Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

ΠΑΜΕ μέχρι τη νίκη (5 VIDEO - 22 ΦΩΤΟ)

Στιγμιότυπο από το θεατρικό δρώμενο
Οι χιλιάδες διαδηλωτές στην απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, κατευθύνονται προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Αθήνα: Χιλιάδες με το ΠΑΜΕ ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο
 
Δευτέρα 01/05/2017 - 11:23 - Ενημέρωση: Δευτέρα 01/05/2017 - 13:58
«Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!».

Το σύνθημα των φετινών αγωνιστικών εκδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά κυριάρχησε στη μαζική και μαχητική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος, και στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, θέτοντας στο επίκεντρο την πάλη ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου και ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Η απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς είναι βήμα κλιμάκωσης για την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 17 Μάη, συμβάλλοντας στην ετοιμότητα των εργαζομένων για άμεση απεργιακή απάντηση σε περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει νωρίτερα για ψήφιση το νέο αντιλαϊκό πακέτο.
«Αγώνες ταξικοί, αγώνες διαρκείας στα μέτρα της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας» το γιγαντοπανό στο Σύνταγμα, που ενώνει χιλιάδες εργαζόμενους μαζί με αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες, νέους που διαδηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να μη δώσουν καμιά ανοχή στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής που προωθείται μέσα από τις διαπραγματεύσεις και τις συμφωνίες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ. Ιδιαίτερο στίγμα στη συγκέντρωση οι εργαζόμενοι από πολλά συνδικάτα που διαδηλώνουν με διαφορετική εμφάνιση ο καθένας. 
«Καμιά συμμετοχή, καμία εμπλοκή έξω το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, οι Αμερικανοί» και «Κρίση - πόλεμος - ξεριζωμός, αυτός είναι ο καπιταλισμός» γράφουν τα πανό του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, διαμηνύοντας ότι «Δεν θα ματώσουμε για τα κέρδη τους, δεν θα γίνουμε κρέας στα κανόνια τους» και ότι «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, στον καπιταλισμό ποτέ συγχωροχάρτι».

Αναδεικνύουν τον ενιαίο χαρακτήρα της επίθεσης του κεφαλαίου απέναντι στους εργαζόμενους, τη βαθύτερη εμπλοκή του λαού και της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, την ίδια ώρα που κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση εντός των συνόρων, βάζουν στο επίκεντρο το ζήτημα της οργάνωσης της πάλης της εργατικής τάξης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα:
Η συγκέντρωση άνοιξε με το μονόπρακτο «Εξεύρεση εργασίας» του Μπρεχτ, το οποίο παρουσίασαν μέλη της θεατρικής ομάδας του ΠΑΜΕ. Το συγκεκριμένο μονόπρακτο ανήκει στο έργο «Τρόμος και Αθλιότητα στο Γ' Ράιχ».
Έπειτα απηύθυνε χαιρετισμό ο πρέσβης της Παλαιστίνης Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι:
και ο Ανέστης Μεταξάς, οργανωτικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στην «Coca Cola» Θεσσαλονίκης. Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Γιώργο Πέρρο, στέλεχος του ΠΑΜΕ:
(Κείμενο στο τέλος)
Κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης διαβάστηκε η διακήρυξη συνδικάτων και συνδικαλιστών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που υπογράφεται από δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλον τον κόσμο, καθώς και πλήθος συνδικαλιστικών οργανώσεων από την Ελλάδα. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά)
Ακόμα, στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα παραβρέθηκε ο Εμίλ Όλσεν, από το Συνδικάτο Οικοδόμων Άαλμποργκ Δανίας, ο οποίος είναι και μέλος της Γραμματείας Νέων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας. 
Επίσης, διαβάστηκε ψήφισμα στήριξης των εργαζομένων στις επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα».
Η απεργιακή συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με τον ύμνο της «Διεθνούς», ενώ νωρίτερα παρουσιάστηκε δρώμενο που αναφέρεται στον πόλεμο από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.
