Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ΚΚΕ: Τρομοκρατία στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών − ΕΕΔΔΑ: Ο ιμπεριαλισμός επιβάλλει το νόμο της ζούγκλας

ΚΚΕ
Ανακοίνωση για τη νέα δολοφονική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας
Παρασκευή 15/07/2016 - 16:06
Σε ανακοίνωση για τη νέα δολοφονική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Τo KKE καταδικάζει τη νέα δολοφονική επίθεση, με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, στη Νίκαια της Γαλλίας και εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και το γαλλικό λαό.
Κι αυτό το χτύπημα πραγματοποιείται στο έδαφος της κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, επεμβάσεων και πολέμων. Οι δε πρόσφατες επικίνδυνες αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, για ενίσχυση των στρατιωτικών επεμβάσεων, με επίκεντρο τη Λιβύη, αλλά και τη Μέση Ανατολή, με αναβαθμισμένη συνεργασία ΝΑΤΟ - ΕΕ, σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία, ρίχνουν "λάδι στη φωτιά".
Η πείρα, που έχει συσσωρευτεί, τονίζει ότι τέτοια χτυπήματα χρησιμοποιούνται για την τρομοκράτηση των λαών, την ενίσχυση της καταστολής και της ξενοφοβίας, την επιδίωξη χειραγώγησης λαϊκών δυνάμεων στους στόχους του μεγάλου κεφαλαίου. Γι’ αυτό χρειάζεται να ενταθεί η αγωνιστική ετοιμότητα και η επαγρύπνηση ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, τα επικίνδυνα σχέδια και τους πολυπλόκαμους εγκληματικούς μηχανισμούς που ενεργοποιούνται σε βάρος των λαών». 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ
Εκατόμβες νεκρών χρειάζονται καθημερινά για να ευοδωθούν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών για την παγκόσμια κυριαρχία τους, για το ξαναμοίρασμα εδαφών και αγορών, για την εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών, κύρια ενεργειακών, και των οδών μεταφοράς τους.
Δύο ουρανοξύστες και τα χιλιάδες θύματα που θάφτηκαν στα ερείπιά τους χρησίμευσαν για να απλωθεί σε όλη τη γη η «τρομολαγνεία» και να ψηφιστούν οι τρομονόμοι. Κάμποσες βομβιστικές επιθέσεις σε κέντρα ασιατικών και ευρωπαϊκών πόλεων ήταν το πρόσχημα για να εφαρμοστεί το δόγμα της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα που επέβαλλε την παρουσία στρατευμάτων στα κέντρα των πόλεων. Τι θα επακολουθήσει, άραγε, τώρα που η τελευταία Σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία χτύπησε τα τύμπανα του πολέμου;
Η πρόσφατη επίθεση στη Νίκαια δείχνει ότι τίποτα δεν σταματά τον ιμπεριαλισμό από την προσπάθειά του να εξασφαλίσει ακόμα μεγαλύτερα κέρδη για τους μονοπωλιακούς ομίλους. Γι’ αυτά τα κέρδη θυσιάζει ακόμα και ένα μεγάλο κομμάτι επιχειρηματιών, που τους μετατρέπει σε «παράπλευρες απώλειες» και επιβεβαιώνει τη ρήση του Καρλ Μαρξ ότι «οι καπιταλιστές είναι ικανοί να σου πουλήσουν ακόμα και το σκοινί που θα τους κρεμάσεις».
Η ΕΕΔΔΑ καταγγέλλει τη νέα επίθεση, στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στο γαλλικό λαό για τα θύματά του και επισημαίνει ότι οι λαοί οφείλουν να επαγρυπνούν και να προετοιμάζουν την αντεπίθεσή τους στα χειρότερα που έρχονται, γιατί διαφορετικά ο ιμπεριαλισμός θα παραμείνει ανίκητος και θα επιβάλλει το νόμο της ζούγκλας του με αιώνια θύματα τους λαούς και τις μελλοντικές γενιές.
Αθήνα, 15 Ιούλη 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.