Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Δημήτρης Κουτσούμπας: Ο ταξικός αγώνας είναι μαραθώνιος − Ο λαός να μην ακούει για «ανάπτυξη που θα έρθει και φως στο τούνελ». Να κοιτάξει πώς θα καθορίσει τη δική του πορεία, τους δικούς του στόχους και τα δικά του συμφέροντα (VIDEO)



*
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Μία είναι η απάντηση: Ξεσηκωμός - Οργάνωση- Αγώνας
Τετάρτη 17/05/2017 - 09:31 - Ενημέρωση: Τετάρτη 17/05/2017 - 13:44
Είναι απαραίτητος ο λαϊκός ξεσηκωμός, ο ταξικός αγώνας είναι μαραθώνιος, θέλει κλιμάκωση, θέλει μαζική συμμετοχή και οργάνωση, πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για το πώς θα ενωθούν οι εργαζόμενοι με άλλα λαϊκά στρώματα και ο αγώνας να πάρει παλλαϊκά χαρακτηριστικά, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1» το πρωί της Τετάρτης 17 Μάη. 
Ακολουθεί η απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης: 
- Καλημέρα, κ. Κουτσούμπα, χαρά μας που είστε μαζί μας. Σε λίγο θα φύγετε, θα πάτε προς το κέντρο της Αθήνας, για να συμμετέχετε κι εσείς.
- Βέβαια, στην πλατεία Κοτζιά, στις 10 π.μ.
- Στις 4.00 τα ξημερώματα αναρτήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια η έκθεση επί του νομοσχεδίου της αρμόδιας Επιστημονικής Υπηρεσίας, όπου προειδοποιεί για την αντισυνταγματικότητα διατάξεων που αφορούν συνταξιοδοτικά θέματα, αλλά και περικοπές στο ειδικό μισθολόγιο. Είναι πληροφορία της τελευταίας στιγμής, δεν ξέρω αν έχει φτάσει και στα χέρια σας, αν όχι, θα σας το δώσω μετά.
- Όχι, δεν έχει φτάσει, φαντάζομαι θα την πάρουμε. Το άκουσα κι εγώ το πρωί από εσάς.
- Κύριε Γενικέ, τι είναι αυτό που ψηφίζεται στη Βουλή αύριο;
- Ένα σκληρό μνημόνιο, 4ο μνημόνιο. Εμείς το λέμε «μνημόνιο εις την τετάρτην», γιατί έρχεται μετά από μια σειρά αντιλαϊκών μέτρων και νόμων, συνεχών 7-8 χρόνων, και πραγματικά καταρρακώνει κάθε έννοια αξιοπρέπειας των ανθρώπων, των εργαζομένων, των ανέργων. Και βέβαια επειδή η κυβέρνηση, η κυβερνητική προπαγάνδα για να το πω καλύτερα, μιλάει για την αξιολόγηση, πρέπει να πούμε ότι αυτά τα μέτρα δεν θα εφαρμοστούν από το 2018-2019. Κατ’ αρχάς αφορά και μέτρα, όπως είναι οι περικοπές στα οικογενειακά επιδόματα, στα επιδόματα ανεργίας, στο ΕΚΑΣ, η περικοπή στη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, που αρχίζουν -και μάλιστα αναδρομικά- από το 2016, δηλαδή στην ουσία ξεκινούν και μπαίνουν αμέσως στην πράξη τώρα. Και στη συνέχεια έρχεται το αφορολόγητο που μειώνεται, έρχεται η μείωση στις συντάξεις, το νέο «τσεκούρι», με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι, που έχουν φτάσει όλα αυτά τα χρόνια στην έσχατη - δεν υπάρχει και λέξη να χρησιμοποιήσει κάποιος για το πώς συμπεριφέρεται αυτή η κυβέρνηση, σε συνέχεια βέβαια και των προηγούμενων κυβερνήσεων με τα μνημόνιά τους απέναντι στους συνταξιούχους. Βεβαίως, έρχονται