Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Θανάσημος Παφίλης: Το κεφάλαιο, ο Τσακαλώτος, ο Μαρξ, ο Λένιν και ο Στάλιν (VIDEO)

Ο Ευκλείδης στη χώρα του Eldorado Σχέδιο, Μπάμπης Ζαφειράτος, 3.V.2015 (Μελάνι, 29 χ 21 εκ.)
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Το κεφάλαιο ζητά αίμα και σκλαβιά και ο ΣΥΡΙΖΑ τα ικανοποιεί, όπως πριν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Πέμπτη 18/05/2017 - 16:23 - Ενημέρωση: Πέμπτη 18/05/2017 - 16:42
Πατάτε σε μία βάρκα και αυτή είναι της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, της εξυπηρέτησης του κεφαλαίου, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης στη συζήτηση του 4ου μνημονίου στη Βουλή και σχολιάζοντας την προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση να δείξει πως στηρίζει τα λαϊκά συμφέροντα.

Τόνισε ότι τη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου ορίου δεν τις ζήτησαν οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι όπως δεν ζήτησαν τη μείωση των κοινωνικών δαπανών, τις ιδιωτικοποιήσεις, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακόμα και για ποσά πάνω από 500 ευρώ.
Δεν ζήτησαν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα τις ομαδικές απολύσεις και τη μείωση του φόρου των επιχειρήσεων από το 29% στο 26% και τόνισε ότι αυτά είναι απαιτήσεις του κεφαλαίου που ζητάει αίμα, θάνατο και σκλαβιά και πως ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ολοκληρώνει την ικανοποίηση των αναγκών του. Πρόσθεσε ότι για αυτό δίνουν συγχαρητήρια στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ, ο Ντάισελπμπουμ και τα κοράκια που πίνουν το αίμα των λαών.
Απαντώντας στα κυβερνητικά επιχειρήματα περί εξόδου από την επιτροπεία σημείωσε ότι υπάρχει η επιτροπεία κάθε εξάμηνο της Κομισιόν και πως ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΝΔ δηλώνουν ότι θα καταργήσουν τους μνημονιακούς νόμους που έχουν ψηφιστεί, ενώ για την ανάπτυξη σημείωσε ότι θα είναι είναι κομμένη στα μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου.
Χαρακτήρισε κάλπικη την αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διότι δεν γίνεται για τα λαϊκά συμφέροντα αλλά για το ποιος θα ικανοποιεί καλύτερα την καπιταλιστική ανάπτυξη μέσα στην ΕΕ που τσακίζει όλους τους λαούς.
Τόνισε ότι το ΚΚΕ θα είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων της εργατικής τάξης όπως πάντα και πως η μεγάλη ιστορική ρεβάνς θα έρθει όταν ο λαός βγει στο προσκήνιο -και θα βγει- και θα πάρει αυτό που του ανήκει τα μέσα παραγωγής και τον πλούτο που παράγει.
Πουλάει «τρέλα» η κυβέρνηση
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναπαρήγαγε το γνωστό παραμύθι ότι τάχα «το μεγάλο κεφάλαιο, στην Ελλάδα τουλάχιστον, τα τελευταία δύο χρόνια έχει παλέψει λυσσαλέα» την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. «Δείτε μόνο τις ανακοινώσεις του ΣΕΒ», είπε απευθυνόμενος στον Θανάση Παφίλη. 
«Πράγματι να διαβάσουμε τις ανακοινώσεις του», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, αφού το «φλερτ» μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΕΒ έχει καταγραφεί σε πλήθος ανακοινώσεων.
Στην αρχή της απάντησής του, ο Θανάσης Παφίλης σχολίασε και την προσπάθεια του Ευκλείδη Τσακαλώτου να φέρει στα μέτρα του ακόμα και τον Λένιν. «Όταν φέρατε το πρώτο μνημόνιο, το δικό σας, επικαλεστήκατε τον Μαρξ. Τώρα που φέρατε το δεύτερο, επικαλεστήκατε τον Λένιν. Μην υποθέσω ότι στον τρίτο θα επικαλεστείτε και τον Στάλιν», σημείωσε με σκωπτική διάθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.