Στιγμιότυπο από το θεατρικό δρώμενο
Στη συνέχεια οι διαδηλωτές πορεύτηκαν μαχητικά προς την αμερικάνικη πρεσβεία, κάνοντας μια «στάση» έξω από το ξενοδοχείο «Χίλτον», όπου διεξάγονται και θα συνεχίσουν να διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τα κλιμάκια του κουαρτέτου. 
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017
Η ομιλία του Γιώργου Πέρρου στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα
(VIDEO επάνω)
Δευτέρα 01/05/2017 - 11:24 - Ενημέρωση: Δευτέρα 01/05/2017 - 13:31
Από το βήμα της κεντρικής πρωτομαγιάτικης απεργιακής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, σημείωσε:
«Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά, μέρα πάλης των εργατών όλου του κόσμου!
Τιμή και δόξα στους νεκρούς του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, στους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή το 1944, στους αναρίθμητους ήρωες της εργατικής τάξης που χάραξαν το δρόμο των εργατικών κατακτήσεων!
Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, νέους και νέες που διαδηλώνουν σήμερα από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα στις μεγάλες συγκεντρώσεις που οργάνωσαν οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.
Χαιρετίζουμε τους Τούρκους συναγωνιστές συνδικαλιστές που αυτή τη στιγμή συμμετέχουν και μιλάνε στη συγκέντρωση της Ξάνθης, στην Κομοτηνή, στη Λέσβο, στη Σάμο, στην Κω.
Ήρθαν και είναι μαζί μας ξεπερνώντας εμπόδια και κινδύνους για να στείλουμε το μήνυμα και από τις δυο μεριές του Αιγαίου:
Δεν θα ματώσουμε για τα κέρδη των μονοπωλίων, δεν θα γίνουμε κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών!
Οι λαοί δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε, έχουμε τα ίδια βάσανα, τις ίδιες ανάγκες. Ένας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός!
Οι λαοί παλεύουμε και θα νικήσουμε, το σύστημα της εκμετάλλευσης θα το ανατρέψουμε, για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας σε έναν κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά, ανεργία, πείνα, βαρβαρότητα!
Δεσμευόμαστε να παραδώσουμε τη σκυτάλη του αγώνα πιο μπροστά από εκεί που μας την παρέδωσαν οι προηγούμενοι.
Απαιτούμε:
Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν. Λέμε όχι στον εθνικισμό, το σωβινισμό.
Να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,
Οι εξελίξεις δημιουργούν νέες απαιτήσεις στην πάλη μας. Μετά από 7 χρόνια βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης η κυβέρνηση και τα επιτελεία της, οι ενώσεις και τα επιτελεία των αστών, τα κόμματα που τους υπηρετούν, όλοι μιλούν για την καπιταλιστική ανάπτυξη που είναι προ των πυλών, απαιτούν συναίνεση και υποταγή για να μη χαθεί η στιγμή, υπόσχονται καλύτερες μέρες στους ανέργους, στους εργαζόμενους που υποφέρουν, στη νεολαία από αυτή την ανάπτυξη. Είναι το νέο όχημα εγκλωβισμού του λαού, ψεύτικων προσδοκιών και ψεύτικων ελπίδων.
Η καπιταλιστική ανάπτυξη που επιδιώκουν θα στηθεί και ήδη θεμελιώνεται στην άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων.
Η νέα συμφωνία της κυβέρνησης με τους "θεσμούς" περιέχει αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που θα προστεθούν στα προηγούμενα και θα φέρουν νέα δεινά για τους εργαζόμενους.
Η μείωση του αφορολόγητου θα ψαλιδίσει ακόμα περισσότερο το εργατικό εισόδημα, θα έρθει νέο πετσόκομμα σε συντάξεις και παροχές, ο αυτόματος "κόφτης" είναι εδώ.
Η κυριακάτικη αργία, που έχει μπει εδώ και καιρό στο στόχαστρο, τώρα οδεύει προς πλήρη κατάργηση με τη νέα συμφωνία.
