Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας - Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Ο δικός μας δρόμος είναι ο αγώνας μέσα από τα ταξικά Σωματεία (Ανακοίνωση)

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
& ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Συνάδελφοι,
Τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι σε ετοιμότητα ενόψει των νέων μέτρων που έρχονται. Το προηγούμενο διάστημα πέρασε ο νόμος λαιμητόμος με το ασφαλιστικό, ενώ ταυτόχρονα δόθηκαν φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, στους βιομηχάνους και τους εφοπλιστές.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τροφοδοτεί την επιθετικότητα του κεφαλαίου και με νέους αντεργατικούς σχεδιασμούς που έχει ήδη ετοιμάσει και συμφωνήσει με την ΕΕ, το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τους άλλους μηχανισμούς του κεφαλαίου.
Προωθούν:
  • Την απελευθέρωση των απολύσεων, που θα διευκολύνει τους επιχειρηματικούς ομίλους να απολύσουν τους εργαζόμενους, που ακόμη διατηρούν ένα μέσο μισθό και να τους αντικαταστήσουν με άλλους που θα αμείβονται με τον κατώτατο της ΕΓΣΣΕ (586 ευρώ και 511 ευρώ για τους ηλικίας κάτω των 25 χρόνων), αλλά και κάτω από αυτόν αν εργάζονται με το σύστημα της μερικής απασχόλησης.
  • Την κατάργηση των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και του καλοκαιριού στον ιδιωτικό τομέα, που θα συρρικνώσει ακόμη περισσότερο το εισόδημα των εργαζομένων και θα στερήσει και τις ελάχιστες δυνατότητες για την κάλυψη βασικών αναγκών.
  • Τη νομοθετική κατοχύρωση της ανταπεργίας των επιχειρηματιών, του λεγόμενου «λοκ άουτ», που θα προσθέσει ακόμη ένα όπλο στα χέρια του κεφαλαίου για να εμποδίσει την ανάπτυξη των αγώνων.
  • Τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, του δικαιώματος της απεργίας, για να μπορούν το κεφάλαιο και οι δυνάμεις που το στηρίζουν σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο, ανενόχλητα να υλοποιούν την εγκληματική τους δράση.
Χρειάζεται οι εργαζόμενοι να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, να ξεσηκωθούν  ενάντια  σε εργοδοσία, κυβέρνηση, ΕΕ και να φρενάρουν τη νέα καταιγίδα μέτρων, να γυρίσουν την πλάτη τους στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, και σε όλους αυτούς που τόσα χρόνια βάζαν και βάζουν πλάτη για να εφαρμοστεί αυτή η πολιτική.
Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας και το Σωματείο Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας είχαν ενημερώσει από την πρώτη στιγμή με περιοδείες και εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς, για την ανάγκη οργάνωσης των εργαζομένων, ώστε ενιαία να απαντήσουν στα νέα μέτρα.
Η διαχρονική παρέμβαση στο χώρο των διυλιστηρίων των ταξικών Σωματείων έχουν δημιουργήσει και σφυρηλατήσει δεσμούς με τους εργαζομένους στα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα. Έχουν καταγραφεί μικρές και μεγάλες νίκες απέναντι στην εργοδοσία.
Αυτή ακριβώς η δραστηριότητα, με την παρέμβαση για το μεροκάματο, τις απολύσεις, το εργοδοτικό έγκλημα της 8ης Μάη 2015, ενόχλησε την εργοδοσία των ΕΛΠΕ και των εργολάβων,  τον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό. Τους οδήγησε στο να πάρουν μέτρα απέναντι στη δράση των Σωματείων μας.

