Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Alibaba και οι 40 COSCO(τάδες) — ΚΚΕ: Ευνοϊκό περιβάλλον στα συντρίμμια των λαϊκών δικαιωμάτων

–Μια τέτοια πραγματικότητα ονειρεύομαι για το λαό μου, Δημητράκη
 ΤΑΞΙΔΙ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ
Ικανοποιημένη δηλώνει η κυβέρνηση από την «ψήφο εμπιστοσύνης» των επιχειρηματικών ομίλων
Πέμπτη 07/07/2016 - 10:48
Την «ψήφο εμπιστοσύνης» που δίνουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην κυβέρνηση, λόγω των προνομίων που τους παρέχει για να ενισχύσουν την κερδοφορία τους σε συνδυασμό με την προώθηση αντιλαϊκών μέτρων, εμφανίζει το Μέγαρο Μαξίμου ως το αποτέλεσμα του ταξιδιού στην Κίνα του Αλέξη Τσίπρα.

ΚΚΕ
Η κυβέρνηση σκάβει ακόμη μεγαλύτερο λάκκο για τους εργαζόμενους
Πέμπτη 07/07/2016 - 14:20
Σε σχόλιο για τις κυβερνητικές διαρροές σχετικά με τα Εργασιακά και τη δεύτερη αξιολόγηση το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Η κυβέρνηση, ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης, καλλιεργεί κλίμα εφησυχασμού στους εργαζόμενους, την ίδια στιγμή που τους σκάβει ακόμη μεγαλύτερο λάκκο. Επικεντρώνει στις ομαδικές απολύσεις -που δήθεν δεν ζητά κανείς- για να κρύψει όλες τις άλλες αντεργατικές απαιτήσεις κεφαλαίου - ΕΕ, ανάμεσά τους και το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, την προετοιμασία της εφαρμογής του αυτόματου κόφτη, την εκτεταμένη φοροληστεία. Έτσι θα διαμορφωθεί το ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον, που διαφημίζει η κυβέρνηση, πάνω στα συντρίμμια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων και τη σιωπή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς».
902

