Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

Ώσπου να εκραγούν τα καζάνια

Η κόλαση είμαστε εμείς
Τα απομεινάρια μιας θερινής μέρας
Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ
Η ουρά για τη σύνταξη αρκετά μεγαλύτερη απ' αυτές που σχηματίστηκαν πέρυσι το καλοκαίρι για τα capital controls. Πολύ περισσότερο φορτισμένη. Στην ατμόσφαιρα η οσμή απ' το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου δικαιωμάτων.
Ένας ξεστρατίζει, τρεκλίζει, έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον άγνωστο συμπάσχοντα ευρωέλληνα που δεν έχει ακόμα φτάσει στο μηχάνημα ανάληψης ψίχουλων και μονολογεί: «Εγώ τώρα πώς θα ζήσω; μου κόψανε 260 ευρώ. Εγώ τώρα πώς θα ζήσω; Πες μου πώς;...».
Ο παραλήπτης του ερωτηματικού στέκεται κάγκελο, κάτι ανάμεσα σε σκιάχτρο και ακίνητος από μηχανής θεός. Δεν απαντάει. Βήμα - βήμα σα να γυρνάει η μπίλια σε ρουλέτα πασχίζει να φτάσει στο μηχάνημα να αποκρυπτογραφήσει τα απομεινάρια της εργάσιμης ηλικίας του.
Αθήνα 2016 με κλειστά σύνορα, ακριβές ξαπλώστρες, χιλιάδες μετανάστες, εδώ όπου κάθε λιμάνι και καημός, κάθε καημός και γίνεται της Cosco...
Κι όμως ο αρχάγγελος Γκάμπριελ ήρθε. Με σαράντα επενδυτικά εξαπτέρυγα. Στρογγυλοκάθισε απέναντι απ' τον Αλέξη και βγάλαν να μετράνε τους ριζοσπαστισμούς τους, ποιος τον έχει μεγαλύτερο.
Άλλωστε το μάξιμουμ των αναγκών δεν έφτασε ποτέ ως μήνυμα λαού σε κανένα Μαξίμου.
Κάπου εκεί ανάμεσα στις οδούς και τις λεωφόρους της ανάπτυξης, όταν διασταυρώνεται με την αφανή φτώχεια κι εξαθλίωση, οι νεφροπαθείς βγαίνουν στο κυνήγι της αιμοκάθαρσης με 40 βαθμούς και θανατηφόρα αναμονή, λες και κάποιος τους καταδίκασε να παίζουν το γύρο του θανάτου σε μια Επίδαυρο χωρίς θεατές.
Και στη Βουλή ο εκλεγμένος εγχώριος ναζί να ξερνάει θανατολάγνα χαιρεκακία για τις βόμβες στο τούρκικο αεροδρόμιο, εκδηλώνοντας την ικανοποίηση του συλλέκτη διαμελισμένων πτωμάτων που κοστίζουν λιγότερο γιατί δε χρειάζονται φούρνο...
Έχει κάτι από κόλαση αυτό το καλοκαίρι που τεμαχίζεται από παράξενες χαλαζοπτώσεις που εντάσσονται αρμονικά στη σταδιακή σαδιστική σμίκρυνση του κόσμου στο μέγεθος της τσέπης λίγων, ελάχιστων κεφαλαιοκρατών.
Η ανθρωπιά υποκαταστάθηκε από τη δημοσιοσχετίστικη ανθρωπίλα.
  • Κι έχει γιούρο το θέρος, αλλά όχι ευρώ.
  • Έχει και την Ολυμπιάδα της φαβέλας.
  • Έχει κι απλή αναλογική. Σαν υγιεινό τζατζίκι χωρίς σκόρδο, ένα πράγμα ικανό να ξεγελάει τους τουρίστες των κομμάτων.
Ας μην πάμε πουθενά. Ας μείνουμε εδώ. Να βράζουμε ο ένας στο ζουμί του άλλου, ώσπου να εκραγούν τα καζάνια.
Μόνον τότε θα ξενηστικωθούν όσοι περιμένουν τη βασίλισσα της Αγγλίας να τους πει πως είναι ακόμα ζωντανή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.