Τα μέτρα αυτά αποτελούν απαίτηση της πλουτοκρατίας και τα περιβόητα "αντίμετρα", που προβάλλουν είναι για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια, γιατί πάλι αυτούς θα έχουν αποδέκτες.
Και δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε, θα συνεχίσουν πιο άγρια την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης με περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, με πιο αντιδραστικές παρεμβάσεις στην εργατική νομοθεσία που αφορούν απολύσεις, ανταπεργία, θεσμοθέτηση "ειδικών οικονομικών ζωνών", επιδότηση του εργοδότη αντί του ανέργου, δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα. Τέτοια μέτρα, εξάλλου, προωθούνται σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες καθώς και στην ΕΕ, συνθέτοντας τις "βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές".
Εδώ ταιριάζουν οι στίχοι του ποιητή που λένε: Μέχρι τώρα πεινούσαν όσοι είναι άνεργοι, τώρα πεινάνε και όσοι δουλεύουν.
Η πρόσφατη παρέμβαση του ΣΕΒ ήταν αποκαλυπτική! Τα αφεντικά ξεσκέπασαν το πολιτικό τους προσωπικό, λέγοντας ωμά ότι η ανάπτυξη και οι ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας δεν "σηκώνουν" σταθερές εργασιακές σχέσεις και ΣΣΕ, όπως τις γνωρίζαμε! Απαιτούν να μειωθούν τώρα οι συντάξεις, να επεκταθούν οι εργασιακές σχέσεις-λάστιχο και οι μισθοί πείνας. Απαιτούν ακόμα πιο φθηνούς εργάτες στις μηχανές τους.
Στο μεγάλο κεφάλαιο για την καπιταλιστική ανάπτυξη πηγαίνουν τα ματωμένα πλεονάσματα για τα οποία ο Τσίπρας πανηγυρίζει και λέει ότι "άφησαν άφωνο τον Σόιμπλε". Για αυτή την ανάπτυξη παζαρεύει για το κρατικό χρέος που δεν είναι του λαού αλλά ο λαός θα ξαναπληρώσει.
Καμία αναμονή, καμία ανοχή! Όλοι στον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, εργοστάσιο το εργοστάσιο, γραφείο το γραφείο, γειτονιά τη γειτονιά, στα χωριά, παντού! Μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους!
Η αντεργατική - αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν έχει τέλος, αν δεν την σταματήσουμε με τη δύναμη της οργάνωσής μας, με την απόφασή μας να την ανατρέψουμε!
Παίρνουμε στα χέρια μας την πανεργατική - πανελλαδική απεργία στις 17 Μάη. Να παραλύσει από απεργούς όλη η Ελλάδα. Κανένας στη δουλειά! Είμαστε σε ετοιμότητα να απαντήσουμε άμεσα και νωρίτερα.
Έτσι απαντάμε στην αθλιότητα των δηλώσεων του Τσίπρα, που προκλητικά και ξετσίπωτα "έψαχνε" να βρει στις διακοπές του Πάσχα τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων και του λαού, αυτών που καθημερινά ματώνει με την πολιτική της κυβέρνησής του. Η απογοήτευση που πάει να σπείρει, η προσπάθειά του να εμποδίσει την έκφραση της εργατικής και λαϊκής οργής και αντίθεσης στην πολιτική της κυβέρνησής του, ο αιφνιδιασμός δεν θα περάσει!
Εδώ είναι το εργατικό κίνημα και το πιο πρωτοπόρο κομμάτι του! Και δεν το βάζει κάτω!
Δημιουργούμε προϋποθέσεις κλιμάκωσης. Για να εμποδίσουμε τα νέα βάρβαρα αντεργατικά σχέδιά τους, για να ανακτήσουμε όσα μας αφαίρεσαν τα τελευταία χρόνια.