και μια σειρά άλλα μέτρα από την ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας: Μια σειρά ζητήματα που αφορούν όχι μόνο τους εργαζόμενους στους συγκεκριμένους κλάδους, οι οποίοι βλέπουν κι αυτοί τα εισοδήματά τους να μειώνονται κατακόρυφα, οι μισθοί τους, οι εργασιακές σχέσεις, που δουλεύουν σε βάρβαρες συνθήκες, αλλά και τα λαϊκά νοικοκυριά αφού ανεβαίνουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ και θα ανέβουν ακόμη περισσότερο στο πλαίσιο δήθεν της απελευθέρωσης, «που θα γίνουν και ανταγωνιστικά» και όλα αυτά τα παραμύθια που πουλάνε στον κόσμο. Άρα, λοιπόν, όλα αυτά τα ζητήματα μαζί με τις τραγικές αλλαγές στα Εργασιακά, στις σχέσεις των εργαζομένων, τις συλλογικές συμβάσεις που θα πάνε χειρότερα, τα ζητήματα των ομαδικών απολύσεων, που λένε ότι ο επιχειρηματίας θα ειδοποιεί 2-3 μήνες νωρίτερα πόσους θέλει να απολύσει. Εδώ μιλάμε για ανεξέλεγκτη κατάσταση, όταν ανοίγει αυτό το παράθυρο, που δεν είναι παράθυρο είναι πόρτα, βάραθρο, καταλαβαίνουμε τι έχει να συμβεί στους εργαζόμενους μαζί με όλα τα υπόλοιπα, όπως ο συνδικαλιστικός νόμος, ο περιορισμός στην ουσία του δικαιώματος της απεργίας και μια σειρά άλλα τέτοια μέτρα, που έρχονται να προστεθούν σε όλα τα υπόλοιπα, διότι δεν καταργείται και κανένας αντιλαϊκός νόμος.
- Ξέρετε τι μας κάνει εντύπωση, εκείνο που πρέπει να έχει κάνει και σε εσάς εντύπωση. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη αντίδραση, παρά το γεγονός ότι πολλά απ’ αυτά που περιγράφεται τα περιγράφουμε κι εμείς καθημερινά, πού είναι η αντίδραση του κόσμου; Ο κόσμος δεν αντιδρά, ο κόσμος αντιδρά περισσότερο από τον καναπέ του και λιγότερο ενεργά. Εγώ δεν λέω να βγει να κάψει την Αθήνα, γιατί κάτι τέτοιο δεν το κάνετε κι εσείς περιφρουρείτε τις διαδηλώσεις.
- Καλά, το κάψιμο της Αθήνας δεν λύνει το πρόβλημα ή μερικοί που έλεγαν «να μπουκάρουμε στη Βουλή». Μπουκάρεις στη Βουλή και μετά τι; Την καταλαμβάνεις; Εντάξει την καταλαμβάνεις, βγάζεις έξω τους βουλευτές και μετά τι γίνεται; Δεν είναι έτσι τα πράγματα, δεν γίνονται εξεγέρσεις και επαναστάσεις έτσι. Επανάσταση σημαίνει να τη θέλει η πλειοψηφία του λαού, που σημαίνει ότι στηρίζει μια εργατική - λαϊκή κυβέρνηση, που θέλει να βάλει στη θέση κάποιας άλλης για να φέρει φιλολαϊκά μέτρα, σημαίνει ότι έχει σχέδιο συνολικά αυτή η πρωτοπορία της εξέγερσης για το τι θα συμβεί και την άλλη μέρα. Μιλάμε για έναν αγώνα ο οποίος δεν είναι τουφεκιά στον αέρα κι αυτό πρέπει να συνειδητοποιηθεί, γιατί μετά από μια κινητοποίηση, ένα συλλαλητήριο, μια απεργιακή κινητοποίηση επειδή ακριβώς οι 153 βουλευτές είναι αποφασισμένοι, έχουν την πλειοψηφία μέσα στο Κοινοβούλιο και περνάνε τα μέτρα, δημιουργείται μια απογοήτευση σε μεγάλη μερίδα του κόσμου και λένε «Τι να απεργήσω, ίσα - ίσα να χάσω το μεροκάματο; Αφού περνάνε τα μέτρα». Δεν είναι έτσι του λέμε.
