Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Η Βαστίλη των λαών η Λυκοσυμμαχία των καπιταλιστών και η τρομοκρατία − 80 νεκροί, δεκάδες τραυματίες − Ολάντ: Θα εντείνουμε κι άλλο τη δράση μας στο Ιράκ και στη Συρία


 ΓΑΛΛΙΑ
Δεκάδες νεκροί από επίθεση με φορτηγό στη Νίκαια
Παρασκευή 15/07/2016 - 07:54
Τρομοκρατική πολύνεκρη επίθεση με τουλάχιστον 80 νεκρούς και πολλές δεκάδες τραυματίες προκάλεσε αργά το βράδυ της Πέμπτης στη Νίκαια της νότιας Γαλλίας με ένα μεγάλο φορτηγό ένας οδηγός που φέρεται πως είναι 31χρονος Γαλλοτυνήσιος, κάτοικος της πόλης.
Ο δράστης οδήγησε με ορμή το φορτηγό του, στο οποίο φέρεται πως μετέφερε όπλα και πυρομαχικά, πάνω στο πλήθος δεκάδων Γάλλων και ξένων τουριστών που βρίσκονταν στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, στην παραλία της πόλης και ετοιμάζονταν να παρακολουθήσουν τα πυροτεχνήματα για την εθνική επέτειο της ημέρας της Βαστίλης πραγματοποιώντας ένα απίστευτο μακελειό. Σε μία εφιαλτική διαδρομή πολλών εκατοντάδων μέτρων, ο δράστης «σάρωνε» και πατούσε με το φορτηγό του τον κόσμο ώσπου έπεσε και ο ίδιος, λίγη ώρα αργότερα, νεκρός από τα πυρά στυνομικών...
«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα εντός των δυνάμεών μας για να πολεμήσουμε την μάστιγα της τρομοκρατίας... Θα εντείνουμε και άλλο τη δράση μας στο Ιράκ και τη Συρία... Θα συνεχίσουμε να πλήττουμε αυτούς που μας επιτέθηκαν στο έδαφός μας»
σημείωσε λίγη ώρα αργότερα, από το νέο μακελειό που συγκλονίζει τη Γαλλία, ο πρόεδρος της χώρας, Φρανσουά Ολάντ, σπεύδοντας να παρατείνει για τουλάχιστον ένα τρίμηνο την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που επικρατούσε ως τις 26 Ιούλη, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοέμβρη,και υποτίθεται πως θα έληγε μαζί με την κινητοποίηση των πάνω από 10.000 στρατιωτών που έχουν κινητοποιηθεί και αναπτυχθεί σε διάφορες γαλλικές πόλεις.
Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε τους Γάλλους να επιδεικνύουν τη «μέγιστη επαγρύπνηση», καθώς «ολόκληρη η Γαλλία» είναι αντιμέτωπη με την τρομοκρατική απειλή, παρά τα «πολλά μέτρα» που έχουν ήδη ληφθεί, ανακοινώνοντας ότι σήμερα θα μεταβεί στη Νίκαια για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους πολίτες της και στις αρχές της πόλης.
Το φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση (πηγή: ΑΡ)
Μετά και από το νέο τρομοκρατικό χτύπημα οι σημαίες θα κυματίζουν σήμερα μεσίστιες σε όλη τη χώρα σε ένδειξη πένθους, ενώ ακυρώθηκαν όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και το φεστιβάλ μουσικής τζαζ που είχαν προγραμματιστεί το Σαββατοκύριακο στη Νίκαια.
Το νέο μακελειό έκανε την Ισπανία να ενισχύσει τα σύνορα με τη Γαλλία και να αυξήσει τα αντιτρομοκρατικά μέτρα «επαγρύπνησης» στην κοινή μεθόριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.