Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Παραίτηση Τσίπρα: Διαδικασία «βαθιάς ανανέωσης και επανίδρυσης» για να συνεχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ να προσφέρει στο κεφάλαιο

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ

Διαδικασία «βαθιάς ανανέωσης και επανίδρυσης» για να συνεχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ να προσφέρει στο κεφάλαιο

Πέμπτη 29/06/2023 - 13:47 - Πηγή φωτό: Eurokinissi

Την παραίτησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, με δήλωσή του από το Ζάππειο, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι το

«εκλογικό σώμα έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ μια διπλή εντολή, να ανταποκριθεί στον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να αλλάξει δραστικά αν θέλει να διεκδικήσει ξανά τη διακυβέρνηση».

«Το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα να γίνει η αρχή» για μια «διαδικασία βαθιάς ανανέωσης και επανίδρυσης», είπε, επισημαίνοντας πως «ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι η άμεση προτεραιότητα», σε μια συνήθης πρακτική των αστικών κομμάτων να επιχειρούν να «αναβαπτιστούν» και να «ξεπλυθούν» από τις αντιλαϊκές πολιτικές που έχουν εφαρμόσει.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε «περήφανος» για την πολιτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο ως κυβέρνηση όσο και ως αντιπολίτευση, θυμίζοντας βασικά σημεία αυτής της πορείας όπως

  • η λεγόμενη «έξοδος από τα μνημόνια»,
  • η «ρύθμιση του χρέους»
  •  η «διεθνής εικόνα της χώρας που αποκαταστήσαμε»
  • και ιδιαίτερα η υπογραφή της  ΝΑΤΟϊκής συμφωνίας των Πρεσπών,

δίνοντας έτσι και το πολιτικό στίγμα των επόμενων κινήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ και ευρύτερα τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας.

Αγωνιώντας για την πρωτοκαθεδρία στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα, ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε ότι χρειάζεται 

«να εφεύρουμε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ», που «να διαβάσει τις νέες αντιθέσεις και τα νέα ρεύματα της κοινωνίας, να ανταποκριθεί στις προσδοκίες αυτών που εκπροσωπεί». Με αυτό το στόχο, σημείωσε ότι «οφείλουμε να ανταποκριθούμε άμεσα, να αναδιοργανωθούμε άμεσα, να μη χαθεί ούτε μία μέρα», μιλώντας για «εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του κόμματος» και «άμεση προσφυγή σε σχετικές διαδικασίες», στις οποίες δήλωσε ότι παρότι δεν θα είναι υποψήφιος, «θα είμαι παρών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά» ισχυριζόμενος ότι θέλει να αποδείξει ότι «μπορείς να είσαι μάχιμος και δημιουργικός και χωρίς αξιώματα».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.