Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

ΣΥμμορία (ΡΙΖ)ΑΝΕΛέητων: Χορεύοντας με τους λύκους ή αΝΑΤΟλυκά του Αιγαίου


*


*


*
Το ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, η ΕΙΡΗΝΗ στην κόλαση— ΝΑΤΟ-ΕΕ: Τα δυο χέρια του κεφαλαίου — Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης: Ναι στην Ειρήνη - Όχι στο ΝΑΤΟ — Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία: ΝΑΤΟ και ΕΕ μόνιμη απειλή για τους λαούς

Μπίζνες με το λύκο
Με αφορμή τις εξελίξεις στην Τουρκία, στην Ελλάδα, μια σειρά αστικά επιτελεία βγήκαν στη ρούγα, παρουσιάζοντας τη χώρα ως «όαση σταθερότητας» που πρέπει πλέον «να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που της δίνονται», «να παίξει τώρα τα χαρτιά της γιατί έχει μετατραπεί κυριολεκτικά στο τελευταίο οχυρό ασφάλειας και σταθερότητας της Δύσης απέναντι σε μια τεράστια "μαύρη τρύπα" (...) να βρει πώς να πάρει και να δώσει στρατηγικά ανταλλάγματα».
Παρουσιάζουν στο λαό ως «ευκαιρία» την προτροπή για μεγαλύτερη εμπλοκή του στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους κλιμακούμενους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στην αναζήτηση δηλαδή «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων.
Πρόκειται για αρνητική εξέλιξη για το λαό, αφού θα κληθεί να πληρώσει ακόμα και με το αίμα του τις διεθνείς και περιφερειακές επιδιώξεις του κεφαλαίου, αυτών δηλαδή που στο εσωτερικό της χώρας τού τσακίζουν δικαιώματα, τον θέλουν να ζει με ψίχουλα.
Οι τέτοιες παροτρύνσεις και προτροπές των αστικών επιτελείων προς την κυβέρνηση στην πραγματικότητα παραβιάζουν ανοικτές θύρες.
  • Η κατεύθυνση αυτή είναι δεδομένη για την κυβέρνηση και την υπηρετεί σε κάθε ευκαιρία κι από κάθε πόστο, αναλαμβάνοντας ακέραια τη βαριά ευθύνη.
Χαρακτηριστικές οι τοποθετήσεις του ίδιου του πρωθυπουργού στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, όπου ανέλαβε πλήρη ευθύνη για την έλευση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με πρόσχημα τις προσφυγικές ροές, πλοίων με τα οποία μια σειρά ιμπεριαλιστικά κράτη κατοχύρωσαν θέση, ρόλο και έλεγχο στο δίαυλο που βλέπει προς Ανατολική Μεσόγειο, στον ανταγωνισμό τους με τη Ρωσία.
Έσπευσε, δε, να φτιάξει την αγιογραφία της λυκοσυμμαχίας, χαρακτηρίζοντας
  • «σημαντικό το ΝΑΤΟ να αναδείξει τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να παίξει σε αυτό το εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα (σ.σ. τάχα το Προσφυγικό) για την περιοχή».
Όπως, επίσης, ο Αλ. Τσίπρας
  • αναπαρήγαγε το ΝΑΤΟικό πρόσχημα του ISIS ως «όχημα» για τη μονιμοποίηση και επέκταση της στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο,
  • αποδέχτηκε τη δράση της λυκοσυμμαχίας στη Λιβύη κ.α.
Από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Βαρσοβία
Εξάλλου, δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι τα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης, αυτά που στήνουν αποπροσανατολιστικές για το λαό κοκορομαχίες με την κυβέρνηση σε όποιο θέμα ανακύψει, στο συγκεκριμένο, την αναζήτηση ευρύτερης συμμετοχής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τηρούν γραμμή «εθνικής συνεννόησης», επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική τους σύμπλευση πάνω στους στόχους του κεφαλαίου, των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων που, σε άλλης μιας μορφής αντιλαϊκή επίθεση, χέρι - χέρι με την επέλασή του ενάντια στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, την συνδυάζουν με την παγίδευση του λαού σε ένα φλεγόμενο φόντο αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων, με ποτάμια αίματος να χύνονται ήδη για τους αγωγούς του πετρελαίου, άλλες πλουτοπαραγωγικές πηγές και τους διαύλους διαμετακόμισης.
Ωστόσο, οι μπίζνες με το λύκο που πλασάρουν στο λαό ως τάχα εγγύηση της ασφάλειάς του μόνο τέτοια δεν είναι.
Και τα γεγονότα στην Τουρκία έδειξαν ότι η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή βρωμάει μπαρούτι και σημαδεύεται από τις έντονες αντιθέσεις και τους ανταγωνισμούς ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων, με απρόβλεπτες συνέπειες.
Εξ ου και σήμερα, περισσότερο από ποτέ,
  • Απαιτείται λαϊκή αγωνιστική ετοιμότητα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις επεμβάσεις, τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτές.
  • Απαιτείται ο κάθε λαός να μην εγκλωβίζεται στο ένα ή το άλλο εχθρικό - για τα συμφέροντά του - σενάριο, στις ενδοαστικές αντιθέσεις.
Αντίθετα, να αναπτύξει τη δική του αυτοτελή, μαζική δράση, να προετοιμάζει και να διεκδικεί σε κάθε καμπή και στιγμή τη δική του λύση,
  • με αποκλειστικό κριτήριο τις δικές του, λαϊκές ανάγκες
  • και στόχο την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.