Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Διανεμόμενα εργοδοτικά εγκλήματα: Τα κέρδη τους οι ζωές μας — Νέο εργατικό «δυστύχημα» στη Θεσσαλονίκη—Σκοτώθηκε διανομέας - Βρέθηκε κάτω από τις ρόδες λεωφορείου—Μοτοπορεία διαμαρτυρίας (VIDEO)

*

Φάκελος «Εργατικά Ατυχήματα»: Η «ανάπτυξή τους» τσακίζει τις ζωές μας

Καθημερινό φαινόμενο είναι τα εργατικά «ατυχήματα» στους χώρους δουλειάς, με τους εργάτες να σκοτώνονται ή να σακατεύονται, καταδεικνύοντας ότι οι τόποι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε αρένες και παγίδες θανάτου, ότι η υγεία και η ζωή τους θυσιάζονται προκειμένου να μεγαλώσουν τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών.

*

ΕΡΓΑΤΙΚΟ «ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μοτοπορεία διαμαρτυρίας για τον διανομέα που σκοτώθηκε (VIDEO)

Στο σημείο όπου ο διανομέας έχασε τη ζωή του (βλ. κάτω) συγκεντρώθηκαν νωρίτερα σήμερα συνάδελφοί του, μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, του ΣΕΤΕΠΕ, του Σωματείου Εργαζομένων E-Food Ν. Θεσσαλονίκης και του ΣΑΔΘ, και αφού άφησαν λίγα λουλούδια, πραγματοποίησαν μοτοπορεία η οποία ολοκληρώθηκε μπροστά στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το ΣΕΤΕΠΕ, το Σωματείο Εργαζομένων E-Food Ν. Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Αυτοαπασχολουμένων Διανομέων Θεσσαλονίκης, σε ανακοίνωσή τους, καλούν σε νέα κινητοποίηση - μοτοπορεία την Πέμπτη 1 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, απαιτώντας μέτρα προστασίας για όλους τους διανομείς με αξιοπρεπείς μισθούς και όλες τις απαραίτητες παροχές, ώστε να μπει φρένο στον κατάλογο με τους σακατεμένους και νεκρούς διανομείς που διαρκώς μεγαλώνει στο βωμό της κερδοφορίας των εργοδοτών.

902

*

Σκοτώθηκε διανομέας - Βρέθηκε κάτω από τις ρόδες λεωφορείου

Τραγικό θάνατο βρήκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας 26 Ιούνη ένας 55χρονος  διανομέας ανταλλακτικών αυτοκινήτων σε τροχαίο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 55χρονος περίπου στις 15:50, στην οδό Τσιμισκή, στο ύψος της Αγίας Σοφίας βρέθηκε κάτω από τις ρόδες ενός λεωφορείου της πολεμικής αεροπορίας αφού πρώτα η μηχανή της δουλειάς που οδηγούσε χτυπήθηκε από άλλο όχημα. Ο οδηγός του οχήματος που φέρεται να χτύπησε την μηχανή του διανομέα εγκατέλειψε το σημείο. Οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα διερευνώνται από την Τροχαία.

Σε ανακοίνωσή τους, το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης - Πιερίας – Χαλκιδικής, αναφέρουν τα εξής:

«Ένα ακόμη εργατικό "δυστύχημα" έρχεται να προστεθεί σε όλα τα προηγούμενα, με κόστος την ίδια την ανθρώπινη ζωή. Πρόκειται για ένα ακόμη τραγικό έγκλημα, που αποδεικνύει με το χειρότερο τρόπο ότι η μάχη για το μεροκάματο περνά μέσα από το σακάτεμα των εργαζομένων αλλά και της ίδιας σωματικής τους ακεραιότητα. Τα τραγικά αυτά γεγονότα συνοδεύονται από την παντελή έλλειψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας, από την πίεση για γρήγορη "εξυπηρέτηση", την εντατικοποίηση και τα εξαντλητικά ωράρια που φέρνουν καθημερινά τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με την εξουθένωση, μεγαλώνοντας κι άλλο τους κινδύνους.

Τα μέτρα προστασίας διαρκώς πετσοκόβονται αφού η υγεία και η ασφάλεια "κοστίζουν" για την εργοδοσία, οι έλεγχοι από το κράτος είναι ανύπαρκτοι, οι αρμόδιες υπηρεσίες και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) υποβαθμίζονται, ενώ τα Κέντρα Πρόληψης Επαγγελματικών Κινδύνων υπολειτουργούν.

Για αυτό το λόγο η συσπείρωση στα σωματεία και η οργάνωση της πάλης για διεκδικήσεις, αποτελεί μονόδρομο στον εργασιακό μεσαίωνα και τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν σε πολλές επιχειρήσεις. Διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, για να δουλεύουμε με ασφάλεια, με αξιοπρεπείς μισθούς και με όλες τις απαραίτητες παροχές, για να επιστρέφουμε σπίτι μας μετά το τέλος της βάρδιας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συναδέλφους του αδικοχαμένου διανομέα. Απαιτούμε την άμεση διερεύνηση και τη διαλεύκανση των αιτιών που οδήγησαν σ’ αυτό το τραγικό εργατικό "δυστύχημα"».

902 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.