Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Κουαρτέτο Κατρούγκαλου: Αγριότερη εκτέλεση ‒ ΠΑΜΕ να τους σταματήσουμε ‒ Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία ‒ Να πληρώσει κράτος και πλουτοκρατία ‒ Μεγάλη διεθνιστική αλληλεγγύη στο ΠΑΜΕ για τη σημερινή απεργία

 ΑΠΕΡΓΙΑ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ
Σε εξέλιξη η πορεία του ΠΑΜΕ προς το Σύνταγμα
Πέμπτη 04/02/2016 - 10:59 - Ενημέρωση: Πέμπτη 04/02/2016 - 10:59
Σε εξέλιξη βρίσκεται μαζική και μαχητική πορεία του ΠΑΜΕ προς το Σύνταγμα που ξεκίνησε από την Ομόνοια. Η πορεία συντεταγμένα και περιφρουρημένα κατευθύνεται από την οδό Πανεπιστημίου προς το Σύνταγμα. Αυτήν την ώρα η κεφαλή της πορείας βρίσκεται λίγο πριν από την πλατεία Συντάγματος, με τα τελευταία μπλοκ της απεργιακής κινητοποίησης να ξεκινούν από την πλατεία Ομονοίας.

ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ
Σενάρια για χειρότερο Ασφαλιστικό με μειώσεις συντάξεων
Πέμπτη 04/02/2016 - 09:47
Με τα σενάρια μείωσης κύριων και επικουρικώνσυντάξεων να επανέρχονται στο προσκήνιο μετά την πρώτη συζήτηση για το Ασφαλιστικό το μεσημέρι της Πέμπτης θα γίνει η νέα συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους επικεφαλής του κουαρτέτου.
Στις σημερινές συναντήσεις κυβέρνησης - κουαρτέτου θα συζητηθούν ακόμα το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και θέματα Πρόνοιας και τα «κλειστά» επαγγέλματα.
Την Τετάρτη ο υπουργός Εργασίας είχε συνεργασία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου για το Ασφαλιστικό και τη στάση του κουαρτέτου, που σύμφωνα με πληροφορίες δεν συμφωνεί με την αύξηση των εισφορών και συνεπώς τίθεται θέμα μείωσης συντάξεων με σκοπό να μειωθεί κατά 1% του ΑΕΠ η κρατική δαπάνη για το Συνταξιοδοτικό.
Επίσης το κουαρτέτο ζητά αύξηση των ημερών ασφάλισης από τα 4.500 ένσημα στις 6.000 για κατοχύρωση σύνταξης, επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων για την «εθνική σύνταξη» και εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις.
Η συζήτηση για τα Δημοσιονομικά που περιλαμβάνει και το νέο Φορολογικό φέρνει πρόσθετηφοροαφαίμαξη καθώς οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης παρουσίασαν πρόταση για το Φορολογικό που προβλέπει την είσπραξη επιπλέον εσόδων τουλάχιστον 290 εκατομμυρίων ευρώ σε ετήσια βάση.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μισθωτοί και συνταξιούχοι θα επιβαρυνθούν με άλλα 150 εκατ. ευρώ το χρόνο και άλλα 140 εκατ. ευρώ θα εισπραχθούν από τη φορολόγηση εισοδημάτων από ενοίκια.

 
Τα συνθήματα που κυριαρχούν είναι: «Κάτω τα χέρια απ την ασφάλιση. Δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» και «Κανένας εργάτης να μην λυγίσει. Στους ταξικούς αγώνες βρίσκεται η λύση».
Στην κεφαλή της πορείας είναι το κεντρικό πανό του ΠΑΜΕ, ενώ ακολουθούν το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας. Ακολουθεί το πανό της Ομοσπονδίας τύπου - χάρτου. άλλων ομοσπονδιών και σωματείων, ΕΒΕ, λαϊκών επιτροπών, μαθητών, φοιτητικών συλλόγων και γυναικείων οργανώσεων.
Στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ παραβρίσκεται πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα.
Νωρίτερα στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ.
Στην κεντρική εξέδρα το πανό ανάγραφε: «Τσακίζουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο. Πάρτε πίσω το νόμο - λαιμητόμο. Κλιμακώνουμε την πάλη μας. Να πληρώσει κράτος και πλουτοκρατία». 

Μεγάλη διεθνιστική αλληλεγγύη στο ΠΑΜΕ για τη σημερινή απεργία


Πέμπτη 04/02/2016 - 09:10

Την αλληλεγγύη τους στο ΠΑΜΕ και τους εργαζόμενους της Ελλάδας για την απεργία της 4ης Φλεβάρη εκφράζουν συνδικάτα από όλο τον κόσμο:
Αυστρία - Συνδικαλιστική Οργάνωση ΛΕΦΤ ΜΠΛΟΚ
Βραζιλία - Κεντρική Συνομοσπονδία Βραζιλίας CTB
Γαλλία - Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Τρόφιμα FNAF CGT
Γαλλία - Συνδικάτο Εργαζομένων στις Μεταφορές CGT des cheminots de Versailles
Δανία - Νεολαία Συνδικάτου Βιομηχανικών Κλάδων 3F
Ιταλία - Ένωση Συνδικάτων Βάσης - USB
Τυνησία - Συνομοσπονδία Οργάνωση Εργασίας Τυνησίας
Πακιστάν - Παν-πακιστανική Ομοσπονδία Συνδικάτων APFUTU
Πορτογαλία - Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Κατασκευές FEVICCOM
Κύπρος - Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία ΠΕΟ
Τουρκία - Συνδικάτο Μεταφορών Naklyat Is
Ρωσία - Συνδικάτο Εργαζόμενων Μεταναστών Ρωσίας
Σουηδία - Συνδικάτο Μετρό Στοκχόλμης Seko Klubb 111
Ουκρανία - Ομοσπονδία Εργαζομένων Λουγκάνσκ
ΗΠΑ - Το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα AFSCME 3800
Η Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση Συνταξιούχων της ΠΣΟ
Η Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση Μεταφορών της ΠΣΟ
Η Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση Εκπαιδευτικών της ΠΣΟ
Η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Συνδικάτων της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Οργάνωσης Δημοσίου της ΠΣΟ με τη συμμετοχή 15 συνδικάτων από Αυστρία, Μεγάλη Βρετανία, Ρωσία, Λουγκάνσκ, Κύπρο, Τσεχία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Ρωσία και Σουηδία.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.