Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Αλεξανδρούπολη - Σούδα: Ο δρόμος του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα είναι δρόμος για τη ζωή − Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανο-ΝΑΤΟϊκές βάσεις − Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών − Μεγάλες διαδηλώσεις (VIDEO - 21 ΦΩΤΟ)

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Δεν έχουν θέση στον Έβρο οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες των λαών
Κυριακή 28/05/2017 - 13:12 - Ενημέρωση: Κυριακή 28/05/2017 - 15:42
Μεγάλη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση έγινε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη. Με το σύνθημα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» χιλιάδες εργαζομένων και λαού της περιοχής διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στους φονιάδες του ΝΑΤΟ που ετοιμάζονται να διέλθουν και να κατασκηνώσουν στα χωριά και τα στρατόπεδα του Ελληνικού Στρατού στην περιοχή τις επόμενες μέρες, στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής άσκησης «Noble Jump»  που θα διεξαχθεί στη Ρουμανία από τις από τις 28 Μάη έως τις 16 Ιούνη. Πάνω από 4.000 στρατιώτες άλλων χωρών και 500 οχήματα θα διέλθουν από την περιοχή.
 Οι διαδηλωτές βροντοφώναξαν και απαίτησαν: 
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανο - ΝΑΤΟϊκές βάσεις - Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να μην πατήσει ΝΑΤΟϊκός το πόδι του στον Έβρο.
  • Καμία διευκόλυνση, καμία υποδομή της χώρας, ως ορμητήριο για επιθέσεις σε άλλες χώρες.
  • Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
  • Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών. Να υψώσουμε τείχος στο ρατσισμό, στο εθνικιστικό μίσος.
Την κινητοποίηση διοργάνωσαν η ΕΕΔΥΕ και οι Επιτροπές Ειρήνης Εβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας, και τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερρών - Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας, Τουριστικών Επαγγελμάτων Έβρου και Συνταξιούχων ΙΚΑ Αλεξανδρούπολης.
Λίγο μετά τις 10.30 π.μ. έγινε συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, όπου μίλησαν ο Νίκος Φακιρίδης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ροδόπης, και ο Διονύσης Κλάδης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αλεξανδρούπολης.
Ακολούθησε πορεία προς το λιμάνι. Μπροστά από την έδρα της Μεραρχίας έγινε στάση και διαδηλωτές έγραψαν αντιιμπεριαλιστικά αντιπολεμικά συνθήματα. Η πορεία κατέληξε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας
(VIDEO - ΦΩΤΟ)
Κυριακή 28/05/2017 - 14:32 - Ενημέρωση: Κυριακή 28/05/2017 - 21:14
Η μαζικότερη των τελευταίων χρόνων ήταν η μεγάλη παγκρήτια κινητοποίηση στη βάση της Σούδας που διοργάνωσαν οι Επιτροπές Ειρήνης Κρήτης. Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, χιλιάδες ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στη συγκέντρωση στα Χανιά, στην πορεία που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.  Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς του Μουζουρά, στην αεροπορική βάση, όπου έγινε νέα συγκέντρωση. Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν εκπρόσψπος της Επιτροπής Ειρήνης Λασηθίου και εκπρόσωποι συνδικάτων, αγροτικών και φοιτητικών συλλόγων ενώ  αντιπροσωπεία παρέδωσε ψήφισμα στον διοικητή της βάσης.
Με το ψήφισμα απαιτείται:
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία
  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις - Επιστροφή όλων των στρατιωτικών αποστολών από το εξωτερικό
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια
  • Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ
  • Αποδέσμευση από ΕΕ - ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
Aκολούθησε  λαϊκό γλέντι στα Καθιανά Ακρωτηρίου και η παρουσίαση από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου, Νίκο Πατεράκη, της ειδικής έκδοσης που επιμελήθηκαν οι Επιτροπές Ειρήνης Κρήτης και αφορά την αμερικανοΝΑΤΟική βάση στη Σούδα. 
