Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Ευγενές Άλμα (Noble Jump) στον ιμπεριαλισμό με ΝΑΤΟικό κοντάρι − ΚΚΕ: Γεωστρατηγική διευκάλυνση στους φονιάδες των λαών για τη λεία του κεφαλαίου - Ερώτηση στη Βουλή για απεμπλοκή της χώρας

Για την απεμπλοκή της χώρας από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους
Δευτέρα 29/05/2017 - 16:02 - Ενημέρωση: Δευτέρα 29/05/2017 - 16:05

Ερώτηση με θέμα την απεμπλοκή της χώρας από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών.
Η ερώτηση έγινε με αφορμή τη συμμετοχή της Ελλάδας στην άσκηση «Noble Jump» του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία, αλλά και τις διευκολύνσεις που θα παρέχει η κυβέρνηση σε βρετανικές, ισπανικές και αλβανικές μονάδες που θα διέλθουν από το ελληνικό έδαφος.
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:
 «ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών
Θέμα: Για την απεμπλοκή της χώρας από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.
Οι αποφάσεις των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σήμερα για την εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους έχουν βάλει και βάζουν τη χώρα μας, το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες και κινδύνους.
Το σύνθημα "ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών" εκφράζεται διαχρονικά από το λαό μας, το βροντοφώναξε στον πόλεμο που εξαπέλυσαν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ κατά της Γιουγκοσλαβίας το 1999 και στους μετέπειτα πολέμους στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη. Το βροντοφωνάζει ο λαός μας με διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, καταγγέλλοντας τις κυβερνητικές αποφάσεις για τη συμμετοχή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις, για τη διάθεση της βάσης της Σούδας και των άλλων στρατιωτικών βάσεων και στρατηγείων στους γενικότερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Αυτές τις μέρες, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, με μαζικές διαδηλώσεις στα Χανιά απαίτησαν να κλείσει η ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση στη Σούδα, ενώ στην Αλεξανδρούπολη και σε άλλες πόλεις στη Θράκη, απαιτούν να μην χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος για τη διέλευση ξένων στρατιωτικών δυνάμεων που θα πάρουν μέρος στην άσκηση "Noble Jump" του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση στη Ρουμανία θα συμμετάσχουν 4.000 στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων από Αλβανία, Βουλγαρία, Βρετανία, ΗΠΑ, Ισπανία, Λετονία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία. Η Ελλάδα συμμετέχει στην άσκηση παρέχοντας υπηρεσίες "φιλοξενούντος έθνους", κατά τη διέλευση από τη Βόρεια Ελλάδα, βρετανικών, ισπανικών και αλβανικών μονάδων στο άξονα Αλεξανδρούπολης - Ορμενίου και Κρυσταλλοπηγής - Προμαχώνα.
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται για "παροχή διευκολύνσεων στον αερολιμένα και στον λιμένα Αλεξανδρούπολης κατά την εκφόρτωση και φόρτωση προσωπικού και μέσων. Διάθεση καταλυμάτων στρατωνισμού για το προσωπικό. Παροχή συνοδείας και ασφάλειας κατά την είσοδο, διέλευση και έξοδό τους από τη χώρα. Λειτουργία και στελέχωση τοπικού συντονιστικού κέντρου υποστήριξης στην Αλεξανδρούπολη. Παροχή υπηρεσιών διοικητικής μέριμνας και υπηρεσιών υγείας. Παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών".
Είναι γεγονός πως κι αυτή η ΝΑΤΟϊκή άσκηση προετοιμάζει το έδαφος για νέους πολέμους και επεμβάσεις, για τη συγκρότηση στρατιωτικής διακρατικής δύναμης ικανής όπου κριθεί αναγκαίο να χρησιμοποιηθεί σε βάρος των λαών.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες γιατί βαδίζοντας στο δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων και στο όνομα του δόγματος της λεγόμενης Γεωστρατηγικής Αναβάθμισης προσφέρει το Ελληνικό έδαφος, στρατόπεδα της χώρας μας και πολύμορφες διευκολύνσεις στο φονικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ.
Στις συνθήκες αυτές αποκτούν ιδιαίτερη σημασία οι θέσεις και η πάλη του ΚΚΕ και του εργατικού, λαϊκού κινήματος: "ούτε γη - ούτε νερό στους φονιάδες των λαών", άμεση απεμπλοκή της χώρας από ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και στρατηγεία, να επιστρέψουν τα ελληνικά στρατεύματα από αποστολές εκτός συνόρων, να φύγει τελικά η χώρα μας οριστικά από το ΝΑΤΟ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. υπουργοί πώς τοποθετείται η κυβέρνηση στο λαϊκό αίτημα για καμία εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τη μη χρησιμοποίηση του ελληνικού εδάφους, στρατοπέδων και τμημάτων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση "Noble Jump" και σε άλλες παρόμοιες στρατιωτικές ασκήσεις;
Πώς τοποθετείται η κυβέρνηση στη λαϊκή απαίτηση να μην ανανεωθεί η σύμβαση με τις ΗΠΑ για τη βάση της Σούδας, για να κλείσει αυτή και οι άλλες ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις που στρέφονται κατά του λαού μας και των άλλων λαών;».
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Πράσινο φως για τη διέλευση ΝΑΤΟικών δυνάμεων από τη Βόρεια Ελλάδα
Παρασκευή 26/05/2017 - 22:36
Με τα μπούνια μπλέκει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας βαθιά στους επικίνδυνους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της ντόπιας αστικής τάξης.
Στρατιωτικές δυνάμεις της Αλβανίας, της Βρετανίας και της Ισπανίας θα διέλθουν από τη Βόρεια Ελλάδα για να συμμετάσχουν στη ΝΑΤΟική άσκηση «Noble Jump», που θα διεξαχθεί στη Ρουμανία από τις 6 έως τις 14 Ιούνη. 

