Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Πρωτούλης μακράν! (VIDEO) — Κυρία Τσαπανίδου και κύριε Πέτσα εκεί που φοβάστε ο ένας τον άλλον ψηφίσατε μαζί τα πιο εμβληματικά νομοσχέδια — Για τις μεταξύ τους κοκορομαχίες που δεν αφήνουν άλλον να μιλήσει — Για τις συμφωνίες ΕΕ-Τουρκίας και για τους φράχτες που ανέβασαν την επικινδυνότητα των δρομολογίων και την ταρίφα των δουλεμπόρων — Για τη διαφορετική αντιμετώπιση των αλλόθρησκων μαύρων Σύρων προσφύγων και των λευκών ομόδοξων Ουκρανών — Για τη μουσουλμανική μειονότητα που έχει εγκαταλειφθεί πλήρως και για τη συζήτηση που κρύβει την επικίνδυνη διευθέτηση του Αιγαίου — Για τους μουσουλμάνους και τους χριστιανούς βουλευτές ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ στον Έβρο που δεν διαφοροποιήθηκαν στις επιλογές των κομμάτων τους — Για τα σοβαρά θέματα και όχι για την Πλεύση Ελευθερίας — Για το Πέραμα του... Μητσοτάκη και για τις συλλογικές συμβάσεις που ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ κήρυξαν υποχρεωτικές — Για τα κόμματα μιας χρήσης που τα πήρε το ποτάμι — ΚΚΕ: Το αντίπαλο δέος - #ΕΚΛΟΓΕΣ - #ΚΚΕ - #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ και στις δεύτερες εκλογές! — Μόνοι τους και όλοι μας — Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό - #ΜΟΝΟ_ΚΚΕ

Μεσόγειος: Υγρός τάφος για μετανάστες και πρόσφυγες

*

Φυλλάδιο ΚΚΕ: 100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση! Πιο δυνατό ΚΚΕ - δυνατός ο λαός!

*

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

«Μόνοι τους και όλοι μας. Τώρα ΚΚΕ», γιατί «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!». Σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς φτάνει από τις Κομματικές Οργανώσεις το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, στις εκλογές που θα γίνουν στις 21 Μάη

#εκλογες2023

*

#ΜΟΝΟ_ΚΚΕ

*

#ΠΑΜΕ

*

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ

Η συζήτηση για τη μουσουλμανική μειονότητα κρύβει την επικίνδυνη διευθέτηση του Αιγαίου

Η συζήτηση για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη είναι στα όρια του αποπροσανατολισμού, παραμονές των εκλογών και χρησιμοποιείται ψηφοθηρικά από τα κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, επισήμανε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στο «Mega» το βράδυ της Δευτέρας 19 Ιούνη προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Μιλάμε για μια περιοχή που δεν έχει ούτε ένα ασθενοφόρο, έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά σχολικής διαρροής, τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας και μετανάστευσης σε άλλες χώρες μέσω δουλεμπορικών κυκλωμάτων».

Καταγγέλλοντας την αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, επισήμανε: «Κανένας από τους βουλευτές αυτών των κομμάτων που έχουν εκλεγεί στους Νομούς Ροδόπης, Ξάνθης και Έβρου, είτε χριστιανός είτε μουσουλμάνος, δεν διαφοροποιήθηκε ποτέ από κρίσιμες επιλογές των κομμάτων τους για τους επιχειρηματικούς ομίλους, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Όλοι οι βουλευτές ψήφισαν τα τρία μνημόνια, τους μνημονιακούς νόμους, την ελληνοαμερικανική συμφωνία για παραμονή κα επέκταση των βάσεων στη χώρα». Συμπλήρωσε ακόμα πως αυτή η συζήτηση χρησιμοποιείται επίσης για να κρύψει τη μεγάλη εικόνα, που είναι η διευθέτηση στο Αιγαίο, που έχει ήδη ξεκινήσει, με κίνδυνο για τα κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών μας.

Για το Προσφυγικό, με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, κατήγγειλε ότι την κατάσταση αυτή έχουν δημιουργήσει η Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, αλλά και οι Συμφωνίες του Δουβλίνου Ι και ΙΙ, που ουσιαστικά ανέβασαν την επικινδυνότητα των δρομολογίων, αλλά και την ταρίφα των δουλεμπόρων. Κατήγγειλε πως η συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ και επέκτεινε η ΝΔ, δεν επιτρέπει στους πρόσφυγες - μετανάστες να πηγαίνουν στις χώρες προορισμού τους, ενώ αναφέρθηκε και στην πολιτική της ΕΕ που, με το νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση που ετοιμάζει, θα ενταφιάσει τη Σύμβαση της Γενεύης, που προστατεύει τα δικαιώματα των προσφύγων - μεταναστών, υποτάσσοντας και αυτό το θέμα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τα επιχειρηματικά συμφέροντα. 

Όσον αφορά τις εκλογές, κάλεσε σε ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ γιατί ήταν το μόνο κόμμα που άσκησε πραγματική, μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ, όταν τα άλλα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ψήφιζαν από κοινού τα αντιλαϊκά νομοσχέδια, ενώ τα κόμματα μιας χρήσης, όπως έχουμε δει και στο παρελθόν, αφού εκπληρώνουν την αποστολή τους, που είναι η στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής, μετά εξαφανίζονται. 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.