Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

ΠΑΜΕ από την Κούβα στη Σρι Λάνκα - Ενώνουμε τους προλετάριους όλου του κόσμου

Με το ΠΑΜΕ στη Σρι Λάνκα
«Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!»
Με το ΠΑΜΕ στην Κούβα. Αβάνα 2017. Από την έναρξη της πορείας 
Πηγή: Granma.cu
Με το ΠΑΜΕ στη Σρι Λάνκα
Με το σύνθημα της φετινής Πρωτομαγιάς χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες, νέοι συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις τη Δευτέρα 1η Μάη, σε 80 πόλεις σε όλη τη χώρα, από τις ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Μεγαλειώδης συγκέντρωση στην Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα
Αβάνα 2017. Από την έναρξη της πορείας
Πηγή: Associated Press
Αβάνα 2017: Με την μεγάλη συγκέντρωση και παρέλαση των εργαζομένων στην πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα και σε πολλές ακόμα πόλεις γιορτάστηκε στην Κούβα η Εργατική Πρωτομαγιά, χρονιά που συμπίπτει με τα 56 χρόνια της νίκης στην Παραλία Χιρόν, τα 55 χρόνια από την ίδρυση της Ένωσης Νέων Κομμουνιστών και τα 50 χρόνια από τον θάνατο στην μάχη, του Τσε. Παρών στην Αβάνα ήταν και πρόεδρος της χώρας και Πρώτος Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Κούβας, Ραούλ Κάστρο, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ουλίσες Γκιλάρτε ντε Νασιμιέντο, ΓΓ της Συνομοσπονδίας Εργαζομένων της Κούβας. Στην τιμητική εξέδρα βρίσκονταν ο Γιώργος Μαυρίκος, ΓΓ της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, ενώ 1.630 εκπρόσωποι 300 οργανώσεων του εξωτερικού από 86 χώρες συμμετείχαν στις εκδηλώσεις.

Διαδήλωσαν ότι «δεν θα ματώσουμε για τα κέρδη τους, δεν θα γίνουμε κρέας στα κανόνια τους», ανέδειξαν τον ενιαίο χαρακτήρα της επίθεσης του κεφαλαίου απέναντι στους εργαζόμενους, τη βαθύτερη εμπλοκή του λαού και της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, την ίδια ώρα που κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση εντός των συνόρων και έβαλαν στο επίκεντρο το ζήτημα της οργάνωσης της πάλης της εργατικής τάξης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
2017: Μαζική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν για τον αγωνιστικό εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, το Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας, το (Σουηδικό) Κομμουνιστικό κόμμα και η επαναστατική κομμουνιστική νεολαία. Η Κομματική Οργάνωση Στοκχόλμης του ΚΚΕ συμμετείχε στη συγκέντρωση και την πορεία με μαχητικό μπλοκ.

Οι μαζικές συγκεντρώσεις αποτελούν βήμα κλιμάκωσης για την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 17 Μάη, συμβάλλοντας στην ετοιμότητα των εργαζομένων για άμεση απεργιακή απάντηση, σε περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει νωρίτερα για ψήφιση το νέο αντιλαϊκό πακέτο.
Από την διαδήλωση στο Γιοχάνεσμπουργκ

Πηγή: Associated Press
 2017: Πλημμύρισαν από διαδηλωτές οι μεγάλες πόλεις της Νότιας Αφρικής, όπως αυτά του Κέιπ Τάουν, του Γιοχάνεσμπουργκ και του Ντέρμπαν από πολλές χιλιάδες εργάτες και εργάτριες που διεκδίκησαν καλύτερες συνθήκες ζωής και δουλειάς για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Οι πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις αποτέλεσαν την κορύφωση της Εβδομάδας Δράσης που προηγήθηκε, στο πλαίσιο της οποίας Εργατικά Κέντρα, Σωματεία και Ομοσπονδίες ξεδίπλωσαν ένα πλούσιο πρόγραμμα πολύμορφων πρωτοβουλιών, με έμφαση στην πλατιά συζήτηση με τους εργαζόμενους, για το περιεχόμενο του φετινού ταξικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς και την ανάγκη να γίνει δική τους υπόθεση.

Τουρκία
Πηγή: SOL Haber
Άγκυρα (Πηγή: SOL Haber)

Άγκυρα (Πηγή: SOL Haber)

Άγκυρα (Πηγή: SOL Haber)

Κωνσταντινούπολη (Πηγή: SOL Haber)
Κωνσταντινούπολη (Πηγή: SOL Haber)
Με μαζικά και δυναμικά μπλοκ χιλιάδες μέλη και φίλοι του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας συμμετέχουν στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση των συνδικάτων στο Μπακίρκοϊ, κοντά στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Η εργατική Πρωτομαγιά γιορρτάστηκε και σε πολλές χώρες σε όλον τον κόσμο
*
Μεγάλες εργατικές κινητοποιήσεις σε χώρες της Άπω Ανατολής
Μεγαλειώδης κινητοποίηση στην Ινδονησία
Πηγή: Associated Press
Με συγκεντρώσεις, πορείες και άλλες πολύμορφες κινητοποιήσεις, που χαρακτηρίστηκαν από τη μεγάλη συμμετοχή της εργατικής τάξης, τιμήθηκε η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά στις χώρες της Άπω Ανατολής, οι οποίες, λόγω της διαφοράς της ώρας, ήταν και οι πρώτες χρονικά.
Κοινό στοιχείο, η απαίτηση των εργατών για δικαιώματα, αντίστοιχα των σύγχρονων αναγκών τους, η εναντίωση στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και η αποφασιστικότητα για αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση και τον πόλεμο.
Στη Σρι Λανκα