Η συγκέντρωση στα Χανιά έγινε στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Τους συγκεντρωμένους καλωσόρισε εκπρόσωπος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων και χαιρέτισαν ο Λεωνίδας Μπουρμπάκης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ρεθύμνου, και ο Κώστας Μωϋσάκης, μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου.
Στη συνέχεια μίλησαν ο Σταύρος Τάσσος, πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Ύφεσης και Ειρήνης και ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, εκτελεστικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.  Διαβάστηκε επίσης το μήνυμα της προέδρου του Παγκόσμιου Συμβούλιου Ειρήνης, Σοκόρρο Γκόμες.
Η ομιλία του Σταύρου Τάσσου
 
Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ είπε:
«Συναγωνίστριες και Συναγωνιστές, Φίλες και Φίλοι
Στο πλαίσιο της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, που υπηρετεί πιστά τα συμφέροντα του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του από τη μια "πουλάει" το τσάκισμα μισθών, συντάξεων και εργατικών δικαιωμάτων για την προσέλκυση επενδύσεων, δηλαδή ευκαιριών αυξημένης κερδοφορίας του κεφαλαίου και από την άλλη τα "πλεονεκτήματα" της χώρας ως "πάροχο ασφαλείας και πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και την ευρύτερη παρευξείνια γειτονιά" για να αναβαθμίσει γεωστρατηγικά τη θέση της ελληνικής αστικής τάξης, σε βάρος των άλλων αστικών τάξεων, αλλά κυρίως, και αυτό είναι που πραγματικά μας ενδιαφέρει, σε βάρος του ελληνικού λαού, αλλά και των άλλων λαών της περιοχής, σε βάρος της ειρήνης και της ασφάλειας της περιοχής, εμπλέκοντας όλο και πιο βαθιά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και δράσεις.
Στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, το αντιπολεμικό-αντιϊμπεριαλιστικό κίνημα της χώρας μας, η ΕΕΔΥΕ, συμμετείχε με αντιπροσωπεία της στη διεθνή διάσκεψη του ΠΣΕ και στην κινητοποίηση ενάντια στο ΝΑΤΟ και τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε βάρος των λαών.
Στη σύνοδο αυτή ο κ. Τσίπρας στο ένα σκέλος της παρέμβασής του, αφού συντάχθηκε πλήρως με το ΝΑΤΟϊκό δόγμα της "συλλογικής άμυνας και αποτροπής" και την ολοκλήρωση της εφαρμογής των επικίνδυνων αποφάσεων της 27ης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία τον Ιούλη του 2016, που στο πλαίσιο του ανταγωνισμού με τη Ρωσία και της λογικής της "αντιπυραυλικής ασπίδας" και του "δικαιώματος" του πρώτου πυρηνικού πλήγματος συγκεντρώνει επικίνδυνα στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα της Ρωσίας, χαιρέτισε ιδιαίτερα:
  • την αναβάθμιση της συμμετοχής του ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Συρίας,
  • τη συνέχιση της παρουσίας ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και τη συνέχιση της επέμβασης στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.
  • την ισχυροποίηση των ευρωατλαντικών δεσμών που συνδέουν τις δυο πλευρές του Ατλαντικού,
  • το δόγμα του ΝΑΤΟ για "προληπτικές" επιχειρήσεις ανά την υφήλιο, στο όνομα της "καταπολέμησης της τρομοκρατίας" και του "ελέγχου των μεταναστευτικών ροών", υποκρινόμενος πως δεν ξέρει ότι το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, και η ΕΕ αξιοποίησαν και στήριξαν αποφασιστικά τη λεγόμενη ισλαμιστική τρομοκρατία για την αποσταθεροποίηση και το διαμελισμό χωρών για την προώθηση των πολεμικών τους σχεδιασμών, που είναι και οι αιτίες της δημιουργίας και της όξυνσης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.
