Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΕΝΦΙΑλτες στο δρόμο με τους αριστερούς − Κουπόνια αντί ΕΚΑΣ − ΚΚΕ: Κοινωνική πολιτική για το κεφάλαιο − Παφίλης: Η ιδεολογική κατάντια της αριστεράς, η αλήθεια για το κράτος πρόνοιας − ...Και η λιαστή κυρία Χριστοδουλοπούλου (VIDEO)

Παρέμβαση του Θ. Παφίλη επί της τροπολογίας του υπ. Εργασίας
Για «ιδεολογική κατάντια» της κυβέρνησης, που επιχειρεί να εμφανίσει τα ψίχουλα ως γενναιόδωρη παροχή υπέρ των συνταξιούχων, στους οποίους περικόπτει το ΕΚΑΣ με οριστική κατάργησή του το 2018, κατήγγειλε και ο Θανάσης Παφίλης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.  Πρόσθεσε ότι το κοινωνικό κράτος στήθηκε χάρη στο αίμα και τους αγώνες της εργατικής τάξης αλλά και στη συμβολή της Οχτωβριανής Επανάστασης και της ΕΣΣΔ που κατοχύρωσε από την πρώτη στιγμή καθολική κοινωνική ασφάλιση, εργασία για όλους, δημόσια δωρεάν παιδεία και πολλά άλλα.
«Υπάρχει αμύθητος πλούτος στην Ελλάδα αλλά τον δίνετε στο μεγάλο κεφάλαιο ενώ τον έχει παράξει ο ελληνικός λαός και φτάνετε στο σημείο σήμερα να πουλάτε αγαθοεργία» επισήμανε ο Θ. Παφίλης χαρακτηρίζοντας ψίχουλα τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης. 
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εμπαίζει τους συνταξιούχους, παρέχοντας κουπόνια σίτισης για το ΕΚΑΣ που τους έκοψε
Πέμπτη 28/07/2016 - 14:31 - Ενημέρωση: Πέμπτη 28/07/2016 - 18:33
Την κατάθεση τροπολογίας για το ΕΚΑΣ στο νομοσχέδιο για το «έγκλημα στον κυβερνοχώρο» ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλο. Με την τροπολογία αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί να εξαπατήσει τους συνταξιούχους που τους κόβει το ΕΚΑΣ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η λεγόμενη «κοινωνική πολιτική» είναι η πολιτική φτωχοποίησης του λαού
Τετάρτη 27/07/2016 - 15:29
Για την ομιλία του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με σχόλιό του επισημαίνει:
«Η λεγόμενη "κοινωνική πολιτική", είναι η ταξική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία πήρε την αντιλαϊκή σκυτάλη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει τη φτωχοποίηση του λαού για λογαριασμό του κεφαλαίου. Ούτε το "να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω λάδι" δεν ισχύει για την κυβέρνηση που βάζει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, καταργεί το ΕΚΑΣ, μειώνει μισθούς και συντάξεις, διατηρεί τον ΕΝΦΙΑ, αυξάνει τους φόρους στο λαό, ενώ στο κεφάλαιο προσφέρει φοροαπαλλαγές, νέα προνόμια και επενδυτικά πακέτα».
902

