Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Δημήτρης Κουτσούμπας - Θεσσαλονίκη: Ο λαός μπορεί να ψηλώσει το μπόι του με ένα ΚΚΕ πολύ πιο ισχυρό (VIDEO - Φωτό) — ΚΚΕ: Το αντίπαλο δέος - #ΕΚΛΟΓΕΣ - #ΚΚΕ - #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ και στις δεύτερες εκλογές! — Μόνοι τους και όλοι μας — Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό - #ΜΟΝΟ_ΚΚΕ

*

Μεσόγειος: Υγρός τάφος για μετανάστες και πρόσφυγες

*

Φυλλάδιο ΚΚΕ: 100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση! Πιο δυνατό ΚΚΕ - δυνατός ο λαός!

*

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

«Μόνοι τους και όλοι μας. Τώρα ΚΚΕ», γιατί «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!». Σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς φτάνει από τις Κομματικές Οργανώσεις το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, στις εκλογές που θα γίνουν στις 21 Μάη

#εκλογες2023

*

#ΜΟΝΟ_ΚΚΕ

*

#ΠΑΜΕ

*

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πλάνα από ψηλά


Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός μπορεί να ψηλώσει το μπόι του με ένα ΚΚΕ πολύ πιο ισχυρό (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Την απόφασή τους για ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ στις εκλογές στις 25 Ιούνη εξέφρασαν χιλιάδες λαού και νεολαίας μέσα από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Παρασκευής, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Μόνο με κομμουνιστές βουλευτές η ψήφος σου εγγυημένα δεν θα αθροιστεί με όλες αυτές τις πολιτικές που θες να καταδικάσεις», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος απεύθυνε κάλεσμα «η Θεσσαλονίκη να έχει τρίτο κόμμα το ΚΚΕ! Οπως έγινε στην Τούμπα, όπως στην Ανω Πόλη, όπως στον Αγιο Παύλο, στο κέντρο της Καλαμαριάς, στον Χορτιάτη, τώρα να γίνει παντού! Και στον Εύοσμο, και σε όλη την Καλαμαριά, στην Πολίχνη, στη Σταυρούπολη, παντού! Σε κάθε συνοικία που χτυπά η καρδιά του λαού και της εργατικής τάξης, να γεμίσουν οι κάλπες κόκκινα ψηφοδέλτια!».

Ο μεγάλος πεζόδρομος πλημμύρισε από χιλιάδες, αποφασισμένους να δώσουν τη μάχη μέχρι την τελευταία ώρα, ώστε να αποτυπωθούν και στην κάλπη τα αισιόδοξα μηνύματα που έρχονται από κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς, χώρους μόρφωσης και στέκια νεολαίας, όπου δηλαδή βρέθηκαν οι κομμουνιστές και τις τελευταίες μέρες, μεταφέροντας το κάλεσμα για δυνατό ΚΚΕ - δυνατό λαό!

Από νωρίς έφτασαν στον χώρο της συγκέντρωσης οι προσυγκεντρώσεις που ξεκίνησαν από τη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Αριστοτέλους, όπου συγκεντρώθηκαν οι κλαδικές Οργανώσεις και οι Οργανώσεις της Δυτικής Θεσσαλονίκης και Γούναρη με Τσιμισκή, όπου είχε δοθεί το ραντεβού για τις Οργανώσεις Δήμου και Ανατολικής Θεσσαλονίκης και τις Οργανώσεις της ΚΝΕ. Με τον παλμό και τα συνθήματά τους ξεσήκωσαν το κέντρο της πόλης, δημιούργησαν δύο μεγάλα ορμητικά κόκκινα ποτάμια.

Στον πεζόδρομο αντάμωσαν άνθρωποι κάθε ηλικίας, μαχητές της ζωής, της δουλειάς και του αγώνα, αλλά και πολλοί άνθρωποι που για πρώτη φορά προσεγγίζουν το ΚΚΕ και αναγνωρίζουν ότι μόνο αυτό είναι και θα συνεχίσει να είναι 100% λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση.

Όλοι μαζί, με τα κόκκινα λάβαρα να ανεμίζουν και τα συνθήματα να δίνουν το στίγμα, μέσα από αυτό το μεγάλο, λαϊκό, αγωνιστικό ραντεβού διαμήνυσαν την απόφασή τους για πιο δυνατό ΚΚΕ! Για τους αγώνες που έρχονται, γι' αυτά που ονειρεύονται, δικαιούνται και μπορούν να κατακτήσουν!

Τα συνθήματα από τις μεγάλες παραστάσεις πλαισίωναν το αισιόδοξο μαχητικό κλίμα: «Στις 25 Ιούνη να κοκκινίσουν ξανά οι λαϊκές γειτονιές της Θεσσαλονίκης», «πιο ψηλά πιο αποφασιστικά - ΚΚΕ πολύ πιο ΔΥΝΑΤΟ», «Τώρα πιο δυνατό ΚΚΕ - μαχητική αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική όλων των άλλων». Αλλά και ταυτόχρονα με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο αναδείκνυαν τον ένοχο για τα δεινά των λαών όπου Γης, των ξεριζωμένων, των κατατρεγμένων: «Κάναν τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών - ναυάγησε το σύστημα της φτώχειας, των κερδών!».