Στο άλλο σκέλος της παρέμβασης του υπηρετώντας το στόχο της "γεωστρατηγικής αναβάθμισης" που αφορά τη συμμετοχή του ελληνικού κεφαλαίου στη λεία των πολέμων, ενώ για το λαό σημαίνει τεράστιους κινδύνους, υποσχέθηκε ότι η Ελλάδα:
  • "θα συνεχίσει, παρά το πλαίσιο αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής, να πληροί το στόχο που ετέθη στην Ουαλία για 2% του ΑΕΠ για αμυντικές δαπάνες"
  • "να ανταποκρίνεται ενεργά στις επιχειρήσεις, αποστολές και δράσεις του ΝΑΤΟ"
  • "να στηρίζει την ενίσχυση του αμυντικού τομέα της ΕΕ μέσω πρωτοβουλιών όπως η Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία", που οδηγεί σε παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ΕΕ και ετοιμότητα για ενεργό δράση με μάχιμες μονάδες στα μέτωπα του πολέμου, συμπληρωματικά προς το ΝΑΤΟ.
Στο πλαίσιο αυτό. η βάση της Σούδας παίζει καθοριστικό ρόλο και η επέκταση της συμφωνίας για 5 χρόνια αντί για ένα χρόνο, αλλά και η αναβάθμισή της ενισχύουν ακόμα περισσότερο το ρόλο της. Η βάση της Σούδας και οι άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, χρησιμοποιούνται ως η αιχμή του δόρατος του ιμπεριαλισμού για τις επεμβάσεις του ενάντια στους λαούς της περιοχής μας, γι' αυτό και αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο τόσο για τον ελληνικό λαό, όσο και για τους άλλους λαούς.
Η απάντηση των λαών της περιοχής πρέπει να είναι επαγρύπνηση και κοινή δράση ενάντια στις επεμβάσεις, τους πολέμους και τα επικίνδυνα σχέδια σε βάρος τους, με τελικό στόχο οι λαοί με τη δράση τους να εξαλείψουν τα αίτια που γεννούν την εκμετάλλευση και τους πολέμους, για να μπορέσουν να ζήσουν ειρηνικά και να συνεργάζονται με όρους ισοτιμίας και αμοιβαίου οφέλους.
Απαιτούμε άμεσα:
  • Την αποχώρηση της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  • Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, επεμβάσεις και πολέμους.
  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωνατοϊκές βάσεις και τα στρατηγεία.
  • Την επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτικών δυνάμεων από το εξωτερικό.
Ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης
Στον χαιρετισμό του ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης είπε:
«Αγαπητοί συναγωνιστές και συναγωνίστριες, φίλοι και φίλες των Επιτροπών Ειρήνης της Κρήτης
Χαιρετίζουμε τη μαζική σας κινητοποίηση με την οποία για άλλη μια φορά εκφράζετε και βροντοφωνάζετε, να φύγουν οι ξένες Βάσεις από την Ελλάδα, να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο, αλλά και η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Η βάση της Σούδας, με τον διπλό και πολλαπλό της ρόλο, αποτελεί στρατηγικό σημείο και εφαλτήριο για τις δολοφονικές επιχειρήσεις των Αμερικάνων και των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών συμμάχων τους, εδώ και πολλά χρόνια. Αποτελεί την βάση ανεφοδιασμού για τον 6ο στόλο των ΗΠΑ, και μαζί με τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο και την αμερικάνικη βάση στο τουρκικό Ιντσιρλίκ, συναποτελούν ένα «τρίγωνο του διαβόλου», ένα δίκτυο αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών βάσεων που χρησιμοποιούνται συντονισμένα για επιθέσεις, επιτηρήσεις και απειλές στους λαούς της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής, αλλά και στους ίδιους τους λαούς των τριών αυτών χωρών. Ειδικά από την βάση της Σούδας πραγματοποιούνται χιλιάδες έξοδοι μαχητικών αεροσκαφών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, αλλά και χωρών των αντιδραστικών μοναρχιών του περσικού κόλπου, πού όλοι μαζί επιχειρούν κατά των λαών της Συρίας και του Ιράκ (όπως πριν με την Λιβύη ή το Αφγανιστάν), με πρόσχημα τους ένοπλους τρομοκράτες της Αλ Κάϊντα ή του "Ισλαμικού Κράτους", τους οποίους οι ίδιοι κατασκεύασαν, χρηματοδότησαν και καθοδηγούν. Η βάση της Σούδας βρίσκεται σε σταυροδρόμι για τις πολύτιμες πλουτοπαραγωγικές πηγές και τους δρόμους μεταφοράς τους, σε μια περιοχή πυκνών ανταγωνισμών ισχυρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και όσων τους συνεπικουρούν.
