Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

ΣΥμμορία(ριζ)ΑΝΕΛέητων: Σφάζουν και τις επικουρικές - Αλείφουν με γιατροσόφια − ΠΑΜΕ στις 17 ενάντια στη δειμοκρατία τους - Ένα σπίρτο φτάνει

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΝΤ - ΕΕ
Τα αντιλαϊκά μέτρα για 2018 - 2019 και 2020 της τεχνικής συμφωνίας
Τρίτη 02/05/2017 - 09:12 - Ενημέρωση: Τρίτη 02/05/2017 - 09:21
Πρόσθετα μέτρα από το 2018 προβλέπει η τεχνική συμφωνία που έκλεισε τα ξημερώματα της Τρίτης (βλ. πιο κάτω) μεταξύ της κυβέρνησης και των τεχνικών κλιμακίων ΕΕ, ΔΝΤ, ESM και ΕΚΤ και με τη μορφή νομοσχεδίων φτάνει σε λίγες μέρες στη Βουλή.
Συγκεκριμένα:
  • - Το 2018 νέο «μαχαίρι» στα κοινωνικά επιδόματα. Θα εφαρμοστούν μέτρα ύψους 447 εκατ. ευρώ με μείωση των επιδομάτων ανεργίας, τέκνων, φτώχειας και φυσικών καταστροφών, στήριξης οικογενειών. Κατά 58 εκατ. ευρώ θα μειωθεί το επίδομα θέρμανσης και θα καταργηθεί η έκπτωση φόρου για ιατρικές δαπάνες με σοβαρή φορολογική επιβάρυνση που ξεπερνά τα 120 εκατ. ευρώ.
  • - Από 1.1.2019 στις συντάξεις θα μειωθεί έως και 18% η προσωπική διαφορά και θα πληγούν περισσότεροι από 900.000 συνταξιούχοι με απώλειες που σε ορισμένες περιπτώσεις θα φτάσουν τα 300 ευρώ το μήνα. Η μέση μείωση της σύνταξης θα είναι 9% στην προσωπική διαφορά σε κύριες και επικουρικές.
  • - Από 1.1.2020 θα μειωθεί το αφορολόγητο όριο στα 5.861 ευρώ από 8.636 ευρώ που είναι σήμερα και ο φορολογούμενος που δεν πλήρωνε φόρο λόγω αφορολόγητου θα πληρώσει πλέον πάνω από 600 ευρώ φόρο. Η μείωση του αφορολόγητου θα πλήξει και τους χαμηλοσυνταξιούχους με μηνιαίες συντάξιμες αποδοχές πάνω από 490 ευρώ. Συνταξιούχος με 655 ευρώ το μήνα, που σήμερα καλύπτεται από το αφορολόγητο όριο, θα πληρώσει σχεδόν 450 ευρώ φόρο.
  • Εργασιακά: Διατηρούνται όλες οι νομοθετικές προβλέψεις των μνημονίων τουλάχιστον μέχρι το 2018 που σημαίνει ότι κυριαρχούν οι ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις με απαγόρευση της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων εργασίας.
  • Ομαδικές απολύσεις: Διευκολύνεται η μαζική απόλυση εργαζομένων με την κατάργηση της υποχρεωτικής Υπουργικής Απόφασης για την έγκρισή τους.
  • Συμβασιούχοι: Νέα μείωση του αριθμού των εργαζομένων με σύμβαση ορισμένου χρόνου για να φτάσει από 49.448 το 2016 σε 49.104 το 2017 και σε 48.420 το 2019.
  • ΔΕΗ: Πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και του 17% της εταιρείας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.
  • Κυριακάτικη αργία: Άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές για πέντε από τέσσερις μήνες και ένταξη της Αττικής στις τουριστικές περιοχές.
  • Μη συνταγογραφούμενα φάρμακα: Η συμφωνία προβλέπει ότι τα ΜΗΣΥΦΑ θα πωλούνται και εκτός φαρμακείων.
Τα κατάφερε πάλι το ατιμούλικο
Φοροελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις τα αντίμετρα
Τα αποκαλούμενα αντίμετρα θα εφαρμοστούν από το 2019 εφόσον έχει ξεπεραστεί κατά 0,2% ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα. Δηλαδή με στόχο 3,5% του ΑΕΠ να επιτευχθεί 3,7% του ΑΕΠ.
Σε αυτή την περίπτωση θα προκύψουν σημαντικές φοροελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις καθώς ο φορολογικός συντελεστής από 29% θα πέσει στο 26% το 2019. 
  • Το κενό στα φορολογικά έσοδα θα κληθεί να πληρώσει ο λαός.
  • Επιπλέον στις επιχειρήσεις θα μοιραστούν φτηνά και επιδοτούμενα χέρια εργασίας με προγράμματα «ενεργητικών πολιτικών» ύψους έως και 260 εκατ. ευρώ.