Πηγή: dailymirror.lk
Πηγή: dailymirror.lk
Ιδιαίτερη μαζική και δυναμική ήταν η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα. Στις κινητοποιήσεις συμμετείχε, μετά από πρόσκληση των συνδικάτων της χώρας, αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Βασίλη Σταμούλη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, καθώς και ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής.
Στην Ινδονησία
Η διαδήλωση στην Τζακάρτα με τα πανό της ΠΣΟ
Πηγή: Associated Press
Χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν στην πρωτομαγιάτικη διαδήλωση στην οποία είχε καλέσει το KASBII, η συνομοσπονδία των εργατών της Ινδονησίας, που αποτελεί μέλος της ΠΣΟ.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι μεσαιωνικού τύπου εργασιακές σχέσεις, πάνω στις οποίες χτίζεται το «θαύμα» της καπιταλιστικής ανάπτυξης και σε αυτή τη χώρα.
Στην Ινδία
Πηγή: Associated Press
Μαζικές απεργιακές διαδηλώσεις έγιναν σε πολλές επαρχίες και της Ινδίας, όπου μεταξύ άλλων ήταν πολύ σημαντική η συμμετοχή εργαζομένων γυναικών.
Στο Μπαγκλαντές
Εργάτριες στη διαδήλωση στην Ντάκα
Πηγή: Associated Press
Μαζικά συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς οι εργάτες του Μπαγκλαντές. Στην πρωτεύουσα Ντάκα διοργανώθηκε μεγάλη διαδήλωση, με την ξεχωριστή παρουσία των εργατριών της κλωστοϋφαντουργίας.
Στις Φιλιππίνες
Οι διαδηλωτές στη Μανίλα αντιμέτωποι με την αστυνομία
Πηγή: Associated Press
Μεγάλη σε όγκο και παλμό ήταν η διαδήλωση των συνδικάτων στη Μανίλα.
Οι εργαζόμενοι είχαν ως αιτήματα αιχμής την αύξηση των μισθών και την κατάργηση του θεσμού των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, με τον οποίο οι εργοδότες μπορούν να προσλαμβάνουν εργαζόμενους με λιγότερα δικαιώματα και απολαβές από τους κανονικούς.
Η διαδήλωση ήρθε αντιμέτωπη με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που της απαγόρευσαν να προσεγγίσει τον τελικό της προορισμό που ήταν η πρεσβεία των ΗΠΑ.
Στην Καμπότζη
Εργάτες διαδηλώνουν στην Πνομ-Πενχ
Πηγή: Associated Press
Στην πρωτεύουσα της Καμπότζης, Πνομ-Πενχ, χιλιάδες εργάτες, κυρίως από τον ιδιαίτερα αναπτυγμένο τομέα της κλωστοϋφαντουργίας, βγήκαν στους δρόμους ζητώντας αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα.
Στη Νότια Κορέα
Από την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στη Σεούλ
Πηγή: Associated Press
Μεγάλες παραδοσιακά είναι οι διαδηλώσεις στο πλαίσιο της Εργατικής Πρωτομαγιάς στη Σεούλ. Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι πλημμύρισαν το κέντρο της πρωτεύουσας αντιδρώντας στην αύξηση της εκμετάλλευσής τους μέσα από την εντατικοποίηση της εργασίας και την εφαρμογή ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Φέτος στο επίκεντρο βρίσκεται και η κλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο, καθώς η αστική τάξη της Ν. Κορέας σε συνεργασία με τις ΗΠΑ αυξάνουν την επιθετικότητά τους ενάντια στη ΛΔ Κορέας, στο πλαίσιο των γενικότερων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή.
Στη ΛΔ Κορέας
Εργάτες σε εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής στην Πιονγιάνγκ τιμούν την Πρωτομαγιά
Πηγή: Associated Press
Στη σκιά του κινδύνου μίας γενικευμένης σύγκρουσης ως αποτέλεσμα της κλιμακούμενης επιθετικότητας των ΗΠΑ, γιορτάστηκε η Εργατική Πρωτομαγιά στην πρωτεύουσα της χώρας Πιονγιάνγκ.
Στην Ταϊβάν
Από τη διαδήλωση στην Ταϊπέι
Πηγή: Associated Press
Χιλιάδες εργαζόμενοι τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά με μία μεγάλη διαδήλωση στην πρωτεύουσα Ταϊπέι. Ορισμένοι κρατούσαν πικέτες που ανέφεραν «Όχι στην Εκμετάλλευση» και ζητούσαν βελτίωση των όρων εργασίας.

902 και 902 - Όλες οι συγκεντρώσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.