Η βαρβαρότητα της αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής είναι η μία όψη της ταξικής πολιτικής για να πετύχουν οι πλουτοκράτες, που γέννησαν την κρίση, την ανάπτυξη των κερδών τους, την επέκταση των επιχειρηματικών τους συμφερόντων, για να κερδίσουν στην κούρσα με τους ανταγωνιστές τους.
Η άλλη όψη της ίδιας πολιτικής είναι η επιχείρηση γεωστρατηγικής αναβάθμισης της ελληνικής αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή που όλο και περισσότερο μοιάζει με το μάτι του κυκλώνα.
Για τα συμφέροντα των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των άλλων μερίδων του κεφαλαίου η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου μπλέκει τη χώρα μας σε επικίνδυνα αιματηρά παιχνίδια των ιμπεριαλιστών, για το μοίρασμα των αγορών, των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς, επιδιώκοντας να μετατρέψει τη χώρα σε ενεργειακό και μεταφορικό κόμβο και ορμητήριο των ιμπεριαλιστών απέναντι σε άλλες χώρες και λαούς. Αυτό ονομάζουν όαση σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή.
Η κυβέρνηση συμμετέχει δραστήρια στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Για την αναβάθμιση της ελληνικής πλουτοκρατίας στο σκυλοκαυγά τους με τις αστικές τάξεις των γύρω χωρών η ελληνική κυβέρνηση έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα τις προσφυγικές ροές. Στο Αιγαίο έχει συγκεντρωθεί πρωτοφανής όγκος πολεμικών πλοίων και φονικών μηχανών κάθε είδους. Από τη Σούδα φεύγουν οι πύραυλοι που βομβαρδίζουν τις άλλες χώρες. Η Σούδα ήταν το ορμητήριο για τους 56 πυραύλους «Τόμαχοκ» που σφυροκόπησαν τη Συρία. Η ελληνική κυβέρνηση δίνει 4 δισ. κάθε χρόνο στο ΝΑΤΟ, το υψηλότερο ποσοστό ευρωπαϊκής χώρας τη στιγμή που κόβει το επίδομα ανεργίας και το ρεύμα σε φτωχά σπίτια. Δίνει το 2% του ΑΕΠ όσο ακριβώς είναι οι αιματηρές περικοπές που συμφώνησε με ΕΕ και ΔΝΤ. Δίνει βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια, γην και ύδωρ στους φονιάδες των λαών. Γι' αυτό παίρνει τα εύσημα και τα συγχαρητήρια των μακελάρηδων!
Τα ίδια εύσημα και συγχαρητήρια παίρνει και για τη βρώμικη δουλειά της υλοποίησης της αντεργατικής πολιτικής των μονοπωλίων, που έχει αναλάβει και προχωράει με ζήλο!
Παίρνει μέρος σε 13 ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο.
Μπλέκουν τη χώρα μας και το λαό μας σε επικίνδυνα παιχνίδια, ενισχύει τη συμμαχία της με το Ισραήλ, την Αίγυπτο, με τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ στα Βαλκάνια. Οξύνεται ο ανταγωνισμός ανάμεσα στην ελληνική και τουρκική αστική τάξη, ανάμεσα στις αστικές τάξεις των γύρω χωρών.
Ολόκληρες περιοχές βρίσκονται μέσα στη φωτιά από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Ο πόλεμος στη Συρία, στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις όπως ΗΠΑ - ΕΕ - Ρωσία, συνεχίζεται. Στα Βαλκάνια ξανανάβουν τη φωτιά.
Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν!
Στα Βαλκάνια έχουμε ζήσει την εμπειρία του αιματηρού και καταστροφικού διαμελισμού κρατών με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την αλλαγή των συνόρων.
Όπου πηγαίνει το ΝΑΤΟ σπέρνει το θάνατο και την καταστροφή. Βάζει τους λαούς τον ένα ενάντια στον άλλο. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα. Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας. Το βλέπουμε από την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, από τις εξελίξεις στην ΠΓΔΜ. Η ιστορία του είναι γεμάτη πολέμους, χούντες και τρομοκρατία των λαών.
