Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

ΕΕΔΥΕ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ : ΝΑΤΟ και ΕΕ μόνιμη απειλή για τους λαούς – Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, στις 7 Ιούλη 8 μ.μ. (VIDEO)

ΕΕΔΥΕ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Όλοι στη συγκέντρωση στα Προπύλαια και την πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, στις 7 Ιούλη


(SPOT)
Τρίτη 05/07/2016 - 21:00 - Ενημέρωση: Τετάρτη 06/07/2016 - 19:12
Σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στα Προπύλαια και στην πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, την Πέμπτη 7 Ιούλη στις 8 μ.μ., ενάντια στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, καλούν η ΕΕΔΥΕ, Εργατικά Συνδικάτα, Σωματεία Αυτοαπασχολούμενων, Σύλλογοι Γυναικών, Φοιτητικοί Σύλλογοι και φορείς του λαϊκού κινήματος, προκειμένου:
  • Να καταδικαστεί αποφασιστικά το ΝΑΤΟ και η Σύνοδος Κορυφής στη Βαρσοβία, που θα πάρει νέες φονικές αποφάσεις.
  • Να καταγγελθεί η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που εµπλέκει τη χώρα και το λαό σε μεγάλες περιπέτειες.
  • Να απαιτηθεί το ΟΧΙ στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους - Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις. Καμιά εµπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
  • Να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής, απευθύνουν μεταξύ άλλων η ΕΕΔΔΑ και το ΕΕΤΕ.
Κινητοποιήσεις σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χανιά και Σάμο
Την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση και στη Θεσσαλονίκη, στις 7.30 μ.μ., στο ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο στο 3ο Σώμα Στρατού (Διαβάστε εδώ αναλυτικά).
Την Παρασκευή 8 Ιούλη, θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις σε Λάρισα, Χανιά και Σάμο.
Εκδηλώσεις του ΠΣΕ και της «Πρωτοβουλίας» στη Βαρσοβία
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) οργανώνει διεθνή διάσκεψη κατά του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία στις 8 και 9 Ιούλη, τις ίδιες μέρες που συνέρχεται η πολεμική μηχανή του ιμπεριαλισμού σε Σύνοδο Κορυφής. Στη Βαρσοβία θα κορυφωθεί η καμπάνια του ΠΣΕ με σύνθημα «Ναι στην Ειρήνη - Όχι στο ΝΑΤΟ», που εντάσσεται και στις προετοιμασίες του επόμενου Παγκόσμιου Συνεδρίου του ΠΣΕ το Νοέμβρη στη Βραζιλία. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά).
Παράλληλα, με το σύνθημα «ΝΑΤΟ και ΕΕ μόνιμη απειλή για τους λαούς. Η διέξοδος βρίσκεται στην πάλη για ειρήνη, κοινωνικά δικαιώματα, το σοσιαλισμό», η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία οργανώνει σημαντικήπαρέμβαση - παρουσία στη Βαρσοβία τις μέρες της διεξαγωγής της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο πλαίσιο πολύμορφης δράσης σε κάθε χώρα ενάντια στην ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ και τη σύναξη της στην πρωτεύουσα της Πολωνίας. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά).
Το κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ, των συνδικάτων και των μαζικών φορέων
«Στις 8-9 Ιουλίου 2016 πραγματοποιείται στη Βαρσοβία Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ για να πάρει ακόμα πιο επικίνδυνα μέτρα, σε βάρος των λαών µας, στο πλαίσιο των γενικότερων ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ιδιαίτερα των ανταγωνισμών µε τη Ρωσία.
Στη Σύνοδο θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί:
  • Η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού στρατιωτικών δυνάμεων και σύγχρονων όπλων στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη, στις χώρες της Βαλτικής.
