Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Ταξική Δικαιοσύνη: Ο Κώστας Πελετίδης είχε σκοπό να προσπορίσει παρανόμως όφελος εργασίας στους... εργαζόμενους του Δήμου!

ΠΑΤΡΑ
Σήμερα Τετάρτη η δίκη του δημάρχου - Κινητοποίηση αλληλεγγύης από τα εργατικά σωματεία
Τετάρτη 20/07/2016 - 08:12 - Ενημέρωση: Τετάρτη 20/07/2016 - 09:47
Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών προγραμματίζεται να δικαστεί σήμερα Τετάρτη 20 Ιούλη, ο δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, επειδή αρνήθηκε να παραδώσει στοιχεία που θα οδηγούσαν σε απολύσεις εργαζομένων. 
Αυτή την ώρα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πάτρας βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση συμπαράστασης στον Κ. Πελετίδη, στην οποία συμμετέχουν εργατικά σωματεία, μαζικοί φορείς, καθώς και κάτοικοι της Πάτρας. 
Ήδη στην συγκέντρωση καλούσαν ο Σύλλογος Υπαλλήλων δήμου Πατρέων, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ν. Αχαΐας και το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Αχαΐας. 
Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Πάτρας σημειώνει:
«Η κατηγορία σαφής. Το κλητήριο θέσπισμα αναφέρει μεταξύ άλλων: "…προέβη στις ανωτέρω πράξεις, με σκοπό να προσπορίσει στους εργαζόμενους του Δήμου παράνομο όφελος, συνιστάμενο στην παρά τον νόμο συνέχιση της εργασίας τους, σε περίπτωση που διαπιστωνόταν σε ορισμένες περιπτώσεις εξ αυτών ότι δεν συντρέχουν οι κατά τον νόμο προϋποθέσεις μετατροπής της εργασίας τους, σε αορίστου χρόνου…". Δηλαδή, ο Δήμαρχος μπήκε εμπόδιο με αυτή του τη στάση, σε απολύσεις εργαζομένων.
Θυμίζουμε τι ακριβώς είχε καταθέσει μεταξύ άλλων στον Ανακριτή σε υπόμνημά του, τον Οκτώβριο του 2014:
"…Είμαστε αντίθετοι με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και διεκδικούμε μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στους ΟΤΑ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις (σας επισυνάπτουμε προς ενημέρωσή σας την υπ' αρ. 5207/161311/22-10-2014 επιστολή μας στο Υπουργείο Εσωτερικών). Στον Δήμο Πατρέων έχουμε 324 εργαζόμενους ΙΔΑΧ, που μονιμοποιήθηκαν μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ, καθ' όλα νόμιμοι. Θέμα ανοχής ή συγκάλυψης πλαστών δικαιολογητικών δεν υφίσταται. Σας γνωρίζουμε ότι η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη, με πάνω από το 90% του προσωπικού να έχει ελεγχθεί… Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι στη διάθεση της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών υπάρχει όλο το ηλεκτρονικό αρχείο με πλήρη στοιχεία, για όλους τους υπαλλήλους του Δήμου. Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, αρνηθήκαμε ως δημοτική αρχή να δώσουμε τους ατομικούς φακέλους για επανέλεγχο, δίνοντας αντίστοιχες εντολές στις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου. Αυτή είναι και η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου που εκφράστηκε με την αντίστοιχη απόφασή του 405/24-9-2014…".
Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά, ότι η υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων, πάει χέρι - χέρι με την καταστολή και τις διώξεις όσων αντιστέκονται.
Η Δημοτική Αρχή θα αντιμετωπίσει μαζί με τους δημότες και τους εργαζόμενους του Δήμου τις διώξεις, επειδή δεν συμμορφωνόμαστε με τις αντιλαϊκές υποδείξεις των κυβερνήσεων. Θα συνεχίσει να είναι δίπλα στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Θα συνεχίσει να στηρίζει το δικαίωμα των νέων ανθρώπων στη δουλειά, που ήταν και το κεντρικό σύνθημα - αίτημα της πρόσφατης πορείας αγώνα κατά της ανεργίας από την Πάτρα στην Αθήνα».
Στο πλευρό του δημάρχου εργατικά σωματεία
«Είμαστε στο πλευρό του αγωνιστή δημάρχου και καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία στο δικαστικό μέγαρο απαιτώντας: Να σταματήσει τώρα η δίωξη του αγωνιστή δήμαρχου», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων και επισημαίνει: «Η κυβέρνηση σέρνει στα δικαστήρια και πάλι τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Κ. Πελετίδη επειδή αρνήθηκε να παραδώσει στοιχεία που θα οδηγούσαν σε απολύσεις συναδέλφους μας.
Με αποφασιστικότητα να απαντήσουμε όλοι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που, συνεχίζοντας την πολιτική όλων των προηγουμένων κυβερνήσεων, υλοποιούν την πολιτική των μνημονίων και ανατροπών σε βάρος των εργαζομένων με την στήριξη της ΕΕ για λογαριασμό των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, που βλέπουν στην Τοπική Διοίκηση μεγάλα φιλέτα κερδοφορίας με εργαζόμενους σκλάβους.
Ο αυταρχικός κατήφορος είναι προϊόν και συνέπεια της αντιλαϊκής πολιτικής. Με τον οργανωμένο αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε».
Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ν. Αχαΐας εκφράζει τη στήριξή του στον Δήμαρχο Πατρέων, καλώντας σε συμμετοχή στην κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια. 
«Απευθύνουμε κάλεσμα προς όλα τα σωματεία του Δήμου Πατρέων, να σταθούμε στο πλευρό του κομμουνιστή Δημάρχου, βασικού και σταθερού συμπαραστάτη των λαϊκών - εργατικών δικαιωμάτων μας. Τους δηλώνουμε ότι θα μας βρουν απέναντί τους, με τον ανυποχώρητο αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Απαιτούμε η κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση νομοθετική παρέμβαση», επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Αχαΐας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.