Μας λένε ότι δεν μπορούμε να τα βάλουμε με το ΝΑΤΟ, την ΕΕ. Είναι ισχυροί. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Μας τρομοκρατούν χρόνια για να είμαστε με τα χέρια σταυρωμένα. Για ένα να είναι σίγουροι. Το ταξικό εργατικό κίνημα δεν τρομοκρατείται. Θα αντιπαλέψουμε με όλα μας τα όπλα. Οι λαοί δεν παραδίνονται ποτέ.
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,
Τα συμφέροντα των εργοδοτών ουδέποτε ταυτίστηκαν, ούτε πρόκειται να ταυτιστούν με τα δικά μας. Το σύστημά τους, που βασίζεται στη δική μας εκμετάλλευση και λειτουργεί με αποκλειστικό κριτήριο τα δικά τους κέρδη, πάντα θα αποτελεί τροχοπέδη στην ικανοποίηση των αναγκών μας, όπως διαμορφώνονται και εξελίσσονται.
Οι αστοί εμφανίζουν ως "εθνικό συμφέρον" το ταξικό τους συμφέρον για τα κέρδη τους. Μας θέλουν συνένοχους και συμμέτοχους στο έγκλημα που διαπράττουν απέναντι σε άλλους λαούς. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να αποδεχτεί αυτόν το ρόλο. Δεν μας αξίζει!
Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους, δεν θα γίνουμε κρέας στα κανόνια τους. Δεν μπαίνουμε κάτω από την ξένη, εχθρική για μας, σημαία της πλουτοκρατίας και των συμμάχων της. Υψώνουμε τη σημαία των συμφερόντων της εργατικής τάξης.
Παλεύουμε ενάντια στους άδικους πολέμους, για την εξάλειψη των αιτιών που τους προκαλούν.
"Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά".
Αυτό το σύνθημα συνοψίζει το περιεχόμενο της πάλης μας. Αυτό προβάλλει η διακήρυξή μας που προσυπογράφεται μέχρι σήμερα από δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην Ελλάδα, από Συνδικαλιστικές Οργανώσεις διεθνώς και δεκάδες Τούρκους συνδικαλιστές!
Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητα, την εργατική αλληλεγγύη! Αλληλεγγύη το όπλο των λαών!
Για άλλη μια φορά εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Παλαιστίνης που δίνει τη μάχη απέναντι στη βαρβαρότητα του κράτους του Ισραήλ και των ιμπεριαλιστών που το στηρίζουν. Ανάμεσά τους και η ελληνική κυβέρνηση που εμβαθύνει την οικονομική και στρατιωτική συνεργασία της με το δολοφονικό αυτό κράτος. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους 1.500 Παλαιστίνιους - πολιτικούς κρατούμενους στις φυλακές του Ισραήλ που βρίσκονται σε απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για τις απαράδεκτες και απάνθρωπες συνθήκες κράτησής τους. Απαιτούμε την απελευθέρωσή τους. Καταδικάζουμε την ύπαρξη πολιτικών κρατούμενων στο Ισραήλ. Ζητάμε να επιτραπεί σε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και της ΠΣΟ να επισκεφθούν τις φυλακές στο Ισραήλ και να συναντηθούν με αντιπροσωπεία των απεργών πείνας.
Απομονώνουμε τους εγκληματίες φασίστες - ναζιστές της Χρυσής Αυγής που εκτοξεύουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο με στόχο να χτυπήσουν συνολικά το εργατικό κίνημα. Είναι τσιράκια της εργοδοσίας, της πλουτοκρατίας και υπηρετούν με τον πιο ωμό και βίαιο τρόπο τα συμφέροντά της.
Οργανώνουμε πιο μαζικά και με καλύτερους όρους την ταξική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, δίνουμε τη μάχη της ένταξής τους στα σωματεία μας, για να διεκδικήσουμε ενιαία απέναντι στους εκμεταλλευτές μας αυτά που μας ανήκουν.