Αγαπητοί φίλοι και φίλες
Αυτές τις μέρες τα γεράκια του ΝΑΤΟ συνήλθαν στις Βρυξέλλες και αποφάσισαν νέα, ακόμη πιο επιθετικά πολεμικά σχέδια στο πλαίσιο της στρατηγικής εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μονοπωλίων και των πολυεθνικών του κόσμου, απέναντι σε λαούς και χώρες. Το ΝΑΤΟ, στα 68 χρόνια της εγκληματικής του δράσης, δεν υπήρξε ποτέ κάτι άλλο από το οπλισμένο χέρι του ιμπεριαλισμού, μια επιθετική πολεμική μηχανή που ιδρύθηκε για να απειλεί τη Σοβιετική Ένωση και τις άλλες σοσιαλιστικές χώρες και να συκοφαντεί την προσφορά τους στην υπεράσπιση της Ειρήνης και στο πλευρό των φτωχών και των καταπιεσμένων. Το ΝΑΤΟ που ιδρύθηκε πριν το Σύμφωνο της Βαρσοβίας και συνεχίζει μετά τη διάλυση του τελευταίου σε παγκόσμια κλίμακα την εγκληματική του δράση, εμπλέκεται σε δεκάδες πραξικοπήματα, στήριξε χούντες και πολέμους, ευθύνεται για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας το 1999, για "πορτοκαλί" επαναστάσεις σε Γεωργία και Ουκρανία, ακόμη και στην λεγόμενη Αραβική Άνοιξη και όσα ακολούθησαν, έχει εμπλοκή.
Οι ηγέτες των 28 χωρών μελών του ΝΑΤΟ, επικύρωσαν ομόφωνα και πλήρως όλα τα πεπραγμένα από την περσινή σύνοδο της Βαρσοβίας και σχεδίασαν παραπέρα την ολοκλήρωση της εγκατάστασης των στρατευμάτων τους σε μια ζώνη από την Βαλτική ως την Βουλγαρία, αλλά και την τοποθέτηση του συστήματος αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ρουμανία και Πολωνία για να έχουν το δικαίωμα και προνόμιο Πρώτου, ακόμη και πυρηνικού, Πλήγματος, χωρίς να δεχτούν απαντητικό πλήγμα. Επιβεβαίωσαν και συνεχίζουν την ανάπτυξη δυνάμεων στην Μαύρη Θάλασσα, στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Το νέο ποιοτικά στοιχείο αποτελεί η ομόφωνη απόφαση του ΝΑΤΟ να εμπλακεί και επίσημα στην κρίση και τον πόλεμο στη Συρία, κάτι που θα κλιμακώσει στρατιωτικά και θα οξύνει τις αντιθέσεις και τους ανταγωνισμούς, άρα και τους κινδύνους για μια γενικευμένη αντιπαράθεση πολύ μεγαλύτερων διαστάσεων. Τα μεγάλα και ψεύτικα λόγια των ΝΑΤΟϊκών ή αυτά της ελληνικής κυβέρνησης για τον ειρηνευτικό ρόλο του ΝΑΤΟ, δεν τα πιστεύει κανείς πια. Έχει γίνει γνωστό ευρέως ότι η ελληνική κυβέρνηση συγκαταλέγεται στους "καλύτερους μαθητές", που τα προσφέρει και τα δίνει όλα και απλόχερα.
