ ημερήσιας διάταξης το θέμα, σημειώνοντας: 

«Με τα περιβόητα πρόστιμα που επιβάλει ο Δήμος στο ΚΚΕ, δεν γίνεται μόνο προσπάθεια ποινικοποίησης της δράσης του, αλλά να "στίψει" την πολιτική αντιπαράθεση με αυτόν τον οικονομικό εξαναγκασμό. Η δημοτική Αρχή επέβαλε και δεύτερο πρόστιμο στο ΚΚΕ. Δεν τους κάλυπτε το πρώτο για διακίνηση φυλλαδίων. Εμείς έχουμε φωτογραφίες από πάρκα της Αθήνας με προεκλογικό υλικό της ΝΔ, αλλά και ακροδεξιούς σχηματισμούς που γέμισαν την Αθήνα με την ανοχή της δημοτικής Αρχής και δεν τους έριξαν ούτε ένα ευρώ πρόστιμο.

Αυτή η οικονομική εξόντωση έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση. Δεν θα ανεχτούμε να γίνεται η πολιτική διαπάλη με τέτοιους όρους. Εμείς ζητάμε να αποσυρθούν αυτά τα πρόστιμα, πόσο μάλλον αφού δεν υλοποίησε η δημοτική Αρχή την κατά πλειοψηφία Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να υπάρχουν 100 πλαίσια σε συγκεκριμένα σημεία της Αθήνας».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.