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Βασίλης Τομπουλίδης, υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Αμέσως μετά την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μαθητές ανέβηκαν στην εξέδρα και άρχισαν να σκορπίζουν στον κόσμο κόκκινα γαρύφαλλα, σηματοδοτώντας πως αυτό το κόκκινο της ελπίδας, της ομορφιάς του αγώνα, το δικό τους κόκκινο, μπορεί και πρέπει να πλημμυρίσει τις κάλπες.

Και την ίδια στιγμή, όλος ο χώρος φωτίστηκε από το κόκκινο χρώμα που απλώθηκε παντού, από τους πυρσούς, τη «φωτιά» που άναψε η νεολαία.

Ο λαός της Θεσσαλονίκης να κάνει το βήμα

Η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμα στην συγκέντρωση

Σε λίγες ώρες από τώρα ο λαός έχει μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά του. Όλα τα σημάδια, όλα τα μηνύματα που έχουμε, η μεγάλη συγκέντρωση της Αθήνας, πριν της Πάτρας, χτες της Λαμίας, σήμερα της Θεσσαλονίκης, δείχνουν ότι τώρα ο λαός μας μπορεί να ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά το ΚΚΕ. Να ψηλώσει το μπόι του στην κάλπη, με ένα ΚΚΕ πολύ πιο ισχυρό. Με μεγαλύτερο ποσοστό, με πιο πολλούς βουλευτές παντού.

Και εδώ, στη Θεσσαλονίκη, ο λαός της πόλης να κάνει το βήμα και να εκλέξει ξανά μετά από 15 χρόνια δεύτερο βουλευτή στην α' εκλογική περιφέρεια της πόλης, να στείλει στον αγύριστο το ακροδεξιό μόρφωμα του Βελόπουλου, να είναι το ΚΚΕ 3ο κόμμα στη Θεσσαλονίκη. Θα είναι μια μεγάλη κατάκτηση για τον λαό και παρακαταθήκη για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

Η μόνη 100% μαχητική - λαϊκή αντιπολίτευση, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη

Η προεκλογική περίοδος που προηγήθηκε απέδειξε πανηγυρικά όλα όσα ξέραμε. Λίγες μόνο μέρες μετά τις προηγούμενες εκλογές, με τον πιο επίσημο τρόπο αποκαλύφθηκε το κοινό πρόγραμμα των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, μέσα από την έκθεση της Κομισιόν. Πρόγραμμα που επιβεβαίωσε ότι μαζί με τη «σταθερή» κυβέρνηση, θα υπάρχει και μια «συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση».

Αποδείχθηκε επίσης με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι έχουν δημιουργηθεί μια σειρά από κόμματα κυριολεκτικά της «μίας χρήσης», που σήμερα υπάρχουν και αύριο δεν ξέρεις πού θα βρίσκονται. Μαζικές αποχωρήσεις από την Πλεύση της Κωνσταντοπούλου, άλλη μία από το ΜέΡΑ του Βαρουφάκη, άλλοι ένας-δυο από την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου, κόμματα που δεν ξέρεις ούτε τι υποψηφίους έχουν, ούτε τι πρόγραμμα πολλές φορές!

Κυρίως, όμως, ήδη από την επόμενη μέρα των εκλογών επιβεβαιώθηκε αυτό που ήξερε ο λαός. Ότι το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή θα είναι εκεί.

Και ήμασταν εκεί, δίπλα στους κατοίκους της Καλαμιάς Κοζάνης, μαζί με τους εργάτες της Ζώνης όταν έχασαν τον συνάδελφό τους, μπροστά στα λαϊκά σπίτια για να μη χαθεί κανένα σε πλειστηριασμό, έξω από το υπουργείο Υγείας για να μη χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές από τις ελλείψεις στην Υγεία, αλλά και στα πλημμυρισμένα σπίτια της Πολίχνης. Παντού. Το ΚΚΕ ήταν εκεί.

Η μόνη 100% μαχητική - λαϊκή αντιπολίτευση, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη! Το ΚΚΕ απέδειξε και σ' αυτήν την προεκλογική περίοδο ότι είναι η μόνη ελπίδα για τον λαό.

Με το ΚΚΕ μπροστά, ο λαός έχει τη δύναμη να τους σαρώσει

Την ώρα που αμέσως μετά τις προηγούμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ έσπερνε ξανά την απογοήτευση, την ώρα που είχαν ξαμοληθεί τα μέλη και στελέχη του βρίζοντας τον κόσμο και λέγοντας ότι «τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει»!

