Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Νέα ΔΕΙΜΟκρατία: «Με τα μούτρα» στη δουλειά για να υλοποιηθεί η ατζέντα της αστικής τάξης — «Πρεμιέρα» του νέου υπουργικού συμβουλίου με 120 αντιλαϊκές «μεταρρυθμίσεις» και 79 προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης — #ΚΚΕ: Το αντίπαλο δέος — #ΕΚΛΟΓΕΣ — Μόνοι τους και όλοι μας — Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό — #ΜΟΝΟ_ΚΚΕ — ΚΚΕ για πάντα!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ

«Με τα μούτρα» στη δουλειά για να υλοποιηθεί η αντιλαϊκή ατζέντα

Πηγή φωτό: Eurokinissi

Σινιάλο ότι η αντιλαϊκή πολιτική θα «τρέξει» χωρίς καθυστερήσεις θα δώσει ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, στη σημερινή, πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.

Τα πρόσωπα που στελέχωσαν το κυβερνητικό σχήμα έχουν περγαμηνές στην αντιλαϊκή πολιτική και θα κληθούν να εφαρμόσουν χωρίς καθυστερήσεις τη βαριά αντιλαϊκή ατζέντα της κυβέρνησης, που αποτελεί το κοινό πρόγραμμα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, με βάση τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, τις δεσμεύσεις του Συμφώνου Σταθερότητας και τις αξιώσεις του μεγάλου κεφαλαίου.

Μετά το Υπουργικό Συμβούλιο, στις 5 το απόγευμα, ο Κυρ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το υπουργείο Οικονομικών που θα σηκώσει μεγάλο μέρος της αντιλαϊκής επίθεσης. Το ένα από τα δύο πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης θα αφορά τη φορολογική πολιτική. Το άλλο θα αφορά το επιτελικό κράτος. Άλλωστε, βασική δέσμευση είναι μέχρι τα τέλη Αυγούστου να έχει εγκριθεί ένα σημαντικό πακέτο αντιλαϊκών προαπαιτούμενων του Ταμείου Ανάκαμψης. 

Αποκαλυπτικά ήταν τα όσα είπε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Κ. Χατζηδάκης, στην τελετή παράδοσης - παραλαβής, καθώς περιέγραψε τις έξι προτεραιότητες του υπουργείου οι οποίες είναι «να συνεχιστούν οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις και η στήριξη της επιχειρηματικότητας», η «ενίσχυση των καινοτόμων κλάδων και των εξαγωγών», η «υγεία του τραπεζικού συστήματος», η «συνέχιση της μείωσης των "κόκκινων" δανείων» και η «αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας από το Υπερταμείο και το ΤΑΙΠΕΔ». 

Καθόλου τυχαία, από τη ΝΔ περιγράφουν το νέο σχήμα ως «κυβέρνηση σκληρής δουλειάς», καθώς θα επιδιώξει να υλοποιήσει χωρίς καμία καθυστέρηση τη σκληρή αυτή ατζέντα. 

902

*

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

«Πρεμιέρα» με 120 αντιλαϊκές «μεταρρυθμίσεις» και 79 προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης

Τετάρτη 28/06/2023 - 11:42. Πηγή φωτό: Eurokinissi

Ξεκάθαρο στίγμα για την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισήγησή του στο νέο υπουργικό συμβουλίου.

Απευθυνόμενους στα στελέχη της κυβέρνησης, ο Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι στους «μπλε» φακέλους όπου μοιράστηκαν σε κάθε υπουργό, περιλαμβάνονται «120 μεταρρυθμίσεις, 79 ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης και 959 επιχειρησιακές δράσεις», ως «προτεραιότητες ανά χαρτοφυλάκιο».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε «τέσσερις γενικές κατευθύνσεις» της κυβέρνησης που αφορούν σε μισθούς, υγεία, λειτουργία του κράτους και «ισχυρή Ελλάδα», προσθέτοντας ότι αυτά θα αναλυθούν εκτενώς στις προγραμματικές δηλώσεις.

Όπως είπε, στόχος είναι η «γρήγορη ανάπτυξη» της οικονομίας, δηλαδή η ενίσχυση του καπιταλιστικού κέρδους, πετώντας το «τυράκι» στον λαό ότι δήθεν έτσι καταπολεμάται η ανεργία, καθώς δημιουργούνται θέσεις εργασίας οι οποίες όμως είναι με εργασιακές σχέσεις λάστιχο, συνήθως μερικής απασχόλησης, με χαμηλούς μισθούς και άγρια εκμετάλλευση. 

Ακόμα, θέλησε να δείξει αποφασισμένος τόσο για την ψήφιση νέων αντιλαϊκών νόμων, όσο και για την εφαρμογή των ήδη ψηφισμένων. «Στην πρώτη θητεία ψηφίσαμε πάνω από 400 νόμους», είπε και πρόσθεσε πως «τώρα είμαστε πιο φιλόδοξοι και στην εφαρμογή όσων νόμων έχουμε ψηφίσει», καθώς «η αποστολή δεν τελειώνει στη νομοθέτηση, ολοκληρώνεται με χειροπιαστό έργο».

Στο πλαίσιο αυτό ο Κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι «το πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά στην οργάνωση του κράτους» με τη «μετεξέλιξη του επιτελικού κράτους» για «πιο αποτελεσματική άσκηση διακυβέρνησης», δηλαδή εργαλεία για την ταχύτερη και επιτυχέστερη εφαρμογή των αντιλαϊκών νόμων. Επιβεβαίωσε επίσης ότι το δεύτερο νομοσχέδιο θα αφορά σε οικονομικές δεσμεύσεις, όπου σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα περιλαμβάνει το φορολογικό με νέα ένταση της φοροληστείας, ειδικά σε αυτοαπασχολούμενους.

Χαρακτήρισε τη νέα κυβερνητική θητεία της ΝΔ ως αυτή «της αποτελεσματικότητας και των μεγάλων αλμάτων της χώρας για να αρπάξει τις μεγάλες ευκαιρίες που είναι μπροστά», δηλαδή την υλοποίηση των στόχων του μεγάλου κεφαλαίου, όπως η αποταμίευση του ζεστού χρήματος του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και η μεγαλύτερη εμπλοκή στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.