Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Καταπληκτική Κατερίνα Γεράκη! Απλά δείτε την, ακούστε την (VIDEO) * * * Το πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε ανοιχτά της Πύλου είναι έγκλημα και δεν είναι ούτε το πρώτο και δεν θα είναι ούτε το τελευταίο

 

Μεσόγειος: Υγρός τάφος για μετανάστες και πρόσφυγες

*

Φυλλάδιο ΚΚΕ: 100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση! Πιο δυνατό ΚΚΕ - δυνατός ο λαός!

*

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

«Μόνοι τους και όλοι μας. Τώρα ΚΚΕ», γιατί «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!». Σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς φτάνει από τις Κομματικές Οργανώσεις το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, στις εκλογές που θα γίνουν στις 21 Μάη

#εκλογες2023

*

#ΜΟΝΟ_ΚΚΕ

*

#ΠΑΜΕ

*

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΡΑΚΗ

Να σταματήσει η πολιτική της καταστολής και του εγκλωβισμού των ξεριζωμένων (VIDEO)

Το πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε ανοιχτά της Πύλου είναι έγκλημα και δεν είναι ούτε το πρώτο και δεν θα είναι ούτε το τελευταίο, τόνισε η Κατερίνα Γεράκη, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Αθήνας, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης (15/3/2023) στην ΕΡΤ1.

Όπως σημείωσε, το έγκλημα έχει αιτίες και ενόχους και είναι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, οι επεμβάσεις, η καταλήστευση των χωρών, τα αυταρχικά καθεστώτα, όπου σε όλα αυτά η Ελλάδα έχει συμβολή. Εμπλέκεται καθώς έχει μετατραπεί σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο, με βάσεις σε όλη την επικράτεια.

Ένοχη είναι και η άγρια πολιτική καταστολής και εγκλωβισμού, στο πλαίσιο της οποίας ανθεί η ασύδοτη δράση κυκλωμάτων, καθώς αναζητούνται πιο επικίνδυνοι δρόμοι και ανεβαίνει η «ταρίφα», για να ξεφύγουν από την FRONTEX, τους ορατούς και αόρατους φράχτες, αλλά και τα κολαστήρια στα νησιά και αλλού.

Η Κ. Γεράκη επισήμανε ότι πρέπει να σταματήσει η πολιτική καταστολής και εγκλωβισμού, να σταματήσει το ξήλωμα της Συνθήκης της Γενεύης για τους πρόσφυγες που προωθείται από την πολιτική της ΕΕ και εντείνεται με τη συζήτηση για το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση.

Ταυτόχρονα κατήγγειλε το απαράδεκτο κατασκεύασμα των «ασφαλών τρίτων χωρών» που εφάρμοσαν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνήσεις, που έχει οδηγήσει να θεωρούνται πρόσφυγες μόνο οι «ομόδοξοι, λευκοί» Ουκρανοί.

Επίσης κατήγγειλε τη συμφωνία που προετοιμάζει η ΕΕ με την Τυνησία, η οποία διαμορφώνει το έδαφος για επαναπροωθήσεις και απελάσεις, όπως άλλωστε και η Κοινή Δήλωση ΕΕ - Τουρκίας, για την οποία έχουν ευθύνη διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις που την εφάρμοσαν.

Όπως τόνισε, το ΚΚΕ προτείνει να μπει στο τραπέζι η δημιουργία επιτροπών ασύλου στην Τουρκία με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ, όπου να εξετάζονται οι αιτήσεις ασύλου και στη συνέχεια να πηγαίνουν οι άνθρωποι αυτοί στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

Τέλος, κάλεσε τον λαό να δυναμώσει την πάλη για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου στη χώρα μας και να δείξει την αλληλεγγύη του στους ξεριζωμένους.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.