Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

ΣΥμμορια-ΔΝΤΕΕ: Η επιστροφή στην κανονικότητα με τα 140 προαπαιτούμενα − ΚΚΕ: Τα τερατώδη ψέματα της κυβέρνησης − 17 Μάη 2017: ΠΑΜΕ ενάντια στη ληστεία στην κοροϊδία και στην εξαθλίωση της ζωής μας

*
*
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΝΤ - ΕΕ
Πηγή: Eurokinissi
Προ της Βουλής τα νέα μέτρα - Αφετηρία το 2018 με μαχαίρι στα επιδόματα
Τετάρτη 10/05/2017 - 10:27
Ποδαρικό... στη Βουλή κάνουν σε λίγες μέρες τα νομοθετήματα της κυβέρνησης για το 4ο μνημόνιο και την ατελείωτη λίστα που περιλαμβάνει πρόσθετα μέτρα πάνω από 500 εκατ. ευρώ και από το 2018 μαζί με τις νέες μειώσεις σε συντάξεις από το 2019 και στο αφορολόγητο όριο από το 2020 συνολικού ύψους 3,6 δισ. ευρώ.

ΚΚΕ
Τερατώδη ψέματα της κυβέρνησης πως απέτρεψε τις αντεργατικές απαιτήσεις
Τετάρτη 10/05/2017 - 12:48Σε σχόλιο για τα νέα αντεργατικά μέτρα της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Η δημοσιοποίηση των 140 προαπαιτουμένων της συμφωνίας αποκαλύπτει το τερατώδες ψέμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ότι δήθεν η διαπραγμάτευσή της απέτρεψε τις αντεργατικές απαιτήσεις.
Εκτός όλων των άλλων αντιλαϊκών μέτρων, η κυβέρνηση προωθεί:
  • Την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, που είναι το επιστέγασμα του εργασιακού μεσαίωνα και προπομπός νέων ανατροπών και σε άλλους κλάδους.
  • Την επέκταση των μνημονιακών ρυθμίσεων για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
  • Την ουσιαστική νομοθέτηση του lock out.
  • Την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
  • Το ξήλωμα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, μέσω της διευκόλυνσης για να βγαίνει παράνομη.
Αυτή η εργασιακή ζούγκλα είναι η περίφημη "επιστροφή στην κανονικότητα", για την οποία μιλάει η κυβέρνηση, κρύβοντας ότι τα παραπάνω μέτρα προωθούνται σε όλες τις χώρες της ΕΕ και είναι απαιτήσεις του κεφαλαίου για την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία της 17ης Μάη, στις άλλες κινητοποιήσεις, με την οργάνωση στους χώρους δουλειάς, χρειάζεται να διατρανώσουν: "Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε"!»
902

