Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

ΚΚΕ: Λαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στη νέα συμφωνία και τη λεηλασία - Ο λαός έχει τη δύναμη να αλλάξει την πορεία − Δημήτρης Κουτσούμπας: Μνημόνιο εις την τετάρτη (Και θράσος Τσίπρα εις τη νιοστή - VIDEO)


ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
«Οι επόμενες ώρες και μέρες είναι κρίσιμες! Το ΚΚΕ καλεί όποιον αγανακτεί, όποιον βλέπει ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο, να αφήσει πίσω δισταγμούς και να κάνει τώρα το βήμα!».
Αυτό αναφέρεται στο νέο φυλλάδιο για τις πολιτικές εξελίξεις που εξέδωσε το ΚΚΕ, με το οποίο καλεί σε λαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στη νέα συμφωνία και τη λεηλασία.
Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα της συμφωνίας κυβέρνησης – κουαρτέτου
Πέμπτη 11/05/2017 - 14:12
Σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα της συμφωνίας κυβέρνησης - κουαρτέτου αναφέρει τα εξής: 
«Η κυβέρνηση προχωρά σε μια νέα αντιλαϊκή συμφωνία, πρόκειται όχι απλά για ένα 4ο μνημόνιο, είναι "μνημόνιο εις την τετάρτη", καραμπινάτο μνημόνιο. Εκτός των άλλων άμεσα προβλέπει περικοπές κι αυτό δεν πρέπει καθόλου να το υποτιμήσει ο ελληνικός λαός, συμμετέχοντας ενεργά στο κίνημα και στην απεργιακή κινητοποίηση στις 17 του Μάη.
Περικοπές που ξεκινάνε από φέτος και στα επιδόματα ανεργίας και στα οικογενειακά επιδόματα και περικοπές στη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, αλλά και περικοπές σε άλλα ζητήματα, όπως είναι η θέρμανση.
Απ’ αυτή τη σκοπιά το θράσος του κ. Τσίπρα είναι μεγάλο, την ίδια στιγμή που φέρνει τόσο σκληρά μέτρα, που ξεκινάνε από σήμερα και προστίθενται σε όλα τα προηγούμενα, να μιλά για "αντίμετρα" και για τη "μεγάλη νίκη" που πέτυχε η κυβέρνησή του με το κουαρτέτο».
«Ο λαός έχει το δύναμη να αλλάξει την πορεία», υπογραμμίζει το ΚΚΕ, απευθυνόμενο στους εργατοϋπαλλήλους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τις νέες και τους νέους.
Το ΚΚΕ αναδεικνύει τη διέξοδο για το λαό, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται οργανωμένη λαϊκή παρέμβαση στις εξελίξεις, αναγέννηση του εργατικού κινήματος, κοινωνική συμμαχία:
Λαϊκός ξεσηκωμός!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ. Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ
Εργατοϋπάλληλοι, συνταξιούχοι, άνεργοι - άνεργες, επαγγελματίες, αγρότες, νέες και νέοι,
H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, το κεφάλαιο, η ΕΕ και το ΔΝΤ απευθύνονται ξανά σε σένα ζητώντας νέες θυσίες. Άλλη μια συμφωνία, ένα νέο μνημόνιο, που φέρνει άλλη μια λεηλασία στα ήδη σμπαραλιασμένα δικαιώματα, στο ήδη λεηλατημένο εισόδημα.
Οι επόμενες ώρες και μέρες είναι κρίσιμες!
Το ΚΚΕ καλεί όποιον αγανακτεί, όποιον βλέπει ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο, να αφήσει πίσω δισταγμούς και να κάνει τώρα το βήμα!
Να πούµε όλοι µαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Όταν ο υπουργός Οικονομίας είπε πως "το κλείσιμο της αξιολόγησης θα στεναχωρήσει κάποιους", δεν εννοούσε τον ΣΕΒ, τους τραπεζίτες, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Το αντίθετο. Απροκάλυπτα όλοι αυτοί, μαζί με την ΕΕ, το ΔΝΤ, τις ΗΠΑ, δίνουν συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που υλοποιεί.
