Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

ΕΛΠΕ - Λάτσηδες: Απο-καλύπτουν με μνημείο το εργοδοτικό τους έγκλημα με τους 4 νεκρούς − Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Συνυπεύθυνη η πλειοψηφία της διοίκησης του επιχειρησιακού Σωματείου

«Στη μνήμη των συναδέλφων που χάθηκαν εν ώρα καθήκοντος»
Αυτή την επιγραφή έχει το «μνημείο» που στήθηκε στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο από τη διοίκηση του Σωματείου, με λεφτά της εργοδοσίας. Μάλιστα, το «μνημείο» αποκαλύφθηκε δύο χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο των τεσσάρων εργατών.
Η ειδική τελετή που οργανώθηκε για να αποκαλυφθεί το «μνημείο» και να «καλυφθεί» το εργοδοτικό έγκλημα, περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία στελεχών της επιχείρησης, παραγόντων της Τοπικής Διοίκησης και εργοδοτικών συνδικαλιστών.

ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΕΛΠΕ
            Σαν σήμερα (8/5), το 2015, συνέβη ένα από τα μεγαλύτερα εργοδοτικά εγκλήματα στον κλάδο της Ενέργειας. Στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Ασπροπύργου των ΕΛΠΕ, ανάφλεξη βενζίνης κατά τη διάρκεια εργασιών είχε σαν αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τεσσάρων συναδέλφων μας, οι οποίοι κατέληξαν τις επόμενες μέρες από τα εγκαύματα και το σοβαρό τραυματισμό άλλων δυο.
            Η διοίκηση της εταιρείας φέρει τεράστια ευθύνη, για τις περικοπές προσωπικού, την κατάργηση θέσεων εργασίας, την πίεση για χρονική μείωση της διάρκειας των εργασιών του shut down. Συνυπεύθυνη είναι και η πλειοψηφία της διοίκησης του επιχειρησιακού Σωματείου ΠΣΕΕΠ, το οποίο έβαλε πλάτη για τη μείωση προσωπικού, κώφευε στις εκκλήσεις των συναδέλφων για τη στελέχωση των πόστων εργασίας.
            Η καλύτερη τιμή στους νεκρούς της τάξης μας, ήταν, είναι και θα είναι ο αγώνας. Αγώνας για εργασία με ασφάλεια, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Στους συναδέλφους μας δεσμευόμαστε ότι θα παλέψουμε γι’ αυτά με όλες μας τις δυνάμεις.

Και προφανώς, όσοι συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τους νεκρούς εργαζόμενους, τα 'βαλαν με την «κακιά στιγμή» και με το ανθρώπινο λάθος και μετά κατέθεσαν στεφάνια στο «μνημείο».
Όμως, το έγκλημα δεν παραγράφεται στη συνείδηση της εργατικής τάξης.
Ήταν 8 Μάη του 2015, όταν 4 εργαζόμενοι δεν γύρισαν από το μεροκάματο στην οικογένειά τους. Όπως αποκάλυπτε και τότε ο «Ριζοσπάστης», επρόκειτο για φυσικό επακόλουθο των ευθυνών της εργοδοσίας, που σήμερα τους «τιμά», αφού η κατάσταση που επικρατούσε στο χώρο δουλειάς ήταν η υποστελέχωση τμημάτων, η περικοπή θέσεων εργασίας, η εντατικοποίηση με αλλεπάλληλα 12ωρα, η μείωση των ημερών εργασίας για συντήρηση του εξοπλισμού κ.λπ. Και όλα αυτά, προκειμένου να αυξηθούν τα κέρδη του ομίλου.
Το «Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ» σημειώνει για άλλη μια φορά ότι
Για το εργοδοτικό έγκλημα συνυπεύθυνη ήταν και παραμένει η πλειοψηφία της διοίκησης του Σωματείου, που όλα αυτά τα χρόνια βάζει πλάτη στην προώθηση της στρατηγικής της εταιρείας και παλεύει να πνίξει την οποιαδήποτε αντίδραση των εργαζομένων. «Η υποκρισία στο μεγαλείο της» είναι το σχόλιο του «Αγωνιστικού Μετώπου», το οποίο σε ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Ο στόχος της εταιρείας για κέρδη επετεύχθη. Το 2016 παρουσίασε ρεκόρ καθαρών κερδών με 265 εκατ. ευρώ, στα οποία όπως είπε η εταιρεία, βοήθησε και η εξασφάλιση της "εργασιακής ειρήνης". Τώρα χρηματοδοτεί μνημεία, μέσω του ΠΣΕΕΠ, για τους συναδέλφους μας που θυσιάστηκαν στο βωμό των κερδών τους...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.