  • Η ενίσχυση της παρουσίας ναυτικών δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα, την Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο, το Αιγαίο.
  • Η ανάπτυξη της λεγόμενης Πυραυλικής Ασπίδας στην Πολωνία και τη Ρουµανία για να έχει το πλεονέκτηµα της απειλής του πρώτου πυρηνικού πλήγματος σε περίπτωση πολεμικής αναμέτρησης µε τη Ρωσία, χωρίς το ρίσκο της ρωσικής πυρηνικής απάντησης. Πρόκειται για επικίνδυνους σχεδιασμούς που μετατρέπουν την Ευρώπη σε θέατρο πυρηνικού ολοκαυτώματος.
  • Η ισχυροποίηση της πολιτικο-στρατιωτικής συνεργασίας του ΝΑΤΟ µε την Ευρωπαϊκή Ένωση για να διαμορφωθεί ένα δολοφονικό μπλοκ δυνάμεων που θα χρησιμοποιηθεί την επόμενη περίοδο για νέους πολέμους και επεμβάσεις.
  • Ο κίνδυνος γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου χτυπάει την πόρτα µας. Να αντιδράσουμε τώρα πριν είναι αργά.
H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και εµπλέκει πιο βαθιά τη χώρα µας στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στο όνοµα της "Γεωστρατηγικής Αναβάθμισης", δηλαδή της προώθησης των συµφερόντων των μεγάλων οικονομικών ομίλων.
Ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Άμυνας, η κυβέρνηση καμαρώνουν γιατί διαθέτουν τη στρατιωτική βάση της Σούδας στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, γιατί διατηρούν τις στρατιωτικές βάσεις, τα ΝΑΤΟικά στρατηγεία και παίρνουν μέρος, μαζί µε τις ΗΠΑ, άλλες ιμπεριαλιστικές χώρες και το Ισραήλ σε ασκήσεις προετοιμασίας πολέμων.
Στην πράξη αποδεικνύεται ότι η πολιτική που τσακίζει την εργατική τάξη, το λαό µας είναι η ίδια πολιτική που εµπλέκει την Ελλάδα στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για λογαριασμό των μεγάλων συµφερόντων.
Την ώρα που η κυβέρνηση καταδικάζει την Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία σε χρόνια υποχρηματοδότηση και τους εργαζόμενους σε μόνιμη λιτότητα, διαθέτει για τους εξοπλισμούς, για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.
Να µην εφησυχάζει κανείς. Στα ιμπεριαλιστικά τάγματα των ευρωατλαντικών αποστολών συμμετέχουν χιλιάδες στρατιώτες, παιδιά λαϊκών οικογενειών κι αυτό είναι προειδοποίηση για τους νέους και τις νέες της χώρας µας.
Ο μύθος ότι η παρουσία της ΝΑΤΟικής αρμάδας στο Αιγαίο συνδέεται µε τις προσφυγικές ροές έχει καταρριφθεί. Η παρουσία της είναι μέρος του γενικότερου σχεδίου αντιπαράθεσης µε τη Ρωσία, συνέχισης του πολέμου στη Συρία και προετοιμασίας νέας επέμβασης στη Λιβύη.
Το ΝΑΤΟ από την ίδρυσή του, το 1949, δεν ήταν ποτέ και δεν μπορεί να γίνει παράγοντας ασφάλειας υπέρ των λαών, όπως ισχυρίζονται η κυβέρνηση, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισµού.
Είναι λυκοσυμμαχία βαμμένη στο αίμα των λαών και η παρουσία του στο Αιγαίο αποθρασύνει το τουρκικό κράτος, που παραβιάζει τα σύνορα της χώρας µας, µε απρόβλεπτες συνέπειες.
Δεν υπάρχουν περιθώρια για δισταγμούς και αναμονή. Οι ανταγωνισμοί για την Ενέργεια, τους δρόμους μεταφοράς του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, τον έλεγχο των αγορών είναι η βάση των ιμπεριαλιστικών πολέμων.
Η αποφασιστική, φιλειρηνική απάντηση του λαού µας και των άλλων λαών είναι αυτή που κατευθύνεται στην ανατροπή του καθεστώτος εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την εξάλειψη των αιτιών που γεννάνε τον πόλεµο, την προσφυγιά, τη φτώχεια, είναι αυτή που οδηγεί στην αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, µε το λαό µας νοικοκύρη στον τόπο του».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.