Διαμορφώνουμε τη στάση μας σε κάθε περίπτωση με βάση τα συμφέροντα της τάξης μας, θέτουμε στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες μας. Ενισχύουμε το μέτωπο απέναντι σε εργοδοσία - κυβέρνηση - ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και συμμαχίες, όπως ΝΑΤΟ - ΕΕ.
Πάμε κόντρα στις διάφορες διαχειριστικές συνταγές που μας προτείνουν οι - κάθε «απόχρωσης»- πολιτικοί εκφραστές του ίδιου εκμεταλλευτικού συστήματος.
Η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών είναι για μας κριτήριο της οικονομικής - κοινωνικής οργάνωσης και ανάπτυξης.
131 χρόνια μετά το αίτημα για οκτάωρο, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να δουλεύουμε λιγότερες ώρες, να απολαμβάνουμε περισσότερα, να υπάρχει ελεύθερος χρόνος με δυνατότητα για Πολιτισμό, μόρφωση, συμμετοχή στην κοινωνική οργάνωση, ανέβασμα του βιοτικού και πνευματικού επιπέδου των ανθρώπων. Με δωρεάν Υγεία υψηλού επιπέδου και Παιδεία για όλους, με στέγη για όλους, δουλειά με δικαιώματα για όλους. Εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο, σε μας ανήκει και τον διεκδικούμε. Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο!
Πάμε κόντρα σε όλες εκείνες τις δυνάμεις που έχουν συμφέρον να υπερασπίζονται αυτό το σάπιο σύστημα. Πάμε κόντρα στις δυνάμεις που στήνουν αναχώματα, είτε προβάλλοντας ως αλλαγή την κυβερνητική εναλλαγή στην εξουσία των μονοπωλίων, είτε προβάλλοντας ως στόχο των εργατών τα συμφέροντα τμημάτων του κεφαλαίου για αλλαγή νομίσματος χωρίς ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία.
Ανάμεσά τους, θλιβεροί υπερασπιστές, είναι οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Έχουν καθοριστική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση του συνδικαλιστικού - εργατικού κινήματος, τη δυσκολία στην οργάνωσή του, στην απάντησή του, στη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια.
Για το ΠΑΜΕ η ανασύνταξη του συνδικαλιστικού - εργατικού κινήματος δεν είναι σύνθημα, αλλά ζήτημα ζωτικής ανάγκης, για το σήμερα, για το μέλλον! Εμείς θέλουμε κίνημα μαζικό, μαχητικό, με ποδάρια στους χώρους δουλειάς, με προσανατολισμό ενάντια στα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους, την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μέλλον και προοπτική δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς τον παραγωγό του πλούτου, την εργατική τάξη.
Οι αγώνες της εργατικής τάξης σε κάθε περίοδο είναι οι μόνοι που έφεραν σε δύσκολη θέση τους εκμεταλλευτές και αμφισβήτησαν την κυριαρχία και την εξουσία τους. Γιατί η εργατική τάξη όχι μόνο μπορεί να καταργήσει την καπιταλιστική σκλαβιά, αλλά και να κτίσει μια νέα κοινωνία χωρίς αυτούς και τον παρασιτισμό τους. Αυτό ακριβώς τρέμουν οι εκμεταλλευτές όλου του κόσμου!
Ο φόβος τους πρέπει να γίνει όπλο για την εργατική τάξη.
Δεν είναι παντοδύναμοι, δεν είναι ανίκητοι μπροστά στην οργανωμένη δύναμη του λαού.
Καμιά ανοχή και νομιμοποίηση της βάρβαρης πολιτικής τους.
Νόμος είναι το δίκιο μας! Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!
Συνεχίζουμε!
Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με την κοινωνική - λαϊκή συμμαχία μας, προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!
Εμπνεόμαστε από το φλογερό σύνθημα που γεννήθηκε μέσα σε μεγάλες μάχες και εργατικές εξεγέρσεις: "Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!".
Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.