ΝΑΤΟΪΚΗ ΑΣΚΗΣΗ «NOBLE JUMP»
ΚΚΕ: Η κυβέρνηση προσφέρει «γη και ύδωρ» στους φονιάδες των λαών
Παρασκευή 26/05/2017 - 20:07 - Ενημέρωση: Παρασκευή 26/05/2017 - 22:38
Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για τη συμμετοχή της Ελλάδας στη ΝΑΤΟική άσκηση «Noble Jump», στη Ρουμανία:
«Το πραγματικό περιεχόμενο της "γεωστρατηγικής αναβάθμισης’" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, φανερώνεται με τη συμμετοχή της Ελλάδας στη ΝΑΤΟική άσκηση "Noble Jump’", στη Ρουμανία, καθώς και με την παροχή κάθε είδους διευκολύνσεων και υπηρεσιών στο ΝΑΤΟ, κατά τη διέλευση των δυνάμεών του από την Αλεξανδρούπολη. Μάλιστα με τη συνδρομή Ελλήνων φαντάρων, παιδιών του λαού. Η ΝΑΤΟική άσκηση στόχο έχει τη δημιουργία δύναμης ικανής να επέμβει όπου κριθεί αναγκαίο (!), δηλαδή σε βάρος των λαών.
Η κυβέρνηση προσφέρει "γη και ύδωρ" στους φονιάδες των λαών, για να εξασφαλίσει μερίδιο στο κεφάλαιο από τις επεμβάσεις και τους πολέμους. Ο λαός μας τώρα πρέπει να δυναμώσει την πάλη του, για να φύγει η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, να απεμπλακεί από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους τυχοδιωκτισμούς, να κλείσουν οι ΝΑΤΟικές βάσεις, όπως της Σούδας, να επιστρέψουν τα ελληνικά στρατεύματα από αποστολές εκτός συνόρων, από το πλιάτσικο του κεφαλαίου που γίνεται στην ευρύτερη περιοχή».
902

Στην άσκηση θα λάβουν μέρος συνολικά 4.000 στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων από Αλβανία, Βουλγαρία, Βρετανία, ΗΠΑ, Ισπανία, Λετονία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία.
Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, η Ελλάδα συμμετέχει στην άσκηση παρέχοντας υπηρεσίες «φιλοξενούντος έθνους» κατά τη διέλευση από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, μονάδων ενόπλων δυνάμεων της Βρετανίας, της Ισπανίας και της Αλβανίας, στο πλαίσιο συμμετοχής τους στην άσκηση, τόσο κατά τη φάση ανάπτυξης τους (από 29 Μάη έως και 2 Ιούνη) όσο και κατά τη φάση της επιστροφής τους (από 17 έως και 22 Ιούνη).
Οι μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της Αλβανίας (149 στελέχη και 19 τροχοφόρα οχήματα) θα κινηθούν επί του δρομολογίου Κρυσταλλοπηγής - Προμαχώνα. Οι δυνάμεις των ενόπλων δυνάμεων της Βρετανίας (274 στελέχη, 232 τροχοφόρα και 9 ερπυστριοφόρα οχήματα) και της Ισπανίας (227 στελέχη και 105 τροχοφόρα οχήματα) θα κινηθούν επί του δρομολογίου Αλεξανδρουπόλεως- Ορμενίου.
Οι υπηρεσίες που θα παράσχει η Ελλάδα, κατά τη διέλευση αυτών των μονάδων από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, είναι:
  • Παροχή διευκολύνσεων στον αερολιμένα και στον λιμένα Αλεξανδρούπολης κατά την εκφόρτωση και φόρτωση προσωπικού και μέσων.
  • Διάθεση καταλυμάτων στρατωνισμού για το προσωπικό.
  • Παροχή συνοδείας και ασφάλειας κατά την είσοδο, διέλευση και έξοδο τους από την χώρα.
  • Λειτουργία και στελέχωση τοπικού συντονιστικού κέντρου υποστήριξης στην Αλεξανδρούπολη.
  • Παροχή υπηρεσιών διοικητικής μέριμνας και υπηρεσιών υγείας.
  • Παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.