Μετά το επικοινωνιακό «μασάζ» σε υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί με περιοδείες και επισκέψεις σε υπουργεία να στρέψει αλλού την προσοχή και να ισχυριστεί ότι η κυβέρνηση του ασχολείται με μικρά και μεγάλα καθημερινά προβλήματα υπό το σύνθημα «τώρα τρέχουμε».
Ωστόσο αυτό που η κυβέρνηση «τρέχει» είναι η ψήφιση νέων και η υλοποίηση παλαιών και νέων αντιλαϊκών μέτρων και μία ακόμα απόδειξη είναι τα όσα προβλέπονται στην τεχνική συμφωνία με του δανειστές.
Αντιλαϊκά μέτρα για 2018 - 2019 - 2020
Πηγή: Eurokinissi
Το 2018 είναι η αφετηρία των πρόσθετων μέτρων με νέο «μαχαίρι» στα κοινωνικά επιδόματα και στις φοροαπαλλαγές για να καλυφθεί το δημοσιονομικό εκείνης της χρονιάς. Το ύψος των μέτρων θα ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ διότι αναμένεται να φτάσει το 0,3% του ΑΕΠ. Έτσι:
  • Κατά 58 εκατ. ευρώ θα μειωθεί το επίδομα θέρμανσης.
  • Κατάργηση της έκπτωσης φόρου για ιατρικές δαπάνες με τη φορολογική επιβάρυνση να ξεπερνά 120 εκατ. ευρώ.
  • Μείωση του επιδόματος ανεργίας για νεοεισερχόμενους στην «αγορά εργασίας» για την εξοικονόμηση 3,5 εκατ. ευρώ.
  • Κατάργηση των παροχών που «αλληλεπικαλύπτονται» από το «κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης» με «εξοικονομήσεις» 18,5 εκατ. ευρώ.
  • «Μεταρρύθμιση» των παροχών αναπηρίας με νέα νομοθεσία για την «επιλεξιμότητα» των δικαιούχων.
  • Κατάργηση του ΕΚΑΣ για όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους μέχρι το το τέλος του 2019.
  • Ο «εξορθολογισμός» των δαπανών για την ιατρική περίθαλψη φέρνει νέα περικοπή 313 εκατ. ευρώ, συνολικά το 2018.
  • Μείωση κατά 30% στις αποζημιώσεις για φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις.
  • Νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών σε αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες.
2019 και 2020 συντάξεις και αφορολόγητο
Πηγή: Eurokinissi
  • Το 2019 η κυβέρνηση συμφώνησε οι συντάξεις να μειωθούν κατά 1% του ΑΕΠ ή 1,8 δισ. ευρώ. Η περικοπή θα προκύψει από την κατάργηση ή με τη μείωση της «προσωπικής διαφοράς» στις κύριες συντάξεις που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου.
Θα επηρεάσει τη ζωή περίπου ενός εκατομμυρίου συνταξιούχων που θα χάσουν μέχρι και δύο συντάξεις το χρόνο.
  • Το 2020 ή και νωρίτερα κατά ένα χρόνο αν δεν πιαστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, θα μειωθεί δραστικά το αφορολόγητο όριο που 8.636 ευρώ θα πέσει στα 5.681 ευρώ.
Η μείωση του αφορολόγητου θα επιβαρύνει χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους των 450 και των 500 ευρώ το μήνα, ενώ μισθωτός που είχε ετήσιο εισόδημα 8.600 και δεν πλήρωνε φόρο με το νέο όριο θα πληρώσει φόρο 660 ευρώ!
Απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων
Πηγή: Eurokinissi
Στα Εργασιακά, στο κείμενο του συμπληρωματικού μνημονίου προβλέπονται μεταξύ άλλων τα εξής:
  • Η κυβέρνηση δεσμεύεται να ψηφίσει την παγίωση όλων των αντεργατικών νόμων μετά το 2011, οι οποίοι «θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι το τέλος του προγράμματος του ESM. Αυτό περιλαμβάνει τις αναστολές της αρχής της ευνοϊκότητας και την αρχή της επέκτασης».
  • Απελευθερώνονται οι μαζικές απολύσεις μέσα από την κατάργηση της «διοικητικής έγκρισης».
  • Ισχυροποιούνται τα όπλα της εργοδοσίας απέναντι στις απεργίες (με μια έμμεση μορφή λοκ-άουτ), καθώς θα θεσπιστεί νομοθεσία η οποία θα «επιτρέπει η ταχεία δικαστική διαδικασία που χρησιμοποιείται για να κρίνεται η νομιμότητα των απεργιών να χρησιμοποιείται και για διαφορές που προκύπτουν από την εφαρμογή του άρθρου 656 του Αστικού Κώδικα σε περιπτώσεις απεργιών». Δηλαδή, με τις ίδιες fast track διαδικασίες που κρίνουν παράνομες και καταχρηστικές τις περισσότερες απεργίες, ο εργοδότης θα μπορεί να επικαλείται το εν λόγω άρθρο του Αστικού Κώδικα και να εξασφαλίζει να μην πληρώνει μισθό σε όσους δεν απεργούν - κατά τη διάρκεια μιας απεργίας στην επιχείρηση - ασκώντας με τον τρόπο αυτό πίεση στους εργαζόμενους που απεργούν.
  • Σε ό,τι αφορά την προκήρυξη απεργιών, η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι στην επόμενη «αξιολόγηση θα υιοθετήσει νομοθεσία για την αύξηση της απαρτίας για την προκήρυξη απεργίας από πρωτοβάθμια σωματεία στο 50%» για την επιβολή νέων εμποδίων στην προκήρυξη απεργιών.
  • Διεύρυνση των λόγων για τους οποίους μια επιχείρηση θα μπορεί να απολύει συνδικαλιστές και «εξορθολογισμός» των συνδικαλιστικών αδειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.