«Η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό έχει αλλάξει τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Οι ξένοι δίνουν πλέον ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα», ισχυριζόταν ανώτατη πηγή της κυβέρνησης στους δημοσιογράφους, κατά την επιστροφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από την Κίνα.
–Το 'πιασες το υπονοούμενο, λαέ μου;
Θα κάνουμε τη ζωή του κάθε καπιτάλα ποδήλατο
«Πετύχαμε τρία στα τρία: Σημαντικές συμφωνίες με την "Cosco", τον κινεζικό κολοσσό "Αlibaba" και την εταιρεία προηγμένης τεχνολογίας ΖΤΕ. Μόνο η "Cosco" αναμένεται να επενδύσει συνολικά στην περιοχή του λιμανιού του Πειραιά σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε έργα υποδομής», έλεγε η ίδια πηγή. Πάντως, ο πρόεδρος της "Cosco" κατά τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό (βλέπε πιο κάτω) έθεσε ευθέως θέμα απεργιών, ζητώντας να δημιουργήσει η ελληνική κυβέρνηση ένα «ευνοϊκό περιβάλλον» για τη μείωσή τους, προφανώς ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης, όπου δεσπόζουν τα Εργασιακά.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διαβεβαιώνει ότι θα επιταχύνει τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις με τις κυβερνητικές πηγές να αναφέρουν πως «έχουμε προωθήσει μεγάλες αλλαγές, αλλά όσο πιο πολύ τρέξουμε τόσο πιο γρήγορα θα επιφέρουμε όλες τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος και η κοινωνία» και εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβρη. Για τα Εργασιακά ανέφεραν πως «στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων έχουμε στο πλευρό μας όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης, ενώ ουδείς συζητά ζήτημα ομαδικών απολύσεων». Ωστόσο, θέμα ομαδικών απολύσεων και συνδικαλιστικού νόμου έχουν τεθεί ευθέως από την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, οι κυβερνητικές πηγές εκτιμούσαν ότι δεν είναι στις προτεραιότητες του πρωθυπουργού, αν και -όπως ειπώθηκε- «αλλαγές θα υπάρξουν», ενώ για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών ανέφερε πως «αν στο μέλλον αυξηθεί η διαφημιστική πίτα θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε».
ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ
«Ευνοϊκό περιβάλλον» για τη μείωση των απεργιών ζήτησε ο πρόεδρος της «Cosco»
Τετάρτη 06/07/2016 - 09:57 - Ενημέρωση: Τετάρτη 06/07/2016 - 14:18
Την επιδίωξη του εγχώριου κεφαλαίου να μετατραπεί η Ελλάδα σε διαμετακομιστικό κόμβο ανέπτυξε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της «Cosco», Χου Λιρόνγκ. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του κινεζικού ομίλου αναφέρθηκε στα «επενδυτικά σχέδια» της εταιρείας για το λιμάνι του Πειραιά και αξίωσε να σταματήσουν οι απεργίες.
Συγκεκριμένα, ο Χου Λιρόνγκ ανακοίνωσε ότι η «Cosco» θα κάνει πρόσθετες επενδύσεις άνω των 500 εκατ. ευρώ, πέραν των 350 εκατ. που προβλέπει η συμφωνία παραχώρησης του ΟΛΠ. Σύμφωνα με όσα είπε, πρώτη προτεραιότητα είναι να αναβαθμιστούν οι υποδομές στο λιμάνι του Πειραιά για να μπορεί να δέχεται τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου. Δεύτερη προτεραιότητα είναι η αναβάθμιση των υποδομών στην πρώτη προβλήτα για τη διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων.
Ο πρόεδρος της «Cosco» ζήτησε να δημιουργήσει η ελληνική κυβέρνηση ένα «ευνοϊκό περιβάλλον» για τη μείωση των απεργιών, προσθέτοντας πως η εταιρεία θα κάνει ό,τι μπορεί για να συμμορφωθεί με την ελληνική εργατική νομοθεσία.
Ο πρωθυπουργός του απάντησε ότι «οι απεργίες είναι ένα φαινόμενο, μια φυσική εξέλιξη όταν οι εργαζόμενοι δεν είναι ευχαριστημένοι», ενώ χαιρέτισε τη δέσμευση της εταιρείας να σεβαστεί την ελληνική νομοθεσία, προσπερνώντας τις εργασιακές σχέσεις που έχουν καθιερωθεί στο λιμάνι του Πειραιά με την αξιοποίηση όλου του αντεργατικού οπλοστασίου της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαίωσε ότι «μαζί θα αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα και όλες τις δυσκολίες».
Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε ότι μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την «Cosco» οι σχέσεις Ελλάδας και Κίνας περνάνε σε νέο επίπεδο. «Η Ελλάδα, ως πρώτος σταθμός στην ΕΕ του κινεζικού δρόμου, μπορεί να μετατραπεί σε μια γέφυρα ανάμεσα στην Κίνα και το δυτικό κόσμο, ανάμεσα στην Ασία και την Ευρώπη», είπε, επισημαίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να προσελκύσει και άλλες κινεζικές εταιρείες στην Ελλάδα.
«Το πολύ φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο που παρουσιάσατε επιβεβαιώνει την επιλογή μας να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα στην ολοκλήρωση της συμφωνίας», ανέφερε. Επίσης σημείωσε ότι θα αναβαθμιστεί ο σιδηρόδρομος ώστε τα προϊόντα από το λιμάνι του Πειραιά να μεταφέρονται στις αγορές της Ευρώπης. Με τις επενδύσεις αυτές το λιμάνι του Πειραιά, είπε ο πρωθυπουργός, μπορεί να βρεθεί σύντομα από την 3η θέση στην 1η των λιμανιών της Μεσογείου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.