Όμως το ΝΑΤΟ δεν συνήλθε "ανενόχλητα" στις Βρυξέλλες, όπου εγκαινίασε και τα νέα του γραφεία, με κόστος πάνω από ένα (1) δισ. ευρώ. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης οργάνωσε τις μέρες της Συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες διεθνή αντι-ΝΑΤΟϊκή διάσκεψη με τη συμμετοχή κινημάτων από 15 χώρες και κινητοποίησε εκατοντάδες μέλη και φίλους του ΠΣΕ στο αγωνιστικό αντιιμπεριαλιστικό μπλοκ στις 24 Μάη στους δρόμους των Βρυξελλών, τη διπλή "πρωτεύουσα" του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Παρόμοιες εκδηλώσεις, διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις έγιναν και πραγματοποιούνται σε δεκάδες χώρες, έτσι κι η σημερινή μαζική κινητοποίηση λίγες μέρες μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, εδώ στην Κρήτη.
Η βάση της Σούδας ουσιαστικά αποτελεί εμπόλεμη ζώνη με την άμεση και έμμεση εμπλοκή της σε τόσες πολεμικές επιχειρήσεις σε όλη την περιοχή. Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας εμπλέκουν πρόθυμα τη χώρα και τον λαό, σε περιπέτειες για τα συμφέροντα των λίγων πλουτοκρατών που περιμένουν και διεκδικούν μερτικό από τις αγορές στην Μέση Ανατολή ή μερτικό από την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου, που ανατίθεται στις ξένες πολυεθνικές, οι οποίες τάχα θα συμβάλουν στην προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των συνόρων.
Αγαπητοί φίλοι και φίλες
Οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης έχουν τη δική τους σημαντική συμβολή στον αγώνα της ΕΕΔΥΕ και του λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα, αλλά και την ξεχωριστή συμβολή τους στην φιλοξενία διεθνών αντιιμπεριαλιστικών πρωτοβουλιών εδώ και πολλά χρόνια, τόσο σε επίπεδο Μέσης Ανατολής και Βαλκανίων, όσο και σε τριμερές επίπεδο με τα κινήματα Ελλάδας, Τουρκίας και Κύπρου. Ξεχωρίζουμε εδώ τη διεθνή συνάντηση των κινημάτων τον Μάρτιο του 2011 όταν εξαπολύθηκε η ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη και μέσα σε λίγες ώρες οργανώθηκε διαδήλωση διαμαρτυρίας στα Χανιά, ανταποκρινόμενοι στα διεθνιστικά και αντιιμπεριαλιστικά μας καθήκοντα.
Με τη σημερινή σας κινητοποίηση από όλη την Κρήτη και την απαίτηση να κλείσει η ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή Βάση της Σούδας, στέλνετε και μήνυμα ελπίδας σε άλλους λαούς της περιοχής και του κόσμου, αλλά και ισχυρό μήνυμα καταδίκης του ιμπεριαλισμού, των μηχανισμών και εργαλείων του.
Οι λαοί μπορούν να νικήσουν αν πιστέψουν στη δύναμη τους, αν οργανωθούν και αντεπιτεθούν, για να κατακτήσουν μια ζωή με πραγματική ειρήνη και ευημερία!
Το μήνυμα της Σοκόρρο Γκόμες
Στο μήνυμά της που διαβάστηκε στη συγκέντρωση, η προέδρου του Παγκόσμιου Συμβούλιου Ειρήνης Σοκόρρο Γκόμες ανέφερε τα εξής:
«Αγαπητοί συναγωνιστές και συναγωνίστριες, αγωνιστές της Ειρήνης της Κρήτης
Με μεγάλη χαρά σας αποστέλλουμε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό εκ μέρους του Παγκόσμιου Συμβούλιου Ειρήνης, στις εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις που οργανώνει η ΕΕΔΥΕ και οι επιτροπές της στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά, σε απόσταση αναπνοής από την ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή Βάση, το ορμητήριο των ιμπεριαλιστών στην Ανατολική Μεσόγειο, με ξεχωριστή σημασία και ειδικό βάρος για τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκεκριμένη Βάση χρησιμοποιήθηκε στις πρόσφατες δολοφονικές επιθέσεις των ΗΠΑ στην Συρία, με τον ανεφοδιασμό και τεχνική υποστήριξη στα πολεμικά πλοία του 6ου Στόλου των ΗΠΑ, από όπου εκτοξεύτηκαν οι 59 πύραυλοι Tomahawk.