Για το χαμηλό φορολογικό συντελεστή φυσικών προσώπων προβλέπεται μείωση από το 22% στο 20%, που ωστόσο δεν έχει πρακτική αξία αφού θα έχει μειωθεί δραστικά το αφορολόγητο όριο. 
  • Π.χ. ο μισθωτός που είχε ετήσιο εισόδημα 8.600 ευρώ και δεν πλήρωνε φόρο αφού τόσο είναι και το αφορολόγητο, με τη μείωση του ορίου στα 5.600 θα πληρώσει φόρο για 3.000 ευρώ δηλαδή 600 ευρώ φόρο με συντελεστή 20%!
  • Για τον ΕΝΦΙΑ προβλέπεται ο επανασχεδιασμός του χαρατσιού, που ωστόσο θα πρέπει να αποφέρει στα δημόσια ταμεία τουλάχιστον 2,4 δισ. ευρώ από 2,6 δισ. ευρώ που προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός του 2017.
Στα αντίμετρα η κυβέρνηση εντάσσει τα κοινωνικά επιδόματα 
  • που αφού μειώσει τους δικαιούχους θα τα αυξήσει κάπως και εφόσον δεν έχουν ενσωματωθεί στο Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης. 
Επίσης προβλέπονται σχολικά γεύματα και μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα. 
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΝΤ - ΕΕ
Έκλεισε η τεχνική συμφωνία - Στη Βουλή προς ψήφιση τα αντιλαϊκά μέτρα
Τρίτη 02/05/2017 - 07:59 - Ενημέρωση: Τρίτη 02/05/2017 - 09:17
Ως θετικό νέο τη νέα μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου ορίου εμφάνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος το κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας με τους εκπροσώπους των δανειστών δηλώνοντας τα ξημερώματα της Τρίτης πως «ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση, υπάρχει λευκός καπνός».
Όπως έκανε γνωστό, πρόκειται για μια «προκαταρκτική τεχνική συμφωνία», η οποία θα επικυρωθεί από το Eurogroup πιθανά στις 22 Μάη και έως τότε στη Βουλή θα έχουν κατατεθεί και ψηφιστεί όλα τα αντιλαϊκά μέτρα για την περίοδο 2019-2020.
Όπως δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, 
«από τη μία πλευρά αυτό που έχει να κάνει τώρα η ελληνική κυβέρνηση είναι να την εφαρμόσει -είτε αυτό είναι με νομοθέτηση είτε με δευτερογενή νομοθεσία- και από την άλλη ανοίγει η συζήτηση για να ολοκληρωθεί η συμφωνία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους». Πρόσθεσε ότι «από αύριο η κυβέρνηση δουλεύει σε όλα τα επίπεδα και για την εφαρμογή του προγράμματος, αλλά και τη συμβολή του στο δεύτερο σκέλος. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν τώρα οι συζητήσεις για το χρέος. Γιατί δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ότι δεν υπάρχει συμφωνία για τα μέτρα και τα αντίμετρα που ήταν το μεγάλο κομμάτι».
Για το περιεχόμενο της συμφωνίας, δηλαδή για το πού και πόσο θα πληγούν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και λαϊκά στρώματα, ανέφερε ότι
«με μερικά πράγματα είμαστε ευχαριστημένοι, με μερικά πράγματα είμαστε λιγότερο ευχαριστημένοι» και πως «έγιναν και θετικά πράγματα, στο επίπεδο του ότι δεν μας ζήτησαν επιπλέον μέτρα για το 2018 και ότι κερδίσαμε πως αρκετές επιχειρήσεις που ήταν στο ΤΑΙΠΕΔ πηγαίνουν στην ΕΔΗΣ (υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων), όπου υπάρχει μια εντελώς διαφορετική λογική, όπως έγινε με τα αεροδρόμια». Πρόσθεσε ότι «προφανώς και τα αντίμετρα είναι στα θετικά» και «είναι άλλα που μας στεναχωρούνε περισσότερο».
  • Επιβεβαίωσε ότι η κυριακάτικη αργία περιορίζεται στο ελάχιστο λέγοντας πως «υπάρχει μια διεύρυνση και στις τουριστικές περιοχές και στους τουριστικούς μήνες» για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
Το αφορολόγητο όριο θα μειωθεί από 1/1/2020 στις 5.680 από 8.636 που είναι σήμερα και οι κύριες συντάξεις θα μειωθούν έως και 18% από 1/1/2019, ενώ ίσως τα μέτρα να εφαρμοστούν νωρίτερα αν δεν πιαστούν τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα.
Κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι τα νομοσχέδια θα κατατεθούν στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να έχουν ψηφιστεί έως τις 13 Μάη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.