Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

ΝΑΤΟς ο Τ-Sea-πας: Guardian της Βαλτικής. Και ο Καμμένος (χωρο)φύλακας σε Ιράκ, Αφγανιστάν – Το ΠΣΕ στη Βαρσοβία: Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών (Φωτό)

–Καλά τα πας αγόρι μου!

*

ΝΑΤΟ το καμάρι μας στη Βαρσοβία! − ΕΕ: Σφυρηλατούμε την ειρήνη, σφυροκοπώντας τους λαούς − ΣΥμμορία (ΡΙΖ) ΑΝΕΛέητων κλπ ΤσΗΠΑτοι: Ενισχύοντας το ρόλο της αστικής τάξης – Πράσινο φως στην ανάπτυξη Πολυεθνικών Ταγμάτων στα σύνορα με την Ρωσία

*
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΝΑΤΟ
Αποφασίστηκε η επιχείρηση «Sea Guardian» για την ενίσχυση της ΝΑΤΟικής παρουσίας στη Μεσόγειο
Σάββατο 09/07/2016 - 18:03 - Ενημέρωση: Σάββατο 09/07/2016 - 18:07
Την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, αλλά και τη συνέχιση της παρουσίας ΝΑΤΟικών στρατευμάτων σε Αφγανιστάν και Ιράκ αποφάσισαν μεταξύ άλλων οι 28 αρχηγοί των χωρών του ΝΑΤΟ, κατά τη συνεδρίαση του βορειοατλαντικού Συμβουλίου το μεσημέρι του Σαββάτου 9 Ιούλη, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας της Συνόδου Κορυφής της Βαρσοβίας.

ΒΑΡΣΟΒΙΑ
Μαζικό και δυναμικό το μπλοκ του ΠΣΕ στη διαδήλωση ενάντια στο ΝΑΤΟ
Σάββατο 09/07/2016 - 15:39 - Ενημέρωση: Σάββατο 09/07/2016 - 15:39
Μεγάλη διαδήλωση έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου 9 Ιούλη στη Βαρσοβία ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιείται χθες και σήμερα στην πολωνική πρωτεύουσα.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης συμμετείχε στην κινητοποίηση, με το δικό του μαζικό και δυναμικό μπλοκ, στο οποίο πήραν μέρος αντιπροσωπείες κινημάτων Ειρήνης και άλλων μαζικών οργανώσεων. Από την Ελλάδα συμμετείχαν μεταξύ άλλων αντιπροσωπείες της ΕΕΔΥΕ, του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ του ΜΑΣ και της ΕΕΔΔΑ. Ακόμα το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι από χώρες και οργανώσεις που συμμετείχαν στη Διεθνή Διάσκεψη κατά του ΝΑΤΟ που διοργάνωσε χθες το ΠΣΕ, κορυφώνοντας την καμπάνια του με το σύνθημα «ΝΑΙ στην ειρήνη - ΌΧΙ στο ΝΑΤΟ».
Συγκεκριμένα στο μπλοκ του ΠΣΕ πήραν μέρος η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, η Παγκόσμια Δημοκρατική Ομοσπονδία Γυναικών, η Παγκόσμια Δημοκρατική Ομοσπονδία Νέων και η Διεθνής Δημοκρατική Οργάνωση Δικηγόρων. Επίσης, συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των κινημάτων Ειρήνης από Πολωνία, Πορτογαλία, Σερβία, ΗΠΑ, Ιταλία, Κύπρο, Γερμανία, Τουρκία, Ισπανία, Ιράν, Νορβηγία, Τσεχία, Σρι Λάνκα, Ιρλανδία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Βολιβία, Σουηδία, Μολδαβία και Βέλγιο.
Στο μπλοκ του ΠΣΕ συμμετείχαν ακόμη οι εκπρόσωποι των ΚΚ της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας, στο πλαίσιο της παρέμβασης - παρουσίας τους στη Βαρσοβία ενάντια στο ΝΑΤΟ χθες και σήμερα.
Οι διαδηλωτές στο μπλοκ του ΠΣΕ φώναξαν συνθήματα όπως «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορά χαράζουν», «ΕΕ και ΝΑΤΟ πολέμου συνδικάτο» και «60 χρόνια ΝΑΤΟ, η ίδια ιστορία, χούντες, πόλεμοι, τρομοκρατία».
Όταν μάλιστα η πορεία έφτασε στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαρσοβία, οι συμμετέχοντες στο μπλοκ του ΠΣΕ βροντοφώναξαν συνθήματα όπως «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» και «ένας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός».
Η διαδήλωση έγινε υπό το βλέμμα ισχυρών αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων που έχουν επιστρατευτεί για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.
902