Με την ΕΕΔΥΕ, μας συνδέουν στενοί δεσμοί συνεργασίας στα πλαίσια της ηγεσίας του Παγκόσμιου Συμβούλιου Ειρήνης, στην οργάνωση της πάλης των λαών και των αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων κατά του ιμπεριαλισμού, των μηχανισμών και πολιτικών του, που επιτίθεται στους λαούς σε πολλές γωνίες του πλανήτη. Είμαστε υπερήφανοι ως ΠΣΕ και σας συγχαίρουμε για την πρωτοπόρα δράση και στάση όλα αυτά τα χρόνια, στην υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων και αγώνων των λαών, για έναν κόσμο απαλλαγμένο από ιμπεριαλιστική κυριαρχία, καταπίεση και εκμετάλλευση.
Εργαλεία του ιμπεριαλισμού, ανάμεσα σε άλλα, αποτελούν και οι Ξένες Στρατιωτικές Βάσεις των ΗΠΑ. Τέτοιες Βάσεις διαθέτει 865 σε όλο τον κόσμο. Η Βάση της Σούδας αποτελεί ωστόσο μια από τις σημαντικότερες, χωρίς την οποία δεν θα μπορούσαν ούτε στο Αφγανιστάν, ούτε στο Ιράκ παλιά, ούτε αργότερα στην Λιβύη και σήμερα στην Συρία να υλοποιήσουν τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια.
Η πρωτοβουλία σας αυτές τις μέρες, ως συνέχεια αγώνων πολλών δεκαετιών, δένει με τους αγώνες και κινητοποιήσεις πολλών Επιτροπών Ειρήνης σε δεκάδες χώρες όπου οι λαοί απαιτούν την απομάκρυνση των ξένων βάσεων, που αποτελούν εργαλεία και για εσωτερική ανάμειξη σε χώρες αλλά και παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων των χωρών που τις "φιλοξενούν".
Αγαπητοί συναγωνιστές και φίλοι
Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκαν οι μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας του ΠΣΕ στις Βρυξέλλες, όπου συνεδρίαζαν οι ηγέτες της μεγαλύτερης πολεμικής μηχανής του ιμπεριαλισμού που είναι το ΝΑΤΟ. Το ΠΣΕ έδωσε μαζικό και αγωνιστικό παρόν στις Βρυξέλλες, με μεγάλη αντιπροσωπεία της ΕΕΔΥΕ και άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος της Ελλάδας. Στις Βρυξέλλες, την "διπλή πρωτεύουσα" του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., που μαζί σχεδιάζουν τα στρατιωτικά πολεμικά τους σχέδια ανά τον κόσμο, επαναβεβαιώσαμε την κάθετη αντίθεση μας στο ΝΑΤΟ, απαιτώντας την διάλυση του σε διεθνές επίπεδο αλλά συνδυασμένα με την πάλη στις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, για αποδέσμευση από αυτό. Οι εκδηλώσεις σήμερα στα Χανιά αποτελούν και βήμα καταδίκης των αποφάσεων του ΝΑΤΟ, τις οποίες όλες οι κυβερνήσεις των χωρών-μελών ομόφωνα στηρίζουν. Το ΠΣΕ ενώνει την δική του φωνή, την φωνή εκατομμυρίων αγωνιστών της ειρήνης σε 90 χώρες όπου δρα το ΠΣΕ, με τις δικές σας φωνές στην Κρήτη και την Ελλάδα, απαιτώντας μαζί σας:
  • Να φύγει το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα και η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ
  • Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι άλλες ξένες βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα
  • Όχι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Μέση Ανατολή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.