Το ΚΚΕ είπε στον λαό από την πρώτη στιγμή ότι το εκλογικό αποτέλεσμα γεννά νέες δυσκολίες, αλλά υπάρχει ελπίδα. Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι, γιατί μπορεί να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ και να τους αντιμετωπίσει. Αποδείξαμε ξανά ότι είμαστε οι μόνοι που μπροστά στον αρνητικό συσχετισμό δεν τρομάζουμε! Και αυτό είναι εγγύηση για τον λαό για την επόμενη, δύσκολη μέρα, με την αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ.

Γιατί γνωρίζουμε ότι με το ΚΚΕ μπροστά, ο λαός έχει τη δύναμη να τους σαρώσει.

Γιατί θα ηγηθούμε της εργατικής - λαϊκής πάλης απέναντι στη νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, απέναντι στην πολιτική της ΕΕ, γι' αυτά που έχει ανάγκη και διεκδικεί ο λαός, οι εργαζόμενοι στη χώρα μας.

Πεισμώνουμε. Γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στον λαό. Γιατί ξέρουμε ότι τίποτα δεν είναι ανίκητο, αμετακίνητο. Γιατί οι μόνες στιγμές που πραγματικά στριμώχτηκε, δυσκολεύτηκε η κυβέρνηση της ΝΔ την προηγούμενη τετραετία, ήταν όταν ο λαός βγήκε μπροστά με τους κομμουνιστές.

Στην πανδημία, στις κινητοποιήσεις ενάντια στην καταστολή, στις μεγάλες απεργίες, στις κινητοποιήσεις ενάντια στην πολεμική εμπλοκή, στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη.

Κι ας μην έχουν σιγουριά και ύφος «χιλίων καρδιναλίων» στη ΝΔ ότι κάνουν αντιλαϊκό περίπατο. Τέτοιο είχαν και οι ΔΑΠίτες και είδαμε τι έπαθαν, από τους κομμουνιστές και την «Πανσπουδαστική». Εδώ υπάρχει ΚΚΕ!

Μπορεί να γεννηθεί ένα νέο ρεύμα ριζοσπαστισμού, χωρίς νέες αυταπάτες

Είμαστε επίσης αυτοί που δεν προσπαθούμε να κρυφτούμε γύρω από γενικά τσουβαλιάσματα περί «συντηρητικοποίησης».

Δεν είναι λίγο αργά για δάκρυα από όσους τα λένε αυτά, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν έπρεπε να τα έχει σκεφτεί πριν βαφτίσει τους φασίστες, υποστηρικτές των δολοφόνων χρυσαυγιτών, «παραπλανημένους»; Δεν έπρεπε να το έχει σκεφτεί πριν συντρίψει τις ελπίδες πολλών, με ένα 3ο και χειρότερο μνημόνιο;

Δηλαδή τι περίμενε, με σύμβουλο τον Μαραντζίδη και πρωτοπαλίκαρο τον δεξιό Αντώναρο, μετά μάλιστα από μια τετραετή αγκαλίτσα στην κυβέρνηση με τον ακροδεξιό Καμμένο; Να γίνουν πιο προοδευτικοί οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ;

Εμείς όμως δεν αποδεχόμαστε ότι ο ελληνικός λαός γενικά κι αόριστα συντηρητικοποιείται και ότι αυτό είναι ντε φάκτο, πάει και τέλειωσε.

Εμείς πιστεύουμε ότι μπορεί να γεννηθεί ένα νέο ρεύμα προοδευτισμού, ριζοσπαστισμού, που θα αγκαλιάσει μεγάλες μάζες του λαού και της νεολαίας της χώρας μας. Χωρίς νέες αυταπάτες, για νέους σωτήρες. Και το ΚΚΕ θα ηγείται αυτού του ρεύματος.

Πώς θα γίνει αυτό; Μέσα από την άνοδο της ταξικής πάλης, μέσα από την άνοδο των εργατικών, λαϊκών, νεολαιίστικων αγώνων. Εκεί ανοίγει ο δρόμος σε νέες συνειδήσεις, που τώρα μπορεί να μη βλέπουν άλλη εναλλακτική. Εκεί αλλάζουν οι πραγματικοί συσχετισμοί. Μέσα στους χώρους δουλειάς, μέσα στα σωματεία, μέσα στην ταξική πάλη. Εκεί συνειδητοποιείται πλήρως η δύναμη που έχει ο καθένας από εμάς και μετά όλοι μαζί, χέρι χέρι, οργανωμένοι. Εκεί κόβεται ο ομφάλιος λώρος με τα κόμματα της αστικής εξουσίας, με τα ρουσφέτια, με τους μηχανισμούς ενσωμάτωσης. Εκεί είναι η ελπίδα. Στον αγώνα! Με ΚΚΕ πιο δυνατό.

Κάθε αριστερός να κάνει την Κυριακή το μεγάλο βήμα!