Ο λαός, οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι θα πληρώσουν για μια ακόμη φορά ασήκωτα βάρη.
 Με τη μείωση του αφορολόγητου, ακόμη και για όσους έχουν μηνιαίο εισόδημα 400 ευρώ.
Με το νέο "τσεκούρεμα" σε συντάξεις, μισθούς, επιδόματα.
Με το "ξήλωμα" της κυριακάτικης αργίας που είναι το επιστέγασμα της εργασιακής ζούγκλας, ενώ τα μεγαθήρια του εμπορίου θα πετάξουν μια και καλή εκτός αγοράς τους αυτοαπασχολούμενους.
Με το χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, στο δικαίωμα στην απεργία που μπαίνει στο στόχαστρο.
Με την επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων, τα νέα προνόμια και τις διευκολύνσεις για το κεφάλαιο.
Γύρισε την πλάτη στα κόμματα της διαχείρισης αυτού του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει το ιδιαίτερο ταλέντο να μοιράζει την κοροϊδία σαν τις καραμέλες. Θέλει να αποσπάσει την ανοχή του λαού, να εκμεταλλευτεί την προσδοκία του μήπως μπορέσει να ζήσει καλύτερα μετά από 8 χρόνια μεγάλων απωλειών.
Λένε ότι "αυτά τα μέτρα είναι το εξιτήριο από τα μνημόνια και την κρίση, ότι έρχεται η ανάπτυξη".
Κρύβουν ότι για να έρθει η περιβόητη "ανάπτυξη", δηλαδή η ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, προϋπόθεση είναι οι μνημονιακοί νόμοι να παραμείνουν, οι απώλειες για τα λαϊκά στρώματα να είναι μόνιμες. Η επιτροπεία της ΕΕ θα εξακολουθήσει να ισχύει, όπως ισχύει για όλα τα κράτη - μέλη.
Αυτή η ανάπτυξη θα είναι βασανιστική, αβέβαιη και λόγω των αντιθέσεων στην παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία.
Η ΝΔ, μαζί με τα άλλα κόμματα - συνεταίρους του 3ου μνημονίου, υποκριτικά τονίζει πως δεν θα ψηφίσει τα μέτρα, αλλά θα τα εφαρμόσει. Προβάλλει το δικό της μείγμα διαχείρισης, με "λιγότερες δαπάνες - λιγότερους φόρους", όπου οι μεν "λιγότεροι φόροι" θα αφορούν το κεφάλαιο, οι δε "λιγότερες δαπάνες" τις λαϊκές κοινωνικές ανάγκες.
Την καπιταλιστική ανάπτυξη υπηρετούν και εκείνες οι δυνάμεις -δεξιά κι αριστερά- που εμφανίζουν ως λύση την καπιταλιστική Ελλάδα με εθνικό νόμισμα. Ζητούν από το λαό να υποκλιθεί σε τμήματα του κεφαλαίου, που -για τα δικά τους συμφέροντα- στηρίζουν, άμεσα ή έμμεσα, τις φυγόκεντρες τάσεις σε ΕΕ - Ευρωζώνη.
Τα "αντίμετρα" της εξαθλίωσης είναι το τυράκι στη φάκα.
Ο φτωχός θα πληρώνει το φτωχότερο και ο πλούσιος θα γίνεται πλουσιότερος!
H νέα βάρβαρη επίθεση δεν αντισταθμίζεται με ψίχουλα!
Παίρνουν 10 απ’ όλους για να δώσουν πίσω 1 σε λίγους και μάλιστα υπό την προϋπόθεση ότι πρέπει να πιάνονται τα ματωμένα πλεονάσματα (πάνω από 3,5%) για πολλά χρόνια.
