Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

ΠΑΜΕ σε αγώνα διαρκείας για τον κόσμο που είναι δικός μας − ΠΑΜΕ μετά τις μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα − ΠΑΜΕ στα συλλαλητήρια της 18 Μάη σε όλες τις πόλεις − ΠΑΜΕ με τους συνταξιούχους 18 Μάη στις 10:00 - Αθήνα, πλατεία Εθνικής Αντίστασης − Δημήτρης Κουτσούμπας: Η μάχη συνεχίζεται με τις ταξικές δυνάμεις (VIDEO - ΦΩΤΟ)

*
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Μία είναι η απάντηση: Ξεσηκωμός - Οργάνωση- Αγώνας
Κάλεσαμα σε μαζική συμμετοχή την Πέμπτη 18 Μάη με νέα πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης


*

ΑΠΕΡΓΙΑ 17ης ΜΑΗ
Μαζική και μαχητική η απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα
Πάτρα
Ξεσηκωμός - Οργάνωση - Αγώνας. Όλοι την Πέμπτη στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ
Με μαζική συμμετοχή στη μαχητική απεργιακή συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι έδωσαν σήμερα απάντηση στα αντιλαϊκά μέτρα του νέου μνημονίου και ανανέωσαν το αγωνιστικό «ραντεβού» για αύριο Πέμπτη στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕστις 7 μ.μ. στην Ομόνοια.
Με σύνθημα «Εμπρός λαέ, ξεσηκωμός, ενάντια στη νέα ληστεία και την κοροϊδία κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ» το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στη συνέχεια οι διαδηλωτές πορεύτηκαν αγωνιστικά μέχρι την πλατεία Συντάγματος, όπου παρέμειναν έξω από τη Βουλή διαδηλώνοντας ενάντια στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς κυβέρνησης - ΕΕ - μονοπωλίων.
Στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
«Ο ταξικός πόλεμος ουσιαστικά τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι μαραθώνιος, δεν είναι τουφεκιά στον αέρα. Ο ταξικός αγώνας πρέπει να είναι καθημερινός, διαρκείας. Τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, το 4ο μνημόνιο μαζί με τα προηγούμενα μνημόνια πρέπει να πεταχτούν στο καλάθι της Ιστορίας και για αυτό ο μόνος αρμόδιος, υπεύθυνος είναι ο ελληνικός λαός, το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Γι’ αυτό το κάλεσμά μας είναι: Λαϊκός ξεσηκωμός παντού, ούτε μέρα ούτε ώρα χαμένη, δεν τελειώνει η μάχη ούτε σήμερα ούτε αύριο, συνεχίζεται. Το ΚΚΕ, οι ταξικές δυνάμεις, το αγωνιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, η Κοινωνική Συμμαχία θα είναι παρόντες κάθε μέρα παντού και στους δρόμους, και στη Βουλή, και στα εργοστάσια, και στις πόλεις και τα χωριά. Ο αγώνας είναι διαρκείας, θα πρέπει να οδηγήσει σε ανατροπή αυτού του σάπιου και διεφθαρμένου συστήματος, των κυβερνήσεών του, για αποδέσμευση από την ΕΕ, με ένα κοινωνικό και οικονομικό σχέδιο που θα έχει στο νου του, στο επίκεντρό του, τον εργαζόμενο άνθρωπο, τις συνεχώς διευρυνόμενες ανάγκες του λαού μας».
*
*
*
*
*
Ξεσηκωμός - Οργάνωση - Αγώνας. Όλοι την Πέμπτη στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ
Τετάρτη 17/05/2017 - 14:15 - Ενημέρωση: Τετάρτη 17/05/2017 - 15:06
Σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ που διοργανώνονται την Πέμπτη 18 Μάη το απόγευμα σε κάθε πόλη καλεί το ΠΑΜΕ. Ακόμα, καλεί στην παναττική συνταξιουχική συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και, επίσης, στηρίζει την πανελλαδική κινητοποίηση των συμβασιούχων εργαζόμενων στην πλατεία Κλαυθμώνος, καθώς και την απεργία που έχουν κηρύξει τα Συνδικάτα Οικοδόμων σε εργοτάξια για 2η συνεχόμενη μέρα και τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ που καλούν σε μαζική συμμετοχή και στη νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: 
«Η σημερινή μεγάλη πανεργατική - πανελλαδική απεργία δίνει τη σκυτάλη στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης, μέρας ψήφισης του αντιλαϊκού πακέτου των νέων βάρβαρων μέτρων στη Βουλή. Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί αύριο σε απογευματινά συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις (στην Αθήνα στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια) αλλά και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των κλάδων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Στηρίζουμε τη νέα αγωνιστική - παναττική πανσυνταξιουχικη συγκέντρωση στις 10 πμ. στην πλ. Εθνικής Αντίστασης, ενάντια στο νέο σφαγιασμό των συντάξεων, τη νέα φοροληστεία, τον αυτόματο "κόφτη" σε ό,τι πενιχρό έχει απομείνει.
Στηρίζουμε επίσης την πανελλαδική κινητοποίηση συμβασιούχων εργαζόμενων που θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στη 1.00 το μεσημέρι με αίτημα το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, να μην υπάρξει καμία απόλυση, να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα, να μετατραπούν οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου.
Τέλος, στηρίζουμε την απεργία που έχουν κηρύξει τα Συνδικάτα Οικοδόμων σε εργοτάξια για 2η συνεχόμενη μέρα, καθώς επίσης και τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", ΠΕΕΜΑΓΕΝ που καλούν σε μαζική συμμετοχή και στη νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης, έως την Παρασκευή 19 Μάη.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους ανέργους, τον εργαζόμενο λαό σε μαζική συμμετοχή!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.