Αλλά πού να τα ξέρουν αυτά όλοι όσοι έχουν κόψει τους όποιους δεσμούς είχαν με το κίνημα εδώ και χρόνια; Πού να τα ξέρουν αυτοί που κυβέρνησαν με σκοπό να καταστείλουν το κίνημα, να το ενσωματώσουν, να μετατρέψουν την ελπίδα αγνών, προοδευτικών ανθρώπων σε μαξιλαράκι ασφαλείας για τις πιο χυδαίες, αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόστηκαν;

Αυτές τις ώρες που απομένουν, ξέρουμε ότι η καρδιά πολλών αριστερών ανθρώπων, που πίστεψαν κάποια στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ, βράζει. Ξέρουμε ότι πολλοί από αυτούς ένιωσαν ένα δεύτερο κύμα απογοήτευσης αυτά τα χρόνια, βλέποντας τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αυτό που θεωρούσαν κάποτε αδιανόητο. Να μετατρέπεται ως αντιπολίτευση στον καλύτερο συνεταίρο της ΝΔ σε όλες τις κρίσιμες στιγμές. Να προσφέρει το απαραίτητο χέρι βοήθειας, στην πανδημία, στην κατάργηση του 8ωρου, στην καταστολή των νεανικών κινητοποιήσεων, στη συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο της Ουκρανίας και στην αποδοχή των ναζί του Αζόφ ακόμα και μέσα στην ελληνική Βουλή.

Σε όλους εσάς το ΚΚΕ απλώνει ξανά το χέρι. Την Κυριακή κάντε επιτέλους το μεγάλο βήμα!

Να συναντηθούμε μαζί στην κάλπη. Για να συναντηθούμε ξανά στους αγώνες την επόμενη μέρα. Γιατί κάθε αριστερός μπορεί τώρα να ψηφίσει, ξέροντας ότι δεν θα το μετανιώσει, ΚΚΕ.

Να αναλογιστούμε με καθαρό μυαλό όσα ζήσαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια

Ακόμα περισσότερο, όμως, αυτές τις τελευταίες ώρες απευθυνόμαστε στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού, στους νέους ανθρώπους. Ξέρουμε ότι όλοι είμαστε, όλοι είστε προβληματισμένοι. Ολοι γνωρίζουμε τι έχουμε μπροστά μας. Εχουμε μια δύσκολη πραγματικότητα να αντιμετωπίσουμε. Με αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, με την ακρίβεια να φουντώνει, με μια νέα ύφεση να είναι πιθανώς προ των πυλών, με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο να μαίνεται.

Τώρα όμως είναι ώρες ευθύνης και πρέπει να αναλογιστούμε με καθαρό μυαλό όσα ζήσαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια, κάνοντας έναν απολογισμό πριν φτάσουμε στην κάλπη.

Ζήσαμε γεγονότα πρωτόγνωρα, τραγωδίες να έρχονται η μία πίσω από την άλλη. Από τις εκατόμβες νεκρών της πανδημίας, στη φρίκη του πολέμου... Από τις τεράστιες καμένες εκτάσεις σε όλη την Ελλάδα, στις πλημμύρες και στις οικολογικές καταστροφές... Και από τους 57 νεκρούς των Τεμπών, στους εκατοντάδες πνιγμένους και αγνοούμενους της Πύλου.

Βιώσαμε να μεγαλώνει μια τεράστια ψαλίδα ανάμεσα στο πώς ζούμε εμείς, πώς πασχίζουμε να τα καταφέρουμε στην καθημερινότητά μας, και πώς πλουτίζει μια χούφτα ανθρώπων.

Να πούμε μόνο ένα στοιχείο από την τελευταία διετία; Την ώρα που το κόστος των εξόδων για τρόφιμα ανέβαινε κατά 25%, τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρήσεων στο Χρηματιστήριο σκαρφάλωναν στο 300 και τοις εκατό.

Ας αναλογιστεί ο καθένας από εμάς όλες αυτές τις στιγμές τα προηγούμενα χρόνια που οργίστηκε, που ένιωσε αδικία, που ένιωσε να μην τον χωρά αυτό το σύστημα και είδε αδιέξοδα να υψώνονται μπροστά του.

Γιατί ποιος δεν οργίστηκε με τις εικόνες της καταστολής; Ποια γειτονιά δεν ξεσηκώθηκε όταν πήγαν να αρπάξουν τα «κοράκια» φτωχά λαϊκά σπίτια; Ποιος κατάφερε να κοιμηθεί τις μέρες μετά τα Τέμπη; Ποιος μπορεί να ανεχθεί να πληρώνεται με 700, 800, 900 ευρώ όταν οι ικανότητές του και οι γνώσεις του είναι για πολύ παραπάνω; Ας σκεφτούν ειδικά οι νέοι τη δική τους πείρα.