Οι διατάξεις θα εφαρμοστούν από τον Αύγουστο και δεν αναιρούν τη μεγάλη χασούρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Μάλιστα, αυτά τα μπαλώματα έχουν ημερομηνία λήξης, αφού σε κάθε περίπτωση θα σταματήσουν να εφαρμόζονται μετά το 2018 που θα ισχύσει η «εθνική σύνταξη». 
Ο Γ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι με την τροπολογία καλύπτεται το 40% με 60% των απωλειών που υπέστησαν οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ. Ωστόσο, ακόμα και αυτό είναι έωλο, αφού χθες ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι παρεμβάσεις αυτές έχουν διασφαλιστεί για τους πέντε μήνες του 2016 και «ευελπιστούμε ότι το ίδιο θα καταφέρουμε και για τα επόμενα δύο έτη».
Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν προβλέπουν απαλλαγή από τη συμμετοχή 10% στα φάρμακα για όσους δικαιούχους χάνουν το ΕΚΑΣ. Βέβαια, αυτή η απαλλαγή αφορά τα φάρμακα που συνταγογραφούνται και όχι όσα έχουν ανάγκη οι συνταξιούχοι. Όσοι έχουν απώλεια του ΕΚΑΣ που ξεπερνάει τα 30 ευρώ θα απαλλαγούν από την παρακράτηση του 6% για την εισφορά υγείας, επομένως θα εξαιρεθεί μια μεγάλη κατηγορία συνταξιούχων που ήταν κάτω από αυτό το ποσό. Όσοι λάμβαναν ΕΚΑΣ άνω των 115 ευρώ θα λάβουν κάρτα σίτισης που θα αντιστοιχεί στο 1/3 των απωλειών. Το ΕΚΑΣ δεν θα κοπεί (μέχρι την οριστική του κατάργηση) για τους δικαιούχους με αναπηρία άνω του 80%, καθώς και για τον έναν από τους δύο συζύγους (αυτόν με το χαμηλότερο εισόδημα).
Ο υπουργός Εργασίας κατέθεσε μία ακόμη τροπολογία που φέρνει τροποποιήσεις στα «προγράμματα κοινωφελούς εργασίας» τα οποία ανακυκλώνουν την ανεργία.
Μιλώντας στην Βουλή προσπάθησε να παρουσιάσει ως ...επίτευγμα απέναντι στο «πελατειακό σύστημα» την κατάργηση του ΕΚΑΣ, με το επιχείρημα ότι θα αντικατασταθεί από την «εθνική σύνταξη», η οποία όμως θα συνιστά φιλοδώρημα. Επίσης ισχυρίστηκε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε απηχούν την αντίληψη που έχει η κυβέρνηση για το «νέο κοινωνικό κράτος», δηλαδή τον άγριο σφαγιασμό κάθε κοινωνικής παροχής και την αντικατάστασή τους από ορισμένα ψίχουλα.
Την απαράδεκτη διαδικασία της ανακοίνωσης της τροπολογίας εκ μέρους του υπ. Εργασίας πριν καν κατατεθεί στη Βουλή αλλά και όσον αφορά το περιεχόμενό της που συνιστά κοροϊδία και εμπαιγμό κατήγγειλε στην τοποθέτησή του ο Μανώλης Συντυχάκης βουλευτής του ΚΚΕ. 
«Δεν είναι απειρία ούτε λάθος, αλλά συνειδητή επιλογή και ο μαθητής (ΣΥΡΙΖΑ) έχει γίνει καλύτερος από το δάσκαλο (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), που ακολουθούσαν ακριβώς τις ίδιες διαδικασίες», πρόσθεσε ο κομμουνιστής βουλευτής επισημαίνοντας ότι -εκτός της διαδικασίας- και το περιεχόμενο της τροπολογίας του υπουργείου Εργασίας, συνιστά κοροϊδία και εξαπάτηση του λαού. «Θέλετε να εκπαιδεύσετε το λαό να σας πει και "ευχαριστώ" που του παρέχετε μία ελάχιστη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την ώρα που τον έχετε τσακίσει με φόρους, περικοπές συντάξεων και μισθών και με χαράτσια».


Για «ιδεολογική κατάντια» της κυβέρνησης, που επιχειρεί να εμφανίσει τα ψίχουλα ως γενναιόδωρη παροχή υπέρ των συνταξιούχων, στους οποίους περικόπτει το ΕΚΑΣ με οριστική κατάργησή του το 2018, κατήγγειλε και ο Θανάσης Παφίλης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.  Πρόσθεσε ότι το κοινωνικό κράτος στήθηκε χάρη στο αίμα και τους αγώνες της εργατικής τάξης αλλά και στη συμβολή της Οχτωβριανής Επανάστασης και της ΕΣΣΔ που κατοχύρωσε από την πρώτη στιγμή καθολική κοινωνική ασφάλιση, εργασία για όλους, δημόσια δωρεάν παιδεία και πολλά άλλα.
«Υπάρχει αμύθητος πλούτος στην Ελλάδα αλλά τον δίνετε στο μεγάλο κεφάλαιο ενώ τον έχει παράξει ο ελληνικός λαός και φτάνετε στο σημείο σήμερα να πουλάτε αγαθοεργία» επισήμανε ο Θ. Παφίλης χαρακτηρίζοντας ψίχουλα τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης. (βίντεο κορυφής).  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.