- Το είπε και ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στον Ν. Χατζηνικολάου, είπε «είδατε κανέναν να αντιδρά;».
- Τον άκουσα, είναι θρασύτατος. Κατ’ αρχάς η αντίδραση έχει πολλές μορφές. Κάθε μέρα υπάρχουν δυνάμεις, υπάρχουν εστίες αντίστασης, μπορεί να μην έχεις μια συνολική ανάταση, ένα λαϊκό ξεσηκωμό που λέμε εμείς ότι είναι απαραίτητος, όμως έχεις καθημερινές εστίες αντίστασης. Ο κόσμος αγωνίζεται, έχουν προβλήματα σε χώρους εργοστασίων, σε υπηρεσίες, προχτές είχαμε την κινητοποίηση για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας από τους εμποροϋπαλλήλους, από τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους, που βλέπουν να κλείνουν τα μαγαζιά τους. Αυτά τα ζητήματα είναι που πρέπει να αναδείξουμε. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο ταξικός πόλεμος, ο ταξικός αγώνας -να το πω έτσι- είναι μαραθώνιος, δεν είναι «κάνω μια απεργία μια στιγμή και τελείωσε». Θέλει κλιμάκωση, θέλει οργάνωση, θέλει μαζική συμμετοχή, κατ’ αρχάς στις διαδικασίες στη συνέλευση του Σωματείου, του Συλλόγου, της Επιτροπής Αγώνα, να συζητήσουν και να αποφασίσουν για τις μορφές πάλης, αλλά και για το περιεχόμενο, τι αιτήματα θα μπουν, πώς θα τα διεκδικήσουμε, πώς θα μπορέσουμε να ενωθούμε όλοι μαζί οι εργάτες, οι υπάλληλοι μαζί με άλλα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν, τους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες. Εκεί είναι το ζητούμενο και αυτή είναι η συζήτηση που πιστεύουμε ότι πρέπει να ανοίξει. Σήμερα στα μπλόκα των εργαζομένων, των εργατών, στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ και στα άλλα που θα γίνονται σε όλη τη χώρα, θα πρέπει να ανοίξει αυτή η συζήτηση, για το πώς θα δυναμώσουμε αυτόν τον αγώνα ώστε να πάρει πραγματικά παλλαϊκά, πανεργατικά χαρακτηριστικά και να γίνει λαϊκός ξεσηκωμός. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να βάλουμε φρένο, μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ανοίξουμε ένα δρόμο για το αύριο.
- Να έρθουμε στο σήμερα… Λέει η κυβέρνηση εμείς είμαστε μια αριστερή κυβέρνηση, δυστυχώς είχαμε αυταπάτες ότι θα τα καταφέρουμε, δεχτήκαμε έναν πολύ μεγάλο εκβιασμό και υποχρεωθήκαμε να κάνουμε έναν έντιμο συμβιβασμό. Αποτέλεσμα αυτού του έντιμου συμβιβασμού ήταν να έχουμε κάποια σκληρά μέτρα που σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε να πάρουμε και θα πάρουμε και κάποια αντίμετρα τα οποία υπερβαίνουν του κόστους των μέτρων. Ουσιαστικά λέει στους Έλληνες πολίτες «δεν έχετε να χάσετε τίποτα». Μάλιστα, «κάποιοι από σας και θα κερδίσετε». Τα έχετε μελετήσει τα μέτρα; Έτσι είναι;
- Τα έχουμε μελετήσει και λέω με απόλυτη σιγουριά ότι αυτή η προπαγάνδα της κυβέρνησης, τα ονομαζόμενα αντίμετρα, γιατί αντίμετρο πραγματικό δεν υπάρχει σε αυτήν τη νομοθετική ρύθμιση που φέρνει και συζητάμε σήμερα και αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής, πραγματικό αντίμετρο που να είναι για το συμφέρον των εργαζομένων. Είναι προπαγανδιστικό τρικ της κυβέρνησης. Ούτε «αντίδοτο» είναι σε όλα τα αντιλαϊκά και σκληρά μέτρα. Είναι η λογική «σου παίρνω 5, μπορεί να σου δώσω 1 εάν και εφόσον πιαστούν κάποιοι στόχοι κ.λπ.». Δεν είναι μόνο το πλεόνασμα, είναι πάνω από το πλεόνασμα στην ουσία. Γιατί εάν πιάσεις 3,5% δεν θα υλοποιηθεί το μέτρο, π.χ. αν είσαι πάνω 0,3%, το 0,3% θα δοθεί. Για να υλοποιηθούν στο μεγαλύτερο μέρος τους τα «αντίμετρα» θέλουν τουλάχιστον 1% πάνω πρωτογενές πλεόνασμα.
