Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ: Συλλαλητήριο την Πέμπτη στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα για το ναυάγιο στην Πύλο — Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους! — Κάλεσμα από Συνδικάτα — ΕΕΔΔΑ: Όλοι στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα — Δεν θα συμβιβαστούμε με τη βαρβαρότητα - Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους!» — ΚΚΕ: Το αντίπαλο δέος — #ΕΚΛΟΓΕΣ - #ΚΚΕ - #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ και στις δεύτερες εκλογές! — Μόνοι τους και όλοι μας — Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό - #ΜΟΝΟ_ΚΚΕ - #ΠΑΜΕ

Μεσόγειος: Υγρός τάφος για μετανάστες και πρόσφυγες

*

Φυλλάδιο ΚΚΕ: 100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση! Πιο δυνατό ΚΚΕ - δυνατός ο λαός!

*

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

«Μόνοι τους και όλοι μας. Τώρα ΚΚΕ», γιατί «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!». Σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς φτάνει από τις Κομματικές Οργανώσεις το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, στις εκλογές που θα γίνουν στις 21 Μάη

#εκλογες2023

*

#ΜΟΝΟ_ΚΚΕ

*

#ΠΑΜΕ

*

 Συλλαλητήριο την Πέμπτη στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα για το ναυάγιο στην Πύλο

Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους! - Κάλεσμα από Συνδικάτα

Συγκέντρωση αύριο Πέμπτη στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο διοργανώνουν Συνδικάτα και μαζικοί φορείς.

Σε ανακοίνωσή τους οι τονίζουν:

«Όλοι στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 15/6 στις 20:00 στο Σύνταγμα.  

Δε θα συμβιβαστούμε με τη βαρβαρότητα.

Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους!

Οργή και απεριόριστη θλίψη πλημμυρίζει τις καρδιές και τη σκέψη όλων των εργαζομένων και του λαού στη χώρα μας, από το νέο πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου. Ειδησεογραφικές πληροφορίες μιλούν για εκατόμβη νεκρών και αγνοουμένων, με τον αριθμό να μεγαλώνει ώρα με την ώρα.

Όμως, το ναυάγιο αυτό δεν είναι απλά ένα «δυστύχημα». Είναι ακόμα ένα έγκλημα, μέρος του διαρκούς εγκλήματος που συντελείται στη Μεσόγειο και το Αιγαίο όλα αυτά τα τελευταία χρόνια. Έχει την υπογραφή των ιμπεριαλιστών και των κυβερνήσεων τους, που εξαπολύουν επεμβάσεις, σκορπούν τον πόλεμο και καταληστεύουν τους λαούς και τις χώρες τους. Όλα αυτά οδηγούν στα εκατομμύρια καραβάνια ξεριζωμένων, διαμορφώνοντας το έδαφος για την ασύδοτη δράση των κυκλωμάτων διακινητών και τα ταξίδια του τρόμου.

Η θλίψη και η οργή για αυτό το νέο έγκλημα να γίνουν τώρα φωνή και αγώνας. Δε θα συνηθίσουμε τα Τέμπη, τα εργοδοτικά εγκλήματα, τους θανάτους περιμένοντας ασθενοφόρο, τους πολέμους.

Καταγγέλλουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα!

Δε γινόμαστε θεατές στην «κανονικότητα» των χιλιάδων νεκρών και αγνοουμένων στις θάλασσες της Μεσογείου και του Αιγαίου.

Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους και διεκδικούμε την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων τους στο άσυλο, στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες και οι νόμοι της καταστολής και του εγκλωβισμού.

Καναν τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών,

Αυτή είναι η τύχη όλων των φτωχών,

Για τα πλούτη και τα κέρδη των καπιταλιστών». 

  • Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας
  • Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγ/κής Βιομηχανίας Ελλάδος
  • Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Αττικής
  • Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ)
  • Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Ν. Αττικής

Στη συγκέντρωση καλούν η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας, η ΕΕΔΔΑ, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

902

*

ΕΕΔΔΑ

Όλοι στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα αύριο Πέμπτη, ενάντια στο νέο έγκλημα στη Μεσόγειο

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει το νέο πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου μετά την ανατροπή αλιευτικού σκάφους που είχε αποπλεύσει από τη Λιβύη και βυθίστηκε, έχοντας στα αμπάρια του γυναίκες και παιδιά και καλεί στο αυριανό συλλαλητήριο στις 8 μ.μ,. στο Σύνταγμα.

Εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους ξεριζωμένους και κατατρεγμένους, ιδίως στις γυναίκες και τα παιδιά τους, και καταγγέλλει το συνεχιζόμενο έγκλημα των ιμπεριαλιστών και των κυβερνήσεων, που γεννά τις εκατόμβες νεκρών.

«Δεν συμβιβαζόμαστε με το επαναλαμβανόμενο έγκλημα των πολέμων και της φτώχειας, τους σχεδιασμούς ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής΄Ενωσης» αναφέρει και συνεχίζει: 

«Παλεύουμε για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, για να γίνουν οι θάλασσές μας από θάλασσες νεκρών, θάλασσες αλληλεγγύης και φιλίας των λαών. Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο και διεκδικούμε την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων των ξεριζωμένων στο άσυλο, στη μετάβαση στις χώρες του προορισμού τους, να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες και οι νόμοι της καταστολής και του εγκλωβισμού.

Οι θάλασσές μας έχουν μετατραπεί σε θάλασσες νεκρών, όσο εντείνεται η καταστολή σε βάρος των ξεριζωμένων με το Νέο Σύμφωνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, τον εγκλωβισμό στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις απελάσεις και τις λίστες των δήθεν "ασφαλών" χωρών. Είναι αυτή η πολιτική που γεννά τα κυκλώματα των διακινητών, την ασύδοτη δράση τους, τα ταξίδια του τρόμου.

Μετέχουμε μαζικά στο αυριανό συλλαλητήριο των συνδικάτων και μαζικών φορέων στο Σύνταγμα στις 20:00.

Δεν θα συμβιβαστούμε με τη βαρβαρότητα - Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους!».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.