Οι μαθητές, που μόλις τελείωσαν το βάσανο των πανελληνίων, κι αυτοί που το έχουν μπροστά τους, είναι φυσιολογικό να μορφώνονται σε ένα σχολείο που είναι αποκλειστικά εξεταστικό κέντρο;

Οι φοιτητές, που εδώ στη Θεσσαλονίκη έζησαν μέχρι και ρίψη χημικών σε αμφιθέατρο, είναι ευχαριστημένοι με ένα πανεπιστήμιο με υποβαθμισμένες υποδομές, εστίες, με πανάκριβα μεταπτυχιακά;

Καλύπτονται οι προσδοκίες των νέων με δουλειές με ελαστικές σχέσεις εργασίας, σε θέσεις που δεν έχουν σχέση με το πτυχίο τους, με μισθούς που ίσα ίσα καλύπτουν το πανάκριβο ενοίκιο;

Μπορεί να σχεδιάσει ένα νέο ζευγάρι τη ζωή του με εισόδημα που τελειώνει στις πρώτες 15 μέρες του μήνα;

Το ΚΚΕ λέει ότι μπορούμε να πάμε αλλιώς!

Ας τα βάλει ο καθένας, λοιπόν, όλα αυτά σε μια ζυγαριά και ας σκεφτεί από την άλλη μεριά τις ανάγκες του, τα όνειρά του, τα «θέλω» του. Ολα αυτά, δηλαδή, που πιστεύει ότι του αξίζουν τον 21ο αιώνα και ας αναρωτηθεί: Μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι;

Εμείς λέμε όχι! Η εποχή μας, οι δυνατότητες που υπάρχουν είναι για πολλά παραπάνω! Το ΚΚΕ λέει ότι μπορούμε να πάμε αλλιώς! Με τόλμη παλεύουμε γιατί πιστεύουμε ότι δεν είναι μονόδρομος να ζούμε διαρκώς νέες τραγωδίες.

Δεν είναι μονόδρομος οι ζωές των ανθρώπων να μετριούνται με βάση το κέρδος. Δεν μπορεί να θεωρείται ρεαλισμός ένα μεγάλο κομμάτι των νέων ανθρώπων να εγκλωβίζεται στις «ελαστικές» σχέσεις εργασίας, στις γαλέρες της καλοκαιρινής σεζόν, στον αγώνα για το μεροκάματο. Δεν είναι φυσιολογικό το 2023 να μη βρίσκεις ούτε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Δεν γίνεται να σκοτώνονται εργάτες στους χώρους δουλειάς, γιατί η προστασία της ζωής τους είναι κόστος.

Δεν είναι μονόδρομος να οργίζεσαι, να αγανακτείς και να μην ξέρεις τι να κάνεις, να μην ξέρεις ποιος φταίει και εντέλει να νιώθεις ανήμπορος.

Εμείς λέμε σε όλους μέσα από την καρδιά μας: Ενισχύστε το ΚΚΕ τώρα και το ξέρετε από την επόμενη μέρα αυτή την ενίσχυση θα τη βρείτε δίπλα σας.

Θα είναι το μόνο που από την πρώτη μέρα θα αποτελέσει την 100% μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση, τη μόνη που πραγματικά χρειάζεται ο λαός.

Θα πρωτοστατεί στους χώρους δουλειάς μαζί με τους εργαζόμενους που διεκδικούν αυξήσεις μισθών, αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς, συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, ΣΣΕ.

Θα είναι σε κάθε λαϊκό σπίτι που κινδυνεύει από τους πλειστηριασμούς και τα funds.

Θα είναι στον δρόμο για να μην περάσουν τα 350 προαπαιτούμενα του νέου δανείου που μας φόρτωσαν με το νέο υπερμνημόνιο, το Ταμείο Ανάκαμψης.

Θα είναι μπροστά, με τους υγειονομικούς και όλο τον λαό, στις διεκδικήσεις η Υγεία να είναι κοινωνικό αγαθό, δωρεάν για όλο τον λαό, με υποδομές και μόνιμο προσωπικό.

Θα είναι στα πανεπιστήμια μαζί με τους φοιτητές για να μην περάσουν οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που σχεδιάζουν με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Θα είναι μαζί με τους συνταξιούχους στη διεκδίκηση όσων τους έχουν κλέψει εδώ και τόσα χρόνια.

Θα είναι, κυρίως, εκείνο που κρατά τη σπίθα αναμμένη για να γίνουν τα σκοτάδια φως, με την κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τον σοσιαλισμό.

Την κοινωνία που θα τη ζήσουμε! Με την πρόταση εξουσίας, διακυβέρνησης του ΚΚΕ για κοινωνικοποιημένα μέσα παραγωγής, με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό, χωρίς να είναι το κριτήριο του κέρδους εμπόδιο πλέον για την κάλυψη των αναγκών.

Ολα αυτά και πολύ περισσότερα μπορούμε να τα πετύχουμε με πιο δυνατό λαό και ισχυρό ΚΚΕ στο πλάι του.

Δώσαμε όρκο και θα το κάνουμε πράξη ότι τα εγκλήματα δεν θα ξεχαστούν

Νομίζουμε ότι οι χαμένες ζωές δεκάδων συνανθρώπων μας ξανά στα νερά του Αιγαίου και της Μεσογείου αποκάλυψαν με τον πιο ωμό τρόπο το πραγματικό πρόσωπο αυτής της συμμαχίας των ληστών, της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Και είναι η ώρα να βγουν ευρύτερα συμπεράσματα από τον λαό μας γιατί η υπογραφή της ΕΕ είναι σε κάθε μικρό και μεγάλο ναυάγιο που βιώσαμε και βιώνουμε.

