Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΠΑΜΕ μαζί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι − ΠΑΜΕ σε ξεσηκωμό χωρίς συμβιβασμό − ΠΑΜΕ στα σημερινά συλλαλητήρια

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Μαχητικές κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Πάτρα
Αθήνα
Πέμπτη 18/05/2017 - 10:55 - Ενημέρωση: Πέμπτη 18/05/2017 - 11:28
Με το σύνθημα «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός - Στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός» ολοκληρώθηκε έξω από τη Βουλή η σημερινή μαχητική, παρά τη βροχή, παναττική - πανσυνταξιουχική κινητοποίηση.
Την πορεία, που ξεκίνησε νωρίτερα από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όταν έφτασε έξω από τη Βουλή υποδέχτηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, ενώ σε άμεση κλιμάκωση του αγώνα με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ενάντια στα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, κάλεσε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ.
Στην κινητοποίηση, που διοργάνωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ και ΠΣΣ Νομικών, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο.
Νωρίτερα στη συγκέντρωση, όπου κυριάρχησε το σύνθημα «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία», μίλησε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, που κάλεσε τους συνταξιούχους σε ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στις παλιές και νέες περικοπές των συντάξεων. Παράλληλα, κάλεσε στο παναττικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σήμερα στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια.

Ο Δήμος Κουμπούρης προανήγγειλε το νέο γύρο των συνταξιουχικών κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες με συγκεντρώσεις σε κάθε νομό. Ουσιαστικά αυτές οι συγκεντρώσεις -όπως σημείωσε- εντάσσονται στην προετοιμασία 3 μεγάλων συνταξιουχικών συγκεντρώσεων που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη στις 13 Ιούνη για τους συνταξιούχους της Βόρειας Ελλάδας, στην Αθήνα στις 15 Ιούνη για τους συνταξιούχους των υπολοίπων περιοχών και στην Κρήτη στις 21 Ιούνη με παγκρήτια συγκέντρωση.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί από την Γιάννα Παπαδάκου, πρόεδρο της ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ, τον Παντελή Τάτση, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και τον Χρήστο Μπουρδούκη, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων Δημοσίου.
Πάτρα
Συγκέντρωση συνταξιουχικών σωματείων έγινε το πρωί και στην Πάτρα. Αρχικά οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γεωργίου και στη συνέχεια με πορεία κατευθύνθηκαν στα γραφεία του ΕΦΚΑ, όπου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας.
Αντιπροσωπεία τους επέδωσε το υπόμνημα με τα αιτήματά τους στη διοικήτρια, ενώ στο πλαίσιο της κινητοποίησης μίλησε ο Γιώργος Τσαπάρας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πάτρας, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα των συνταξιούχων, κάλεσε στο νέο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 7 μ.μ., στην πλατεία Γεωργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.