Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

ΠΑΜΕ για ξεσηκωμό χωρίς συμβιβασμό − ΠΑΜΕ στη γενική απεργία της 17 Μάη − Αποκλεισμός του υπ. Οικονομικών στο Σύνταγμα − ΠΑΜΕ για τη δική μας ζωή (VIDEO - ΦΩΤΟ)

ΠΑΜΕ
Συμβολικός αποκλεισμός του υπ. Οικονομικών στο Σύνταγμα
 (VIDEO - ΦΩΤΟ)
Πέμπτη 11/05/2017 - 06:54 - Ενημέρωση: Πέμπτη 11/05/2017 - 11:16
Συμβολικό αποκλεισμό στο υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα, πραγματοποίησαν από τα ξημερώματα της Πέμπτης εργαζόμενοι  από   δεκάδες   σωματεία   του   Ιδιωτικού   και   του Δημόσιου τομέα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.
Συνδικάτα που συσπειρώνονται του ΠΑΜΕ ανέβασαν τα ξημερώματα, ένα γιγαντοπανό στην πρόσοψη του υπ. Οικονομικών στην πλ. Συντάγματος με το σύνθημα:
«Εμπρός λαέ ξεσηκωμός ενάντια στη νέα ληστεία και την κοροϊδία κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ - Όλοι στη γενική απεργία 17 Μάη, 10 π.μ., πλατεία Εθνικής Αντίστασης».

Λίγο πριν τις 10 π.μ. στο υπουργείο Οικονομικών κατέφθασε το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ [βλέπε πιο κάτω] που διεκδικούν δίχρονη προσχολική υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή δημόσια και δωρεάν για όλα τα παιδιά, στο πλαίσιο του 12χρονου σχολείου.
Με πορεία από την Κλαυθμώνος κατέφθασε και η Ομοσπονδία και Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ.
Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, αναφέρει:
«Κανένας συμβιβασμός με τη νέα συμφωνία – ληστεία, το 4ο μνημόνιο!
Να μην περάσει η νέα επέλαση στις ζωές μας!
Το νέο πακέτο μέτρων αποτελεί το 4ο μνημόνιο που φορτώνεται στις πλάτες της εργατικής-λαϊκής οικογένειας. Περιλαμβάνει νέα προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους, νέα βάσανα για τους εργαζόμενους. Τα νέα μέτρα ρίχνουν λάδι στη φωτιά που κατακαίει τα δικαιώματά μας, τις ζωές μας. Έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα, διαμορφώνουν μόνιμες ανατροπές για τις επόμενες γενιές.
Φτάνει πια με τα ψέματα και τις απάτες τους!
Όλοι και όλες στη γενική απεργία στις 17 Μάη, στις 10 πμ, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης!». 
Στις εισόδους του υπουργείου οι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι με τς σημαίες του ΠΑΜΕ έχουν ανοίξει πανό με το σύνθημα:
  • «Κάτω τα μέτρα και τα αντίμετρα, κυβέρνησης - ΕΕ - μονοπωλίων, διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας» και φωνάζουν συνθήματα όπως
  • «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά»
  • «Μέτρα και αντίμετρα τσακίζουν τη ζωή μας, οργάνωση και αγώνας η μόνη επιλογή μας»
  • «Όλοι στην απεργία ξεσηκωμός, στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός».
Παράλληλα καλούν τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους να βάλουν φρένο στη διαρκή εξαθλίωση της ζωής τους, να μη συμβιβαστούν με τη νέα συμφωνία – ληστεία, να διεκδικήσουν την αναπλήρωση των απωλειών τους, να αγωνιστούν για νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους.
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα - Κάλεσμα συμμετοχής από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής
Πέμπτη 11/05/2017 - 08:05 - Ενημέρωση: Πέμπτη 11/05/2017 - 11:31
Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 7 π.μ. ως τις 12 το μεσημέρι πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη 11 Μάη οι εργαζόμενοι στην Τοπική Διοίκηση, διεκδικώντας δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή δημόσια και δωρεάν για όλα τα παιδιά.
Στην Αθήνα, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής διοργανώνει συγκέντρωση στις 8 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πιστή στη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, χτυπώντας δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων, έρχεται παραμονές της νέας βαρβαρότητας που μας ετοιμάζει να εξαγγείλει τη 2χρονη προσχολική αγωγή», αναφέρει το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αττικής, για «να πουλήσει επί της ουσίας φούμαρα με μεταξωτές κορδέλες στο πλαίσιο των αντιμέτρων. Στους τακτικισμούς της κυβέρνησης οι εργαζόμενοι αλλά και οι γονείς δεν πρέπει να τσιμπήσουν». (Διαβάσετε αναλυτικά ΕΔΩ)
Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνει και η ΔΑΣ ΟΤΑ.
Στην Θεσσαλονίκη, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων ν. Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.
Στη Λάρισα, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων καλεί σε συγκέντρωση στις 9 π.μ. στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.
Στην Πρέβεζα σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Α' βαθμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.