- Θα ψηφίζατε κανένα από τα «αντίμετρα» αν ήταν σε θετική κατεύθυνση;
- Κανένα μέτρο και «αντίμετρο». Είναι όλα πακέτο. Δεν υπάρχει πραγματικό αντίμετρο. Εμείς έχουμε κάνει προτάσεις, κατ' αρχάς προτάσεις νόμου, και για τα συσσίτια και για τα γεύματα στα σχολεία και για παιδικούς σταθμούς… Εδώ προχθές καταθέσαμε τροπολογία σ’ ένα νόμο που έφερε για τους πολύτεκνους με πάνω από τέσσερα παιδιά, για να μειωθούν τα χρήματα που δίνουν για τις κιλοβατώρες, μείωση δηλαδή στην τιμή της κιλοβατώρας που πληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά και την καταθέσαμε για να πιάσει και τους τρίτεκνους που είναι κι αυτοί πολύτεκνοι. Γιατί τη σημερινή εποχή στην ελληνική κοινωνία αυτές οι 200.000 οικογένειες που είναι τρίτεκνοι στην ουσία είναι πολύτεκνοι, ποιος κάνει 5, 6, 7, 8 παιδιά σήμερα; Γι’ αυτό λέω αυτοί οι άνθρωποι, αυτές οι οικογένειες που μεγαλώνουν τρία παιδιά και μπορεί το ένα να σπουδάζει στη Θράκη, το άλλο στην Ήπειρο και το άλλο στην Κρήτη και πληρώνουν, πώς θα ζήσουν; Αυτό το μικρό ας πούμε μέτρο, ούτε ανακούφισης καλά καλά είναι, στοιχειωδώς να μειωθεί η κιλοβατώρα, η κυβέρνηση δεν το δέχτηκε! Άρα, λοιπόν, τι μου λέτε τώρα για «αντίμετρα»; Στην ουσία είναι πακέτο με τα άλλα μέτρα που είναι υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή η επιδότηση που λένε, η επιδοτούμενη εργασία, στην ουσία είναι τζάμπα, φθηνό εργατικό δυναμικό, νέα παιδιά σε μεγάλες επιχειρήσεις, θα τους έχουνε με ψίχουλα στην ουσία, με εργασιακές σχέσεις-λάστιχο, χωρίς ασφάλιση κ.λπ. Αυτά τα ζούμε.
- Κάτω των 29, οι πρωτοεμφανιζόμενοι στην αγορά δεν θα παίρνουν επίδομα ανεργίας…
- Εμείς το μοναδικό άρθρο που θα ψηφίσουμε, το είπαμε χθες και σε Επιτροπή της Βουλής, είναι αυτό που καταργεί τα βουλευτικά προνόμια. Αυτό μόνο θα ψηφίσουμε, διότι θεωρούμε ότι δεν πρέπει οι βουλευτές, τη στιγμή που πλήττεται όλος ο ελληνικός λαός, τα μέλη του Κοινοβουλίου να έχουν κάποιες φοροελαφρύνσεις, γιατί γι’ αυτό πρόκειται. Αυτό θα το ψηφίσουμε. Είναι το άρθρο 71. Αυτό μόνο και τίποτ’ άλλο.
- Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με το σύνθημα «πρώτη φορά αριστερά» και το επισημαίνω το «αριστερά» γιατί ένα κομμάτι του κόσμου μπορεί να πει «να κι η αριστερά», άρα και η αριστερά δεν μπορεί να τα καταφέρει όταν θα έρθει στην εξουσία. Αυτό εμμέσως πλην σαφώς, για εκείνον ο οποίος δεν μπορεί να δει τις γραμμές οι οποίες υπάρχουν, τις διαφορετικές, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, βάζει κι εσάς μέσα. Κάνει κακό και σε σας. Όπως λέμε «όλοι ίδιοι είναι», άρα και η αριστερά όλοι το ίδιο είναι, άρα και το ΚΚΕ το ίδιο είναι…
- Οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Τώρα εδώ, για να πάρει κάποια εύσημα αριστεροσύνης με αυτή την καραμπινάτη, αντιδραστική πολιτική που υλοποιεί ο κ. Τσίπρας δυο χρόνια και πλέον τώρα, πάει στην Καισαριανή, πάει στο Μουσείο Μπελογιάννη, την άλλη βδομάδα μαθαίνουμε πάει στη Μακρόνησο -δεν ξέρουμε αν θα πάει ο ίδιος, θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθεί να κάνει τέτοια. Κολακεύεται όταν του λένε «είσαι κομμουνιστής». Ποιος, αυτός ο οποίος είχε απεμπολήσει όχι μόνο οτιδήποτε προοδευτικό, δεν λέω αριστερό ή κομμουνιστικό. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ξεπουλήσει τα πάντα, έχουν ξεπουλήσει ιδέες, έχουν ξεπουλήσει ιδανικά, έχουν καταρρακώσει ελπίδες, απλές, καθημερινές ελπίδες και προσδοκίες που είχε ο λαός μας απέναντι σ’ αυτό που έλεγαν «αριστερά», που θα τέλειωναν με τα μνημόνια, με τους αντεργατικούς - αντιλαϊκούς νόμους, που θα κάνανε τέλος πάντων κάποια πράγματα. Και μάλιστα έχουν το θράσος να μιλάνε, την ώρα που παίρνουν συγχαρητήρια από τους νέους «Πιουριφόι» εδώ στην Ελλάδα, από τους Γερμανούς, από τους Γάλλους, από την Μέρκελ, όλους αυτούς που τέλος πάντων θα ήταν -υποτίθεται- ενάντιά τους και θα τους αντιπάλευαν δραστικά, τώρα παίρνουν συγχαρητήρια. Γιατί ακριβώς τους κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Η αριστερά, η πραγματική αριστερά, αυτός ο κόσμος τέλος πάντων, γιατί ξέρετε αυτοί οι γεωγραφικοί διαχωρισμοί, «αριστερός», «δεξιός», «κεντρώος», έτσι κι αλλιώς δεν έχουν πλέον νόημα στην ελληνική κοινωνία. Ούτε με την ιδεολογία διαχωρίζουμε τους ανθρώπους, αν έχουν την κομμουνιστική ιδεολογία. Εμείς τους ξεχωρίζουμε αν είναι εργαζόμενοι, υπάλληλοι, απλοί άνθρωποι του λαού που έχουν προβλήματα ή αν είναι κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι είναι κηφήνες, είναι μέσα στη λαμογιά, είναι μέσα στη χλιδή και στον πλούτο, οι οποίοι εκμεταλλεύονται άλλη δύναμη, δουλεύουν με διάφορες παραστρατιωτικές οργανώσεις και οργανισμούς, για να μπορούν να πάρουν μέρος στα μερίδια της αγοράς και συμμετέχουν σε επεμβάσεις, σε πολέμους, σε άλλες οικονομικές λοβιτούρες κ.λπ. Αυτούς μάλιστα να τους ξεχωρίσεις. Αλλά αυτοί εδώ είναι η άρχουσα τάξη, σε συνθήκες ενός βάρβαρου, σάπιου, διεφθαρμένου συστήματος, που έχει όνομα, λέγεται καπιταλισμός, μην το ξεχνάμε.
