Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Τζήμερος: Φασίστας ανήμερος − Έσκισε αφίσες του ΠΑΜΕ και επιτέθηκε στην Αλεξάνδρα Μπαλού − ΚΚΕ: Σεσημασμένος, υστερικός εχθρός των αγώνων του λαού − Ρένα Δούρου: Εκφασισμός της δημόσιας ζωής

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Άθλια και θρασύδειλη επίθεση του φασιστοειδούς Τζήμερου στην Αλ. Μπαλού
Πέμπτη 11/05/2017 - 18:52 - Ενημέρωση: Πέμπτη 11/05/2017 - 20:15
Σε άλλη μία άθλια και θρασύδειλη πράξη, προχώρησε το γνωστό φασιστοειδές Θ. Τζήμερος, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ο οποίος επιτέθηκε και χτύπησε την εκλεγμένη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» περιφερειακής συμβούλου του ΚΚΕ,  Αλεξάνδρας Μπαλού.
Για άλλη μια φορά,  στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το φασιστοειδές έσκισε αφίσες του ΠΑΜΕ για την πανεργατική απεργία στις 17 Μάη που είχαν τοποθετήσει οι εργαζόμενοι στο χώρο του υπουργείου Μεταφορών, όπου και συνεδριάζει το σώμα. Οταν του ζητήθηκε ο λόγος, ο Θ. Τζήμερος επιτέθηκε στην περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ, προπηλακίζοντας και χτυπώντας την.
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την άθλια και θρασύδειλη συμπεριφορά του γνωστού φασιστοειδούς Τζήμερου, στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο οποίος, αφού πρώτα έσκισε αφίσες που καλούσαν τους εργαζόμενους στην απεργία στις 17 Μάη, στη συνέχεια προπηλάκισε και χτύπησε την Αλεξάνδρα Μπαλού, περιφερειακή σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης και στέλεχος του ΚΚΕ, που του ζήτησε το λόγο.
Πρόκειται για έναν σεσημασμένο, υστερικό εχθρό των αγώνων του λαού, ο οποίος κατ’ επανάληψη προκαλεί, δημιουργεί επεισόδια και εκφράζει το μίσος του απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης μαζί με άλλους συμβούλους καταδίκασαν το γεγονός και ζήτησαν την αποβολή του Τζήμερου από τη συνεδρίαση, όπως και έγινε». 
Καταδίκασαν
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» απαίτησαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο να καταδικάσει το γεγονός και να αποβληθεί ο Τζήμερος από τη συνεδρίαση. Την ενέργειά του καταδίκασε το Περιφερειακό Συμβούλιο, με την παράταξη του Γ. Σγουρού (ΠΑΣΟΚ) να αποχωρεί από την αίθουσα, κρατώντας ίσες αποστάσεις. Χαρακτηριστικά, ο Κωνσταντίνος Καράμπελας ζήτησε το Περιφερειακό Συμβούλιο να καταδικάσει και όσους από τη Διοίκηση - όπως είπε - αυτοδίκησαν κατά του Θ. Τζήμερου. 
Το γεγονός καταδίκασε και η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρ. Δούρου σημειώνοντας πως «καμία αιτιολογία δεν υπάρχει για ενέργειες εκφασισμού της δημόσιας ζωής».
Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
Ανακοίνωση - καταγγελία εξέδωσε το ΠΑΜΕ στην οποία αναφέρει:
«Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το γνωστό θρασίμι και φασιστοειδές "Τζήμερος", αφού πρώτα έβγαλε το μίσος του ξηλώνοντας απεργιακές αφίσες που ενημέρωναν για την πανελλαδική - πανεργατική απεργία στις 17 Μάη, επιτέθηκε και χτύπησε το στέλεχος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, Αλεξάνδρα Μπαλού.
Το εργατικό - λαϊκό κίνημα έχει πλούσια πείρα για να αντιμετωπίζει κάθε είδους εχθρούς των λαϊκών αγώνων, τους ψευτονταήδες και τους θρασύδειλους, τους χρυσαυγίτες και τις μεταλλάξεις τους».
Τζήμερος: έσκισα τις αφίσες του ΠΑΜΕ - Μου επιτέθηκαν Περιφερειακοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ

Τι λέει η Ρένα Δούρου
Για την ένταση που επικράτησε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής μίλησε στο enikos.gr ο Θάνος Τζήμερος.

"Όπως έχω δηλώσει και άλλη φορά ο δημόσιος χώρος πρέπει να
είναι δημόσιος χώρος. Αρνούμαι ένας δημόσιος χώρος να είναι μόνιμο σημείο κομματικών ανακοινώσεων και χώρος αφισοκόλλησης. Σήμερα το απόγευμα, προσερχόμενος στο περιφερειακό Συμβούλιο διαπίστωσα ότι το ΠΑΜΕ είχε κολλήσει και πάλι αφίσες.

Όπως και την προηγούμενη φορά έτσι και σήμερα τις ξεκόλλησα και τις πέταξα. Μετά από είκοσι λεπτά ενώ καθόμουν στη θέση μου, παρακολουθώντας τη συνεδρίαση ήρθε κάποιος, δεν τον γνωρίζω, και άρχισε να με προπηλακίζει με ύβρεις και χειρονομίες.

Στη συνέχεια, ο ένας έγιναν πολλοί και το μπουλούκι από την πλευρά του ΚΚΕ άρχισε να χειρονομεί , να υβρίζει , να σπρώχνει , να απειλεί και να προπηλακίζει" λέει ο επικεφαλής της παράταξης "Δημιουργούμε Μαζί".

"Προσπάθησα να αμυνθώ σπρώχνοντας τους και απωθώντας τους. Δεν ξέρω από πού προκύπτει ότι γρονθοκόπησα κάποια κυρία του Κ.Κ.Ε. Στη συνέχεια σκίζοντάς μου το πουκάμισο και σηκωτό με έσυραν στην έξοδο" προσθέτει ο κ. Τζήμερος.

http://www.enikos.gr/
Η Ρένα Δούρου για την ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής
Ανακοίνωση για την ένταση που επικράτησε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, εξέδωσε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.
"Η επίθεση του Περιφερειακού Συμβούλου Θάνου Τζήμερου κατά της Περιφερειακής Συμβούλου της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής» Αλεξάνδρας Μπαλού, είναι απολύτως καταδικαστέα. Και παράλληλα η απαράδεκτη αυτή ενέργεια αποκαλύπτει τη συνειδητή προσπάθεια καταβαράθρωσης του κύρους του κορυφαίου συλλογικού δημοκρατικού οργάνου της Περιφέρειας, του Περιφερειακού Συμβουλίου" τονίζει η κ. Δούρου και προσθέτει:"Καμία αιτιολογία δεν υπάρχει για ενέργειες εκφασισμού της δημόσιας ζωής".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.