Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

ΣΥμμορία κλπ: Σκοτώνουν με τον κόφτη, πνίγουν με την κορδέλα

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ
Ερίζουν για την «κορδέλα» στο αεροδρόμιο της Πάρου
Παρασκευή 29/07/2016 - 14:32 - Ενημέρωση: Παρασκευή 29/07/2016 - 15:07
Τη «μάχη της κορδέλας» συνεχίζει η κυβέρνηση, προκαλώντας μια ακόμη κοκορομαχία με τη ΝΔ.
Εγκαινιάζοντας σήμερα το νέο αεροδρόμιο της Πάρου, ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, έκανε λόγο για «εξαιρετικό έργο υποδομής» που θα δώσει ώθηση στον τουρισμό και την οικονομία. Επιπλέον, ισχυρίστηκε πως το τελευταίο στάδιο υλοποιήθηκε σε «χρόνο ρεκόρ».

ΚΚΕ
Σχόλιο για την ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια του αεροδρομίου της Πάρου
Παρασκευή 29/07/2016 - 18:14 - Ενημέρωση: Παρασκευή 29/07/2016 - 18:21
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια του αεροδρομίου της Πάρου, αναφέρει:
«Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση μαλώνουν για τις κορδέλες, αλλά μαζί υπερασπίζονται στον κλάδο του τουρισμού την κερδοφορία των μεγαλοξενοδόχων, των εφοπλιστών, μέσα από τους μισθούς πείνας, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα για τους εργαζόμενους, την εγκατάλειψη των κατοίκων των νησιών, ενώ έχουν μετατρέψει τις διακοπές σε άπιαστο όνειρο για τη λαϊκή οικογένεια». 
902
Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε πως το έργο «έχει μόνο έναν ιδιοκτήτη, το λαό της Πάρου, δεν ανήκει σε καμία κυβέρνηση και καμία εξουσία», αποσιωπώντας βέβαια ότι στο πλαίσιο του αστικού κράτους ο πραγματικός ιδιοκτήτης των υποδομών είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, είτε είναι κρατικές είτε ιδιωτικές.


Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην «επανεκκίνηση μεγάλων έργων» που εξυπηρετούν τις ανάγκες του κεφαλαίου, ενώ υποσχέθηκε την επιστροφή στα νησιά «κοινωνικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας», στο πλαίσιο του «νέου κοινωνικού κράτους» φτωχοποίησης του λαού.
«Για να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα, εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι και μια σειρά κυβερνήσεων», δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, προσθέτοντας πως ο πρωθυπουργός, σήμερα, «απλά κόβει την κορδέλα».
Εκτός από τα εγκαίνια του αεροδρομίου, η κοκορομαχία φούντωσε και με αφορμή την κουστωδία που θα συνοδεύει τον Αλ. Τσίπρα στην Πάρο.
Ο βουλευτής της ΝΔ, Άδ. Γεωργιάδης, ισχυρίστηκε πως η κυβέρνηση έφερε την τροπολογία για τα μέλη κυβερνητικών αποστολών, για να πάρει μαζί του ο πρωθυπουργός 54 άτομα για τριήμερες δωρεάν διακοπές. Η επίμαχη τροπολογία που ψηφίστηκε την Τετάρτη δίνει τη δυνατότητα στα μέλη της αποστολής που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας να διαμένουν σε ίδιου κόστους ξενοδοχείο.
Το Μαξίμου, μέσω σημειώματος, κατηγόρησε τη ΝΔ για «γκεμπελισμό», αναφέροντας πως ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Μεταφορών και ολιγομελής ομάδα συνεργατών θα επιστρέψουν αυθημερόν στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.