- Λέω κι εγώ δεν θα το πει; Κύριε Γενικέ, είχαμε το επεισόδιο με τον κ. Κασιδιάρη και τον κ. Δένδια στη Βουλή. Θέλω την άποψή σας.
- Η ΧΑ ουσιαστικά, το έχουμε πει πολλές φορές και θα το επαναλάβω, είναι τσιράκια του συστήματος. Εκπροσωπούν συγκεκριμένα συμφέροντα που είναι ενάντια στα συμφέροντα του λαού μας, όσο κι αν εμφανίζονται με σόου στη Βουλή. Μέσα στη Βουλή κάνουν διάφορα σόου, σαν αυτά που είδαμε, άνευ λόγου και αιτίας, δηλαδή με μια πρώτη ματιά θα πει κάποιος «τι νόημα έχει». Είναι σαν κάτι πιτσιρικάδες, σε μια ηλικία η οποία δικαιολογείται, που περνάς από μπροστά του και τον κοιτάς και σου λέει «τι με κοιτάς, ρε;». Μιλάμε για πράγματα τα οποία θα ήταν κωμωδία, αστεία γεγονότα, αν δεν είχαν την τραγικότητά τους. Μιλάμε για το φασισμό, ο οποίος μέσα στη Βουλή κάνει σόου για να τον δείχνουν τα κανάλια, να παίζουν στις εφημερίδες, για να αποπροσανατολίζει από το πραγματικό πρόβλημα. Να συζητάμε για τη ΧΑ, για τον τσαμπουκά που έχει ένας περίεργος τύπος ή η κοινοβουλευτική ομάδα της ΧΑ, η οποία είναι η ηγεσία μιας εγκληματικής οργάνωσης - υπόδικοι για εγκλήματα που έχουν κάνει απέναντι σε συνανθρώπους μας, είτε μετανάστες είτε προοδευτικούς, αντιφασίστες, είτε κομμουνιστές είτε εργαζόμενους συνδικαλιστές είτε αυτούς που έχουν μια διαφορετικότητα στην ελληνική κοινωνία. Αυτός είναι ο φασισμός, αυτοί είναι οι φασίστες, έτσι συμπεριφέρονται. Έξω στην κοινωνία είναι τα τσιράκια των μεγαλοεργολάβων, δουλεύουν σε δουλεμπορικά γραφεία, προωθούν το δουλεμπόριο, είναι άνθρωποι της νύχτας και είναι μέσα σε όλα αυτά τα κυκλώματα και μέσα στη Βουλή στην ουσία παίζουν το παιχνίδι αυτών που περνάνε αντιλαϊκά μέτρα. Αυτόν το ρόλο έπαιξαν και οι συγκεκριμένοι «κύριοι» στη Βουλή με τη στάση τους, όπως και όλοι αυτοί οι σχετικοί «κύριοι» που εμφορούνται από τέτοιες φασιστικές ναζιστικές αντιλήψεις.
- Ευχαριστούμε, κ. Κουτσούμπα, θα τα ξαναπούμε έως το τέλος της σεζόν, γιατί δεν σταματάνε οι αγώνες με την ψήφιση ή την καταψήφιση ενός νομοσχεδίου.
- Νομίζω ότι τώρα πρέπει να αρχίσουν πιο δυναμικοί αγώνες. Όσο κι αν μιλάει ο κ. Τσίπρας για «ανάπτυξη που θα έρθει, για φως στο τούνελ», να τα ξεχάσει αυτά ο ελληνικός λαός και να κοιτάξει πώς θα καθορίσει τη δική του πορεία, τους δικούς του στόχους και τα δικά του συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.