Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Καισαριανή - Χαϊδάρι: Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές την Πρωτομαγιά του 1944 − Γιώργος Μαργαρίτης: «Από τον Α' στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο» (SPOT)



ΔΗΜΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ - ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Εκδηλώσεις για τους 200 εκτελεσμένους την Πρωτομαγιά του '44
Τους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του ‘44 από τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα ως αντίποινα για ενέδρα του ΕΛΑΣ στους Μολάους Λακωνίας τιμούν ο Δήμος Καισαριανής και ο Δήμος Χαϊδαρίου.

Καλούν όλο το λαό, τους γονείς με τα παιδιά τους να αγκαλιάσουν τις πολιτικές - πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις του 2ημέρου στις 6 και στις 7 Μάη.
Οι εκδηλώσεις έχουν ως εξής:
Σάββατο 6 Μάη
Χαϊδάρι: Στις 6 μ.μ. πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση με τη συμμετοχή των Μ. Ανδρουλιδάκη και Ρ. Αντωνοπούλου.
Καισαριανή: Στις 6.30 μ.μ. αγώνας ανώμαλου δρόμου προς τιμήν του Ναπολέοντα Σουκατζίδη μέσα στο Σκοπευτήριο.
Στις 8.30 μ.μ. μουσική εκδήλωση στο Σκοπευτήριο με τους «Υπεραστικούς»
Κυριακή 7 Μάη
Χαϊδάρι: Στις 9.30 π.μ. Λαμπαδηδρομία τιμής και μνήμης. Έναρξη από το Μπλοκ 15.
Καισαριανή: Στις 9.30 π.μ. συγκέντρωση στο Παλιό Δημαρχείο και πικετοφορία προς το «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς» μέσω των οδών Εθν. Αντιστάσεως, Πανιωνίου και Ηρώων Σκοπευτηρίου.
Στις 11 π.μ. υποδοχή των λαμπαδηδρόμων και εκδήλωση τιμής στο χώρο του Μνημείου.
Στις 7 μ.μ. ανοιχτό μάθημα Ιστορίας με θέμα «Από τον Α' στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο» στο Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης από τον καθηγητή Ιστορίας του ΑΠΘ Γιώργο Μαργαρίτη.
Οι δημοτικές αρχές σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι:
οι 200 εκτελεσθέντες «ήταν κάποιοι μόνο από τους 600 κομμουνιστές Ακροναυπλιώτες που είχαν φυλακιστεί από τη δικτατορία Μεταξά και παραδοθεί στους Γερμανούς κατακτητές. Ήταν κάποιοι μόνο από τους χιλιάδες αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για μια ζωή ελεύθερη, χωρίς εκμετάλλευση.
Ο φετινός εορτασμός έχει τη δική του βαρύτητα καθώς στην ευρύτερη περιοχή όλα μυρίζουν μπαρούτι. Οι πόλεμοι για τον έλεγχο των δρόμων του εμπορίου και των ενεργειακών πηγών σε Μαύρη Θάλασσα, Μέση Ανατολή, Κύπρο και Β. Αφρική μαίνονται. Χιλιάδες οι ροές των ξεσπιτωμένων. Υπάρχει ο κίνδυνος ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου. Ο λαός μας πρέπει να οργανώσει τον αγώνα του για τη ζωή που του αξίζει, για να μην παλέψει κάτω από ξένη σημαία. Να καταδικάσει τον εθνικισμό, να απομονώσει τους φασίστες της Χρυσής Αυγής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.