Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

ΚΚΕ: Φιλειρηνικές διακηρύξεις - θερμοπολεμικές αποφάσεις

Βλέπε και
*
*
*
*
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Φιλειρηνικές διακηρύξεις με επικίνδυνες θερμό-πολεμικές αποφάσεις
Κυριακή 10/07/2016 - 15:48
Στη Σύνοδο Κορυφής και στις αποφάσεις του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία αναφέρεται με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Φιλειρηνικές διακηρύξεις με επικίνδυνες θερμό-πολεμικές αποφάσεις
Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε τον εγκληματικό ρόλο αυτής της ιμπεριαλιστικής οργάνωσης, που αποφάσισε:
  • την παραπέρα συγκέντρωση και μετακίνηση ετοιμοπόλεμων στρατιωτικών δυνάμεων προς τις χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία,
  • την ολοκλήρωση της εγκατάστασης και λειτουργία της λεγόμενης "Πυραυλικής Ασπίδας" με βάσεις στη Ρουμανία, στην Πολωνία, με τη ναυτική στήριξη και γενικότερες υποδομές που συνδέονται με τη χρήση πυρηνικών όπλων σε μια καταστροφική αναμέτρηση. Όχι τυχαία στην Ανακοίνωση των συμπερασμάτων της Συνόδου δηλώνεται η ετοιμότητα του ΝΑΤΟ να χρησιμοποιήσει και πυρηνικά όπλα.
  • τη μονιμοποίηση κι ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, στη Βαλτική, στο Βόρειο Ατλαντικό, στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, χρησιμοποιώντας για τις δύο τελευταίες θαλάσσιες περιοχές το πρόσχημα του ελέγχου των προσφυγικών ροών που προκαλούνται και ενισχύονται από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις οδυνηρές συνέπειες σε βάρος των λαών.
  • τη συνέχιση της παρουσίας του στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, αλλά και τα Δυτικά Βαλκάνια, στον Καύκασο, στη Βόρεια Αφρική καθώς και τη μεγαλύτερη παρουσία του ΝΑΤΟ στις περιοχές αυτές συνδέεται με τη συνέχιση των πολεμικών επιχειρήσεων στη Συρία, την προετοιμασία νέας επέμβασης στη Λιβύη.
Οι ΝΑΤΟικές αποφάσεις κι η εμβάθυνση της συνεργασίας με την ιμπεριαλιστική ΕΕ, που λαμβάνονται στο όνομα της "ειρήνης" και της "ασφάλειας", δεν έχουν βέβαια καμία σχέση με τα πραγματικά συμφέροντα των λαών, αλλά μονάχα με την "ασφάλεια" της κερδοφορίας των ευρώ-αμερικάνικων μονοπωλίων.
Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που πρόθυμα κι ενεργά συμμετέχει σε όλους τους παραπάνω επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, που στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία μπορούν να προκαλέσουν πραγματικό ολοκαύτωμα στους λαούς της Ευρώπης και γενικότερα.
Τώρα απαιτείται να δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στα ΝΑΤΟικά θερμό-πολεμικά σχέδια, για την έξοδο της χώρας από τη ΝΑΤΟική "σφηκοφωλιά" και κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία, ώστε να γίνει πράξη το σύνθημα "ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών"». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.