Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Τουρκία - Πραξικόπημα: Χαμός στις γειτονιές των λαών − 90 νεκροί,1.154 τραυματίες (τουλάχιστον)


ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Διεθνείς αντιδράσεις μετά τις εξελίξεις
Σάββατο 16/07/2016 - 11:27
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, δήλωσε μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, πως οι εντάσεις στη χώρα αυτή δεν μπορεί να επιλυθούν με τα όπλα. Από τη Μογγολία όπου βρίσκεται για την Ευρωασιατική Σύνοδο (ASEM) ανέφερε επίσης ότι οι συνέπειες της απόπειρας πραξικοπήματος θα έχουν κρίσιμη σημασία για ολόκληρη την περιοχή και για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας.


Τουλάχιστον 90 νεκροί και 1.154 τραυματίες
Πηγή φωτογραφίας AP
Σάββατο 16/07/2016 - 10:56
Τουλάχιστον 90 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 1.154 τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια της απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος που σημειώθηκε τη νύxτα στην Τουρκία, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή».
Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 60 νεκρούς.
Το τουρκικό πρακτορείο μετέδωσε επίσης πως περίπου 200 στρατιώτες, που είχαν οχυρωθεί στο γενικό επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων στην Άγκυρα, παραδόθηκαν στις δυνάμεις επιβολής της τάξης. Πρόκειται για απλούς στρατιώτες που είχαν προηγουμένως καταθέσει τα όπλα τους.
902

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, δήλωσε πως η δημοκρατία πρέπει να γίνει σεβαστή στην Τουρκία, και πως το Βερολίνο υποστηρίζει την εκλεγμένη κυβέρνηση στην Άγκυρα. «Η δημοκρατική τάξη στην Τουρκία πρέπει να γίνει σεβαστή. Είναι ανάγκη να γίνουν τα πάντα για να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές», ανέφερε στο Twitter.
Η κινεζική κυβέρνηση κάλεσε την Τουρκία να αποκαταστήσει την τάξη και τη σταθερότητα το συντομότερο δυνατόν. Επίσης το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμό Κινέζων πολιτών στην Τουρκία.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής κυβέρνησης, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως η σταθερότητα και η κατάσταση στην Τουρκία έχουν άμεσο αντίκτυπο στην κατάσταση στην περιοχή. «Όλοι ενδιαφερόμαστε φυσικά για την ολοκλήρωση με νόμιμο τρόπο και το συντομότερο δυνατόν αυτού που συμβαίνει σήμερα, και την επιστροφή της χώρας στον δρόμο της σταθερότητας και της προβλεψιμότητας, του κράτους δικαίου», σημείωσε. Ο ίδιος τόνισε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ενημερώνεται συνεχώς μέσω του ΥΠΕΞ και των μυστικών υπηρεσιών για τις εξελίξεις στην Τουρκία, επισημαίνοντας ότι προτεραιότητα έχουν οι ενέργειες για τη διασφάλιση της ασφάλειας των ρωσικών διπλωματικών αποστολών στο έδαφος της Τουρκίας, και των Ρώσων πολιτών και τουριστών.
Ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης δήλωσε πως δεν υπήρξε οποιαδήποτε προσπάθεια επικοινωνίας του Ερντογάν ή εκπροσώπων των πραξικοπηματιών με τον Πούτιν.
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, ανέφερε πως η δημοκρατία της Τουρκίας πρέπει να γίνει σεβαστή. «Ελπίζω ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί γρήγορα και ότι η ειρήνη και η τάξη θα αποκατασταθούν», είπε.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας ζήτησε από τους πολίτες της χώρας να ματαιώσουν τα ταξίδια που ενδεχομένως σχεδιάζουν στην Τουρκία. Παράλληλα, συνέστησε στους Νοτιοκορεάτες που βρίσκονται στην Τουρκία να την εγκαταλείψουν.
Το Ιράν ανέστειλε όλες τις πτήσεις προς την Τουρκία μετά την εκδήλωση της απόπειρας πραξικοπήματος. Ο υποδιευθυντής του διεθνούς αεροδρομίου της Τεχεράνης ανέφερε ότι επτά πτήσεις προς την Τουρκία ματαιώθηκαν σήμερα το πρωί. «Θα επανεξετάσουμε την κατάσταση και θα επαναλάβουμε τις πτήσεις όταν θα έχουμε νεώτερες πληροφορίες», δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.