Η υπογραφή της ΕΕ, όμως, είναι αυτή που οδήγησε στον πάτο του Αιγαίου τους κολασμένους αυτής της Γης. Με την πολιτική της καταστολής και του εγκλωβισμού, με το Δουβλίνο, με τη Συμφωνία με την Τουρκία και επί της ουσίας τη «νομιμοποίηση» των push-backs, με τις Μόριες και τα καμπ - κολαστήρια. Η υπογραφή της ΕΕ είναι αυτή που έφτιαξε τους σιδηρόδρομους των Τεμπών, με τους 57 νεκρούς να είναι εδώ.

Και από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, θέλουμε να πούμε ξανά:

Το ΚΚΕ δεν θα επιτρέψει να ξεχαστούν! Ο λαός μας δεν θα αφήσει να ξεχαστεί αυτό το έγκλημα. Το λέμε πρώτα από όλα στις οικογένειες, ότι δεν θα ααφήσουμε να παραγραφούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες.

Εχουμε προτείνει την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, πράγμα που όλα τα άλλα κόμματα απέρριψαν. Δεν θα επιτρέψουμε νέα Τέμπη. Το χρωστάμε σε αυτά τα παιδιά. Δώσαμε όρκο και θα το κάνουμε πράξη.

Μόνο το ΚΚΕ αντιπαρατίθεται συνολικά και κατά μέτωπο με την ΕΕ

Η υπογραφή της ΕΕ δεν είναι μόνο σε όλα αυτά. Η ΕΕ με έκθεση της Κομισιόν είναι που ζητά την επιτάχυνση των πλειστηριασμών, για να μειωθεί το «ιδιωτικό χρέος». Αυτή είναι που ζητά 350 αντιλαϊκούς νόμους για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τη δικιά της υπογραφή έχει η πολιτική κόστους - οφέλους και στα νοσοκομεία, όπως πρόσφατα το βιώσαμε με τις τραγωδίες του ΕΚΑΒ. Οπως το βιώνει και η περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Με ανυπαρξία κλινών ΜΕΘ παίδων, με μόνο 10 για όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Με κενά στο προσωπικό που αγγίζουν ακόμα και το 30% των αναγκών, ειδικά στα περιφερειακά νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας.

Με αναισθησιολόγους που καλύπτουν μόνο το 25% των απαιτούμενων θέσεων σε νοσοκομεία όπως το Ιπποκράτειο και το «Παπανικολάου». Με την έλλειψη φαρμάκων που αντιμετωπίζουν ειδικά ευπαθείς ομάδες, όπως οι συνταξιούχοι.

Αυτή είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ στην Υγεία!

Το ΚΚΕ είναι το μόνο που αντιπαρατίθεται συνολικά και κατά μέτωπο με την ΕΕ, όταν άλλοι, όπως η «Πλεύση», έχουν ξεχάσει και πώς γράφεται.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο που λέει στον λαό ότι αυτή η αντιδραστική συμμαχία δεν διορθώνεται από τα μέσα, όπως τα φούμαρα που πουλά ο Βαρουφάκης.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο που μπορεί να το εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός ότι θα τα βάλει με την πολιτική της ΕΕ, που έχει συνδιαμορφώσει και είναι έτοιμη να εφαρμόσει η ΝΔ και από κοντά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε για άλλη μια φορά και μπροστά στο τραγικό ναυάγιο ότι είναι τόσο δεσμευμένος με την πολιτική της ΕΕ, που δεν βρήκε μια λέξη για τις ευθύνες της. Και πώς, αλήθεια, να το κάνει; Οταν υπέγραψε τη Συμφωνία με την Τουρκία; Οταν γιγάντωσε το σύγχρονο κολαστήριο της Μόριας; Οταν έφερε τη Frontex μέσα στο σπίτι μας για να ενισχύσει την πολιτική της καταστολής και το ΝΑΤΟ να κατσικωθεί στο Αιγαίο;

Γι' αυτό λέμε ότι χρειάζεται σύγκρουση με την πολιτική της ΕΕ, πάλη για απελευθέρωση από τα δεσμά της, όπως αντίστοιχα και από την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ.

