Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

(Τσίπ)Ρ(ας): ΣΕΒαστέ μου λαέ, νικήσαμε! – Δακρύζει η αντιπολίτευση – ΚΚΕ: Το πραγματικό ταξικό ΟΧΙ

–ΣΕΒαστέ μου λαέ!
ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
Ανταλλάσσουν πυρά τα κόμματα που μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο
Τρίτη 05/07/2016 - 15:04 - Ενημέρωση: Τρίτη 05/07/2016 - 16:08
Πυρά, με αφορμή τον ένα χρόνο από το ναρκοθετημένο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη 2015, ανταλλάσσουν τα κόμματα που -είτε στήριξαν το «όχι», είτε στήριξαν το «ναι»- από κοινού ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα μέτρα.
Alexis Tsipras ✔ @atsipras
Το ΟΧΙ του λαού μας, κορυφαία πράξη αντίστασης στο ευρωιερατείο της λιτότητας 1/4
Alexis Tsipras ✔ @atsipras
Και ανοίγουμε το δρόμο σε μεγάλες θεσμικές τομές για την Ελλάδα του 2021. Δίκαιη ανάπτυξη, δημοκρατία, δικαιοσύνη, προκοπή. 4/4
Από τον ΣΥΡΙΖΑ, άλλα λόγια... Σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «ο ελληνικός λαός όρθωσε το ανάστημά του και, με την ξεκάθαρη απάντηση στο δημοψήφισμα, είπε ΟΧΙ στα τελεσίγραφα και τους εκβιασμούς, ΟΧΙ στις πολιτικές λιτότητας». Ένα "όχι" που έγινε "ναι" στο τρίτο μνημόνιο και στη συνέχιση των αντιλαϊκών πολιτικών.

ΚΚΕ
Ανακοίνωση για τον ένα χρόνο από το δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη
Τρίτη 05/07/2016 - 14:32 - Ενημέρωση: Τρίτη 05/07/2016 - 14:43
Σε ανακοίνωση για τον ένα χρόνο από το δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Πριν έναν χρόνο το ΚΚΕ είχε πει ότι το δημοψήφισμα, με το κάλπικο δίλημμα που έθετε, ήταν ναρκοθετημένο. Ότι το "ΟΧΙ" και το "ΝΑΙ" θα χρησιμοποιηθεί ως δήθεν έγκριση του λαού, για το κλείσιμο νέας αντιλαϊκής συμφωνίας με την τρόικα. Η συνέχεια είναι γνωστή στον ελληνικό λαό. Τα κόμματα του "ΟΧΙ" και του "ΝΑΙ" από κοινού ψήφισαν ένα νέο μνημόνιο, με βάση το οποίο κλιμακώνεται η επίθεση σε βάρος του λαού.
Σήμερα, όλες αυτές οι πολιτικές δυνάμεις αξιοποιούν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, για να εμφανιστούν δήθεν δικαιωμένες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να συνεχίσει το -χρεοκοπημένο πια- παραμύθι της "σκληρής" διαπραγμάτευσης και του "καλού" δικού της μνημονίου. Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις του "ΝΑΙ", για να "ξεπλύνουν" τη δική τους αντιλαϊκή πολιτική και την ψήφο τους στο 3ο μνημόνιο. Οι πολιτικές δυνάμεις που αποσκίρτησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να κρύψουν ότι επί μήνες, από κυβερνητικές θέσεις, καλλιεργούσαν αυταπάτες ότι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει και καθησύχαζαν το λαό ότι η κυβέρνησή τους δε θα υπογράψει μνημόνια, ενώ σήμερα συνεχίζουν την εξαπάτηση προβάλλοντας ως εναλλακτική λύση την καπιταλιστική Ελλάδα με εθνικό νόμισμα.
Το πραγματικό, ταξικό ΟΧΙ των εργατοϋπαλλήλων και των λαϊκών στρωμάτων στα αντιλαϊκά μέτρα χωρίς ημερομηνία λήξης, μπορεί να εκφραστεί μόνο μέσα από το εργατικό κίνημα και την κοινωνική συμμαχία τους, απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, σε ρήξη και σύγκρουση με το κεφάλαιο, την εξουσία του και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες του, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση».
902

Η ΝΔ κάνει λόγο για «ένα δημοψήφισμα μνημείο αναξιοπιστίας και ανευθυνότητας. Αλλά και έγκλημα σε βάρος του τόπου και του λαού», διότι όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου, Γιώργος Κουμουτσάκος, «το δημοψήφισμα αυτό κόστισε πολύ ακριβά», όπως φυσικά και το τρίτο μνημόνιο που ακολούθησε και με τις ψήφους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ανάλογη κριτική άσκησαν και τα άλλα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης, που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο μαζί με την κυβέρνηση. Η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζει πως «οι Έλληνες δεν ξεχνούν το δημοψήφισμα. Ο λογαριασμός είναι βαρύς. Πληρώνουμε καθημερινά πολύ ακριβά τον τυχοδιωκτισμό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ». 

Σε ανάλογο ύφος ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σημειώνει ότι «το δημοψήφισμα των λαϊκιστών στοίχισε πολλά στους Έλληνες», προσθέτοντας ότι «η ιστορία θα είναι πολύ αυστηρή με αυτούς που πήγαν να ανατινάξουν την Ελλάδα».

Η Ένωση Κεντρώων τόνισε πως «το να δίνεται στον λαό ο λόγος δεν είναι κακό. Όμως σε στρατηγικής για το μέλλον μιας χώρας επιλογές, δεν πρέπει να γίνονται δημοψηφίσματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.