Όπως δήλωσε ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συμφώνησαν να ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση «ασφάλειας» στη Μεσόγειο Θάλασσα. Η επιχείρηση «Sea Guardian» (Φύλακας της Θάλασσας) μετατρέπει ουσιαστικά το ΝΑΤΟ σε «χωροφύλακα» της Μεσογείου, μιας και θα έχει ευρύ πεδίο αρμοδιοτήτων, που δεν θα περιορίζεται στο πρόσχημα της καταπολέμησης των δουλεμπορικών κυκλωμάτων, αλλά θα επεκτείνεται και στην «υπεράσπιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας» και την «οικοδόμηση περιφερειακών ικανοτήτων», δηλαδή στην οικοδόμηση ενός μόνιμου, λειτουργικού στρατιωτικού βραχίονα του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
Με την επιχείρηση «Sea Guardian» το ΝΑΤΟ διασυνδέεται στρατιωτικά με την ΕΕ, μέσω της ναυτικής επιχείρησης της ΕΕ «Sophia», που ξεκίνησε στη Μεσόγειο για αποτροπή τάχα των προσφυγικών ροών από την Αφρική και εξάρθρωση δουλεμπορικών κυκλωμάτων, ενώ ανέλαβε ως επιπλέον «καθήκον» «να συμβάλει στην ανταλλαγή πληροφοριών καθώς και την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης».
«Ενωμένοι απέναντι στη Ρωσία»
ΝΑΤΟικό πλοίο στο Αιγαίο
Εξάλλου, ο Στόλτενμπεργκ δεν παρέλειψε ούτε σήμερα να αναφερθεί στις σχέσεις του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία. Σύμφωνα με τον γγ του ΝΑΤΟ, τα 28 κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ είναι «ενωμένα» απέναντι στη Ρωσία, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Μόσχα δεν αποτελεί ούτε «απειλή», αλλά ούτε «στρατηγικό εταίρο».
«Είμαστε ενωμένοι», είπε ο 57χρονος Νορβηγός κατά τη δεύτερη ημέρα της συνόδου του ΝΑΤΟ. «Ισχυρή άμυνα και εποικοδομητικός διάλογος, αυτές είναι οι δεσμεύσεις πάνω στις οποίες στηρίζονται οι σχέσεις μας με τη Ρωσία», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας.
Μάλιστα στη διακήρυξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ εγκαλείται η Ρωσία «για τις ενέργειές της, ειδικά στην Ουκρανία» τις οποίες το ΝΑΤΟ θεωρεί ως «υπονομευτικές». Παράλληλα προαναγγέλλεται η συνέχιση της «περικύκλωσης» της Ρωσίας, δηλώνοντας ότι θα παρέχει περαιτέρω υποστήριξη στην Ουκρανία και τη Γεωργία, ενώ θα συνεχίσει να συνδράμει τη Δημοκρατία της Μολδαβίας.
Επίσης το ΝΑΤΟ δηλώνει ότι θα εμβαθύνει τις σχέσεις του με τους εταίρους του στη Βαλτική, τη Μαύρη Θάλασσα και τα Δυτικά Βαλκάνια, ενώ θα διατηρήσει την επιχείρησή του στο Κόσοβο. Επίσης στο κείμενο διακηρύσσεται η προσδοκία εισόδου του Μαυροβουνίου.
Υπενθυμίζεται ότι χθες το NATO ανακοίνωσε την ανάπτυξη τεσσάρων πολυεθνικών ταγμάτων πολύ κοντά στα ρωσικά σύνορα, στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής.
Παραμένει σε Ιράκ, Αφγανιστάν
Αξιωματούχοι του Αφγανιστάν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ (φωτό ΑΡ)
Νωρίτερα το Σάββατο, οι 28 αρχηγοί των μελών του ΝΑΤΟ συναντήθηκαν με τον πρόεδρο και υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Αφγανιστάν και συμφώνησαν να συνεχίσουν και το 2017 την αποστολή «Αποφασιστική Υποστήριξη», που αριθμεί 12.000 άνδρες καθώς και να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση των αφγανικών δυνάμεων μέχρι το 2020. Το ΝΑΤΟ ολοκλήρωσε στις 31 Δεκέμβρη 2014 την αποστολή των μάχιμων στρατευμάτων του στο Αφγανιστάν που άρχισε μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη 2001. Η τωρινή αποστολή επικεντρώνεται στην παροχή υποστήριξης στον αφγανικό στρατό.
Ο Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε επίσης ότι το ΝΑΤΟ θα αναπτύξει σύντομα μια ομάδα στη Βαγδάτη που θα ξεκινήσει τον προγραμματισμό για την «εκπαίδευση» των κυβερνητικών δυνάμεων στο Ιράκ και θα παρέχει «στρατηγικές συμβουλές» σε ιρακινά υπουργεία.
Ο γγ της λυκοσυμμαχίας ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία ενός πολυεθνικού «κέντρου πληροφοριών» στην Τυνησία καθώς και την «παροχή στήριξης στις ειδικές δυνάμεις της χώρας». Aνακοίνωσε επίσης ότι η επόμενη σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί στο νέο αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες το 2017.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.