Η αύξηση του ΚΚΕ, ακόμα και η πιο μικρή, έχει μεγάλη σημασία για τον λαό

Θέλουμε επίσης να απευθυνθούμε προς τους εκατοντάδες χιλιάδες που αυτές τις τελευταίες ώρες δεν έχουν πάρει ακόμα την απόφασή τους και πιθανόν να καταλήξουν ακόμα και πάνω από την κάλπη τι θα ψηφίσουν. Τους λέμε: Εχετε μια μεγάλη ευκαιρία. Η δική σας ψήφος μπορεί τώρα να μετρήσει πολλαπλασιαστικά. Είναι αυτή που μπορεί να παίξει τον καθοριστικό ρόλο για το αν το ΚΚΕ θα κερδίσει έναν, δύο, τρεις μέχρι και 5 ή 6 βουλευτές παραπάνω, ανάλογα με το ποσοστό του. Γιατί πραγματικά θα κριθεί στην ψήφο το αν θα καταφέρει το ΚΚΕ να διατηρήσει όλους τους βουλευτές. Γιατί μόνο η αύξηση του ΚΚΕ, ακόμα και η πιο μικρή, έχει τόση μεγάλη σημασία για τον λαό.

Συμφωνούμε πράγματι με τον κ. Τσίπρα σε αυτό. Είναι πραγματικά πλήρως αδιάφορο αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει στο 19 ή 18 ή 17%, αν το ΠΑΣΟΚ χάσει 1 ή 2 μονάδες, αν η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη με 1 ή 2 μονάδες λιγότερο.

Είναι όμως πολύ σημαντικό το ΚΚΕ να είναι πιο ψηλά. Για να έχει πιο πολλούς βουλευτές. Για να είναι πιο πολλοί αυτοί που θα βρεθούν αύριο κιόλας σε πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών, σε χώρους δουλειάς, εκεί που τους χρειάζεται ο λαός.

Γιατί αν στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ υπήρχαν οι ιδιοκτήτες των εισπρακτικών εταιρειών... Αν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν όσοι ψήφισαν την παράδοση των «κόκκινων» δανείων στα funds... Αν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν οι δικηγόροι των funds...

Στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ υπάρχουν όσοι σέρνονται στα δικαστήρια από τα funds επειδή υπερασπίζονται τα σπίτια του λαού μαζί με τον λαό... Τόσο απλά είναι τα πράγματα μερικές φορές... Αυτοί είστε και αυτοί είμαστε και ο καθένας διαλέγει και παίρνει!

Ο λαός χρειάζεται κομμουνιστές βουλευτές

Είναι σημαντικό να είναι πιο ψηλά το ΚΚΕ γιατί μόνο με κομμουνιστές βουλευτές η ψήφος σου εγγυημένα δεν θα αθροιστεί με όλες αυτές τις πολιτικές που θες να καταδικάσεις.

Είναι σίγουρο ότι το ΚΚΕ δεν θα ψηφίσει την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και θα οργανώσει και τον αγώνα των φοιτητών, όταν όλα τα άλλα κόμματα, από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μέχρι Πλεύση και ΜέΡΑ25, είναι έτοιμα να το συζητήσουν.

Ο λαός χρειάζεται βουλευτές που ξέρει ότι θα είναι εκεί. Οχι κόμματα που εμφανίζονται και εξαφανίζονται σε μια νύχτα. Βουλευτές που δεν ξέρεις από πού κρατά η σκούφια τους: Καιροσκόπους, καριερίστες που βρίσκουν καταφύγιο σε σχηματισμούς που αύριο δεν θα υπάρχουν.

Ασε που όταν κοιτάς και πιο προσεκτικά σε τέτοια κόμματα και ψάχνεις λίγο καλύτερα, βλέπεις ότι τελικά οι αρχηγοί τους έχουν και βρώμικο παρελθόν και σίγουρο αντιλαϊκό μέλλον. Είναι γέννημα - θρέμμα υπηρέτες αυτού του βάρβαρου συστήματος. Δεν χρειάζεται τέτοιους ανθρώπους ο λαός μας στη Βουλή.

Είναι πολύ σημαντικό όμως για τη Θεσσαλονίκη, για παράδειγμα, μια πόλη 1 εκατομμυρίου, να έχει 3 βουλευτές το ΚΚΕ. Σκεφτείτε πόσες φορές θα χρειαστεί ο λαός της πόλης τα επόμενα χρόνια την παρουσία των βουλευτών του ΚΚΕ. Πόσο περισσότερες παρεμβάσεις θα γίνουν, αν κατάφεραν 2 μόνο βουλευτές να κάνουν πάνω από 600 τα προηγούμενα 4 χρόνια.

Αλλά και πόση σημασία θα έχει να στείλουν επιτέλους οι Θεσσαλονικείς στα σκουπίδια το ακροδεξιό μόρφωμα του Βελόπουλου, με τον συνεχή ρατσιστικό οχετό, μαζί με τις υπόλοιπες αντιδραστικές γκρούπες που εμφανίζονται να λειτουργούν σαν αίρεση, όπως η Νίκη, αλλά και τους φιλοναζί υποστηρικτές των καταδικασμένων δολοφόνων.

Κόμματα που δεν είναι απλά γραφικά, όπως άλλα, αλλά και επικίνδυνα. Γεμάτα από αντιεπιστημονικές θεωρίες, με ανατριχιαστικές θέσεις για «καταναγκαστική εργασία όσων χρωστούν», που καταλήγουν στην κρίσιμη στήριξη αντιλαϊκών μέτρων και πλήρη υποστήριξη της εργοδοσίας. Αυτά είναι τα ακροδεξιά και φιλοναζιστικά κόμματα. Να τα στείλουμε όλα στον Θερμαϊκό, να πνιγούν εκεί!

