Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

ΚΚΕ για πάντα! — Στο 7,7% το ποσοστό του Κόμματος με πάνω από 400 χιλιάδες κόκκινες ψήφους — ΑΤΤΙΚΗ: Το αποτέλεσμα των εκλογών έφερε ξανά στην 3η θέση στην Αττική το ΚΚΕ στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας, ανεβάζοντας εκ νέου τα ποσοστά του, στο 9,6% — #ΚΚΕ: Το αντίπαλο δέος — #ΕΚΛΟΓΕΣ — Μόνοι τους και όλοι μας — Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό — #ΜΟΝΟ_ΚΚΕ — ΚΚΕ για πάντα!

*

ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΚΕ

Στο 7,7% το ποσοστό του Κόμματος με πάνω από 400 χιλιάδες κόκκινες ψήφους

Στο 7,7% το ποσοστό του ΚΚΕ σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, με την ενσωμάτωση να είναι στο 99,68%, καταγράφοντας άνοδο σε σχέση με τον Μάη.

Οι ψήφοι του ΚΚΕ ξεπερνούν τις 400 χιλιάδες, καθώς 400.451 ενίσχυσαν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Η ΝΔ έχει συγκεντρώσει ποσοστό 40,55%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17,84%, το ΠΑΣΟΚ 11,85%, οι «Σπαρτιάτες» 4,64%, η «Ελληνική Λύση» 4,44%, η «Νίκη» 3,69% και η «Πλεύση Ελευθερίας» 3,17%.  Εκτός Βουλής μένει το ΜέΡΑ25 με 2,49%.

Με τα μέχρι τώρα καταγεγραμμένα αποτελέσματα, το ΚΚΕ εκλέγει 20 βουλευτές.

*

Ξανά τρίτη δύναμη το ΚΚΕ με νέα αύξηση στα ποσοστά του


Το αποτέλεσμα των εκλογών έφερε ξανά στην 3η θέση στην Αττική το ΚΚΕ στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας, ανεβάζοντας εκ νέου τα ποσοστά του, στο 9,6%.

Είναι ένα βαθύ αποτύπωμα των ισχυρών δεσμών που έχει το Κόμμα με τους χιλιάδες εργαζομένους, ανθρώπους του μόχθου, νέους και νέες ειδικά από τις εργατικές λαϊκές γειτονιές όπου όχι τυχαία πήρε διψήφια ποσοστά, έκφραση της αναγνώρισης των θέσεων και της δράσης του.

Το ΚΚΕ καταλαμβάνει την τρίτη θέση, στις 7 από τις 8 εκλογικές περιφέρειες στις οποίες κατανέμεται ο νομός, στις μισές έχει διψήφια ποσοστά, ενώ σημειώνει αύξηση σε όλες.

Πιο συγκεκριμένα, στις εκλογικές περιφέρειες της Αττικής, με ενσωμάτωση σχεδόν στο 100%, το ΚΚΕ καταγράφει τα εξής:

Α' Αθηνών 8,89% (από 8,60 στις εκλογές του Μαΐου 2023 και 6,37% τον Ιούνη του 2019).

Β1 Βόρειου Τομέα 8,89% (από 8.63% και 6,19%).

Β2 Δυτικού Τομέα 12,15% (από 11,42% και 8.65%).

Β3 Νότιου Τομέα 10,15% (από 9.68% και 7.14%).

Α' Πειραιά 8% (από 7.44% και 5,51%).

Β' Πειραιά 11,49% (από 10.83% και 8,02).

Β' Δυτικής Αττικής 10,11% (από 9.13% και 5,93%).

Στην περιφέρεια Α' Ανατολικής Αττικής το ΚΚΕ αυξάνει επίσης το ποσοστό του στο 7,18% (από 6,86% και 4,97%) και κατατάσσεται στην 4η θέση.

Πλέον σε επίπεδο Αττικής αριθμεί 10 βουλευτές, 4 περισσότερους από την προηγούμενη τετραετία.

Το αγωνιστικό μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ ήταν ακόμη πιο ηχηρό στις εργατικές συνοικίες όπως ομολογούν και τα αποτελέσματα στους Δήμους της Αττικής.

Το 20% άγγιξε το κόμμα στο Δήμο Ασπροπύργου φθάνοντας στο 19,53% σε μια πόλη με πολλούς εργαζόμενους στις βιομηχανικές ζώνες, με τους κάτοικους να βρίσκουν συμπαραστάτες τους κομμουνιστές στον αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής τους.

Στην Καισαριανή με τις αγωνιστικές παραδόσεις το ΚΚΕ πήρε 15,26%

Στην επίσης προσφυγική Ν.Ιωνία 14,16%.

Στην Πετρούπολη έπιασε το 13,87%

Στον Δήμο Νίκαιας - Ρέντη με 13,13% κλείνει την πεντάδα με τα υψηλότερα ποσοστά.

Το ΚΚΕ ήταν «πανταχού παρών», στους μικρούς και μεγαλύτερους αγώνες των εργαζομένων του νομού και της πρωτεύουσας, σε εμβληματικές μάχες που ξεδιπλώθηκαν σε μαζικούς χώρους δουλειάς στέλνοντας ευρύτερο μήνυμα ανάτασης όπως στην COSCO, στην E-FOOD, στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, συνολικά στους νικηφόρους αγώνες για την υπογραφή ΣΣΕ σε μια σειρά κλάδους, για να μην σακατεύονται οι εργαζόμενοι για τα κέρδη των αφεντικών, για την ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος.

Με όλες του τις δυνάμεις βρέθηκε στην πρώτη γραμμή για κάθε πρόβλημα στις πολυπληθείς γειτονιές, αποτρέποντας πλειστηριασμούς και εξώσεις ώστε να μην πέσουν οι κατοικίες των λαϊκών οικογενειών στα κοράκια των τραπεζών και των funds, για να μπει φρένο στα περιβαλλοντικά εγκλήματα για τις «πράσινες» μπίζνες του κεφαλαίου, για την υπεράσπιση και επέκταση των ελεύθερων χώρων κ.ά.

Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για να μην ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών, στις πετυχημένες απεργίες του προηγούμενου διαστήματος, κάνοντας πράξη το σύνθημα «μόνο ο λαός σώζει το λαό».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.