Μια σειρά από τα λεγόμενα αντίμετρα αφορούν τη στήριξη του κεφαλαίου, τη μείωση της φορολογίας τους, την επιδότηση του "μισθολογικού κόστους".
Όσα αφορούν τη διαχείριση της πιο ακραίας φτώχειας, αποτελούν ομολογία ότι η ακραία φτώχεια θα πολλαπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια εξαιτίας της πολιτικής τους.
Το ΚΚΕ παλεύει έξω και μέσα στη Βουλή για οποιοδήποτε μέτρο ανακούφισης του λαού. Καταθέτει συνεχώς τροπολογίες και προτάσεις νόμου, με άμεση εφαρμογή και κάθε φορά αυτά απορρίπτονται από την κυβέρνηση.
Ο λαός με τη συμμαχία του μπορεί να τους σταματήσει! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ!
Το ΚΚΕ καλεί τις εργατικές - λαϊκές δυνάμεις να ξεσηκωθούν ενάντια στη νέα αντιλαϊκή επίθεση. Να δώσουν μάχη ζωής, μάχη αντεπίθεσης για την ανάκτηση των απωλειών, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Όλοι μαζί, σαν μια γροθιά, μέσα από τα ταξικά σωματεία, τους Συλλόγους των Αυτοαπασχολούμενων, τους Αγροτικούς Συλλόγους, τους φορείς της νεολαίας, τους Συλλόγους του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος να συναντηθούν στους καθημερινούς ταξικούς αγώνες, στα συλλαλητήρια, στις απεργίες.
Ο λαός δεν έχει δείξει ακόμη τη δύναμή του. Όποιος μέσα του αισθάνεται οργή και δυσαρέσκεια να μην τα εκτονώσει σε μια ανώδυνη ή βουβή διαμαρτυρία.
Να μη δώσει στον πρωθυπουργό την αφορμή να προσβάλλει το λαό, λέγοντας πως συμφωνεί με την κυβέρνηση γι’ αυτό δεν βγαίνει στους δρόμους.
Χρειάζεται οργανωμένη λαϊκή παρέμβαση στις εξελίξεις.
Αναγέννηση του εργατικού κινήματος.
Κοινωνική Συμμαχία.
Σε όλη την ιστορία, αυτό ήταν το μόνο που μπόρεσε να αλλάξει την πορεία των πραγμάτων προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων.
Ο καθημερινός αγώνας για τα οξυμένα προβλήματα, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα πρέπει να συμβάλλει στη συγκέντρωση δυνάμεων με στόχο την κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και εξουσίας, την ανατροπή του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος που φέρνει μόνο φτώχεια και πολέμους για τα κέρδη των λίγων.
Σ’ αυτόν το δρόμο, το εργατικό - λαϊκό κίνημα μπορεί να έχει αποτελέσματα, να βάζει εμπόδια. Ο δρόμος της σύγκρουσης δεν είναι εύκολος, όμως οι θυσίες της υποταγής είναι και μεγαλύτερες και χωρίς ημερομηνία λήξης.
Υπάρχει διέξοδος σε συμπόρευση με το ΚΚΕ!
Για να έρθει η εργατική τάξη στην εξουσία, να κοινωνικοποιήσει τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, να αποδεσμεύσει τη χώρα από ΕΕ και ΝΑΤΟ, να διαγράψει μονομερώς το χρέος, να αποσυρθεί η χώρα από στρατιωτικο-πολιτικές επεμβάσεις, από ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Μόνο έτσι θα μπορέσει να γίνει πραγματικότητα η ασίγαστη επιθυμία του λαού να ζήσει καλύτερα. Να απολαύσει τις δυνατότητες που προσφέρουν η επιστήμη και η σύγχρονη τεχνολογία, η παραγωγικότητα της εργασίας, οι μεγάλες πλουτοπαραγωγικές πηγές και δυνατότητες της Ελλάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.