Η Θεσσαλονίκη λοιπόν να έχει 3ο κόμμα το ΚΚΕ! Οπως έγινε στην Τούμπα, όπως στην Ανω Πόλη, όπως στον Αγιο Παύλο, στο κέντρο της Καλαμαριάς, στον Χορτιάτη, τώρα να γίνει παντού! Και στον Εύοσμο, και σε όλη την Καλαμαριά, στην Πολίχνη, στη Σταυρούπολη, παντού!

Σε κάθε συνοικία που χτυπά η καρδιά του λαού και της εργατικής τάξης να γεμίσουν οι κάλπες κόκκινα ψηφοδέλτια!

Η ελπίδα είναι εδώ! Τώρα ΚΚΕ πιο δυνατό

Από την τελευταία μας συγκέντρωση, εδώ από τη Θεσσαλονίκη, στέλνουμε μήνυμα σε όλη την Ελλάδα γι' αυτές τις τελευταίες ώρες. Η ελπίδα είναι εδώ! Τώρα ΚΚΕ πιο δυνατό γιατί:

- Θα το χρειαστεί ο λαός άμεσα μαζί του στους αγώνες, με τους κομμουνιστές στην πρώτη γραμμή!

- Θα δώσει όλες του τις δυνάμεις ώστε να συνενωθούν οι εστίες αντίστασης σε ένα ορμητικό πανελλαδικό ποτάμι διεκδίκησης.

- Θα είναι εκεί για να αποκαλύπτει όσα κρύβουν από τον λαό. Για να ξεσκεπάζει την αντιλαϊκή πολιτική και την ουσιαστική σύμπλευση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ.

- Θα είναι το μόνο που τους χαλά την αντιλαϊκή συναίνεση και συμφωνία σε όλα τα κρίσιμα θέματα μέσα στη Βουλή.

- Θα είναι το μόνο που δεν θα έχει καμία δέσμευση από μεγάλα συμφέροντα, το μόνο που δεν θα το βάλουν ποτέ στο χέρι. Που θα συγκρουστεί με τα μεγάλα αφεντικά και τη μεγάλη εργοδοσία.

- Θα είναι το μόνο που θα τα βάλει με την πολιτική της ΕΕ, αλλά και με την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, και με τα πολύ επικίνδυνα σχέδια στην περιοχή μας και ειδικά στο Αιγαίο και στα Ελληνοτουρκικά.

Αυτήν την ψήφο φοβάται το σύστημά τους, γι' αυτό και φορτώνει με υπέρογκα πρόστιμα το ΚΚΕ, όπως στην Αττική. Γι' αυτό δεν εξασφαλίζουν ούτε την ελάχιστη προβολή του ΚΚΕ στα κανάλια και τα μέσα τους. Σε πείσμα όλων αυτών, τώρα ΚΚΕ!

Γιατί είναι η μόνη ψήφος που σε γεμίζει με υπερηφάνεια, είναι η μόνη ψήφος που δεν τη ρίχνεις με μισή καρδιά, είναι η μόνη ψήφος που δεν τη δίνεις σαν το «λιγότερο κακό».

Τώρα ΚΚΕ για να γεμίσουν χαμόγελα οι εργάτες και οι εργάτριες όλης της Ευρώπης, όλοι αυτοί που η καρδιά τους χτυπά αριστερά, κατακόκκινα. Ολοι αυτοί που αντικρίζουν το κόκκινο, πανανθρώπινο σφυροδρέπανο και η ψυχή τους φλέγεται. Τώρα, από εδώ, από τη μικρή μας χώρα, που έχει όμως πολύ μεγάλο λαό, να τους δώσουμε πιο πολλούς λόγους να αισιοδοξούν.

Τώρα ΚΚΕ για όλους αυτούς που επειδή θέλουν να λέγονται άνθρωποι δεν έχουν πάψει ούτε στιγμή να αγωνίζονται για το δίκιο, για τον άνθρωπο, για την ειρήνη, για όλα αυτά που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα στον αιώνα μας.

Τώρα ΚΚΕ για τη νεολαία αυτού του τόπου που βγήκε ορμητικά στους δρόμους, που φώναξε, που πάλεψε και που έχει μπροστά της να περπατήσει τις λεωφόρους του πιο όμορφου μέλλοντος.

Πάμε όλοι μαζί λοιπόν! Να σηκώσουμε τη γροθιά μας και το μπόι μας λίγο ψηλότερα την Κυριακή.

Και από τη Δευτέρα ξανά στους αγώνες, με νέες δυνάμεις, με αισιοδοξία, με χαμόγελο, με τη σιγουριά μας ότι ο λαός μας τελικά θα νικήσει.

Τώρα πιο ψηλά το ΚΚΕ!

Γιατί ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ!

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.