Κύρια έκφραση αυτών των μέτρων είναι η ίδρυση ενός νέου Σωματείου «εργολαβικών εργαζομένων». Με την πρώτη του κιόλας ανακοίνωση ξεκαθάρισε ότι στόχος του δεν είναι η προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων αλλά ότι έχει αναλάβει την βρόμικη δουλειά της εργοδοσίας απέναντι στα Σωματεία μας. Πετάει λάσπη, και καταγγέλλει τα Σωματεία μας ότι είναι «κομματικά παραμάγαζα», την ώρα που ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης φωτογραφιζόταν με τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα εγκαίνια του Αγωγού Φυσικού Αερίου ΤΑΠ. Ας αναρωτηθούν οι συνάδελφοι τι δουλειά μπορεί να έχει ένας «εκπρόσωπος» εργαζομένων σε μια τέτοια κυβερνητική φιέστα. Καταλαβαίνουμε την ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων που αύριο θα είναι κυβέρνηση και στηρίζουν αυτήν την πολιτική, να περνάνε τη γραμμή τους στους εργάτες. Προσπαθούν και παλεύουν να πείσουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της υποταγής και της συνδιαλλαγής. Οι εργαζόμενοι όμως δεν έχουν ανάγκη από τέτοια Σωματεία δεμένα χειροπόδαρα από εργοδοσία και κράτος.
Αυτή η εξέλιξη είναι αρνητική συνολικά για τους εργαζόμενους. Βάζει σαν μοναδικό στόχο την υπογραφή ΣΣΕ με τους εργολάβους, και αγνοεί το αίτημα πάλης για μονιμοποίηση όλων των εργολαβικών εργαζομένων που δουλεύουν στον κλάδο της Ενέργειας. Υπονομεύει το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Παγιώνει με την τακτική του τις εργολαβίες και στρώνει το δρόμο για την επέκτασή τους.
Ο χώρος της Ενέργειας αποτελεί κλάδο στρατηγικής σημασίας για την ελληνική οικονομία. Οι καπιταλιστές δείχνουν ξεχωριστό ενδιαφέρον, είτε για να αποτρέψουν τους εργαζόμενους από τη συνδικαλιστική δράση, είτε να αξιοποιούνε τα συνδικάτα –  παραµάγαζα της εργοδοσίας. Διασπούν τους εργαζόμενους σε «προνομιούχους», σε «µόνιµους», σε «προσωρινούς», σε «ενοικιαζόμενους» και σε «ανασφάλιστους μαύρης εργασίας». Προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους να «κοιτάνε µόνο το συμφέρον της δουλίτσας τους και του μαγαζιού τους» και όπου δεν το καταφέρνουν µε την πειθώ, προσπαθούν µε την τρομοκρατία υπό το φάσμα της απόλυσης.
Τα κλαδικά Σωματεία καλύπτουν ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους, µε οποιαδήποτε σχέση εργασίας, ανεξάρτητα από την επιχείρηση και το είδος δουλειάς τους, είτε είναι µέλη στα υπάρχοντα σωματεία των χώρων, είτε όχι. Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας ξεπερνάει από τα κάτω τις εργοδοτικές και κυβερνητικές συνδικαλιστικές ηγεσίες των δεκάδων πολυδιασπασµένων συνδικάτων του κλάδου, ενώνει στις γραμμές του κάθε ζωντανή αγωνιστική δύναμη που υπάρχει στις επιχειρήσεις της ενέργειας, µόνιµους, προσωρινούς και ενοικιαζόμενους / εργαζόμενους σε εργολαβίες.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στο σωματείο – μόρφωμα της εργοδοσίας. Να εμπιστευτούν τις δυνάμεις αυτές που τόσα χρόνια στέκονται δίπλα τους. Να μην στηρίξουν δυνάμεις που σκάβουν τον λάκκο των εργαζομένων.
Να δυναμώσουν τα συνδικάτα που συντονίζονται με το ΠΑΜΕ, που στοχεύουν με τον αγώνα τους την εργοδοσία, την κυβέρνηση και την ΕΕ.
Διεκδικούμε :                                                                               
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
  • Ίση αμοιβή για ίση εργασία
  • Να σταματήσει ο θεσμός των εργολαβιών. Μονιμοποίηση όλων των εργολαβικών συναδέλφων
  • Τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας
ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.