Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Θανάσης Παφίλης: Ιδεολογικό μέτωπο κατά του σκοταδισμού, του φασισμού, του ρατσισμού, των φασιστικών δυνάμεων ‒ Τσίπρας - Πιτέλα: Οι σοσιαλισταράδες συνομολογούν τις εγκληματικές ευθύνες τους ‒ ΚΚΕ: Φυλλάδιο και κλιμάκια στα Διαβατά και στον Πειραιά (VIDEO - Φωτο)

(Βλέπε και κείμενο πιο κάτω)

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Για την εφαρμογή των αποφάσεων της ΕΕ συζήτησαν Τσίπρας - Πιτέλα
Σοσιαλιστές και δημοκράτες
Παρασκευή 26/02/2016 - 19:48

Την εφαρμογή των αποφάσεων της ΕΕ για τους πρόσφυγες, που όμως οδηγούν σε μαζικό εγκλωβισμό ανθρώπων στην Ελλάδα, ζήτησαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα, ο οποίος προκάλεσε αίσθηση με την αναφορά του στα παιδιά πρόσφυγες, λέγοντας ότι η ΕΕ δεν γνωρίζει που βρίσκονται χιλιάδες από αυτά και πως πολλά έχουν πέσει θύματα παιδόφιλων, ομολογώντας τις εγκληματικές ευθύνες της ΕΕ για την τραγωδία που ζουν.

Αδιάβατη ζωή για τους πρόσφυγες. Φωτό από την επίσκεψη του ΚΚΕ στα Διαβατά (Βλέπε και πιο κάτω)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Οι πρόσφυγες να μεταφέρονται στις χώρες προορισμού τους με ευθύνη ΕΕ και ΟΗΕ
 (Το βίντεο επάνω)

Παρασκευή 26/02/2016 - 20:01
Την ώρα που οι αποφάσεις της ΕΕ εγκλωβίζουν μαζικά πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα και οι αντιθέσεις εντός της Ένωσης αντανακλώνται και στα κλειστά σύνορα από ορισμένες χώρες - μέλη, στην Βουλή περίσσεψαν οι υποκριτικές διακηρύξεις περί «ευρωπαϊκής ιδέας» και «υπεράσπισης ευρωπαϊκού κεκτημένου»!
Ειπώθηκαν στην κοινή συνεδρίαση που έγινε μεταξύ της αντιπροσωπείας της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ολλανδικού κοινοβουλίου, με τις ελληνικές κοινοβουλευτικές Επιτροπές Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Τάξης - Δικαιοσύνης.
Η συνεδρίαση έγινε με αφορμή την ανάληψη της ολλανδικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και είχε θέμα: «Το προσφυγικό ζήτημα και η μεταναστευτική κρίση»
Διαβατά
Στην τοποθέτησή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ανέδειξε ότι το προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα «είναι η απανθρωπιά ενός συστήματος που κυριαρχεί σήμερα στον κόσμο. Το ερώτημα είναι ποιος ευθύνεται αλήθεια; Δεν είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια και αυτών που στηρίζουν την ΕΕ;». Αναφέρθηκε στις επεμβάσεις των ΕΕ και ΝΑΤΟ με διάφορα κάθε φορά προσχήματα στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ και σήμερα στη Συρία και επισήμανε ότι η πραγματικότητα είναι πως η σφαγή γίνεται «για την γεωπολιτική κυριαρχία», τις ενεργειακές πηγές και τους δρόμους μεταφοράς.
Κατέθεσε τις προτάσεις του ΚΚΕ για άμεσα μέτρα: «Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να φεύγουν απευθείας από τις χώρες που μπαίνουν, δηλαδή Τουρκία, Ιορδανία και Λίβανο. Μέσα από το μηχανισμό του ΟΗΕ σε συνεργασία με την ΕΕ κατευθείαν να μπαίνουν σε πλοία, αεροπλάνα και κρουαζιερόπλοια που μπορούν να διατεθούν και να μεταφερθούν στις χώρες που θέλουν να πάνε. Εκεί που θέλουν να πάνε είναι εκείνες οι χώρες που πρωταγωνίστησαν στον πόλεμο, δεν λέω για τους λαούς, λέω για τις κυβερνήσεις και την ίδια την ΕΕ και ας μη σφυρίζουν σήμερα αδιάφορα».
Ως κομβικό σημείο ανέφερε ότι «σε όλη την ΕΕ, που έχει τεράστιες ευθύνες, πρέπει να σηκωθεί ιδεολογικό μέτωπο κατά του σκοταδισμού, του φασισμού, του ρατσισμού, των φασιστικών δυνάμεων, αυτών που αιματοκύλησαν και έσφαξαν την ανθρωπότητα και που κάποιοι τους ονόμασαν και ήρωες μέσα στις χώρες της ΕΕ».
Κλιμάκιο του ΚΚΕ κοντά στους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά - Παρέμβαση του Χρ. Κατσώτη στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής
Παρασκευή 26/02/2016 - 19:37
Κλιμάκιο της ΤΟ Πειραιά του ΚΚΕ βρέθηκε δίπλα στους εκατοντάδες πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων πολλά μικρά παιδιά, που βρίσκονται αφημένοι στην τύχη τους στο λιμάνι του Πειραιά. Συνομίλησαν με τους πρόσφυγες και μοίρασαν την ανακοίνωση του Κόμματος για το προσφυγικό πρόβλημα που κυκλοφορεί και στην αραβική και την αγγλική γλώσσα.
Tο φυλλάδιο σε μορφή PDF
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για τους μετανάστες που είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν εγκλωβισμένοι σε άθλιες συνθήκες.
Το Κέντρο Μετεγκατάστασης Διαβατών επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ (Φωτό πιο κάτω)
Σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πλοίο «Αριάδνη», μεταφέροντας 1.473 μετανάστες και πρόσφυγες από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, καθώς και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βlue Star 2» μεταφέροντας άλλους 279. Οι μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνταν προσωρινά στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ.
902

  
Ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στη θέση που θα αναπτύξει η ελληνική κυβέρνηση στην σύνοδο ΕΕ - Τουρκίας στις 7 Μάρτη, δήλωσε πως ο στόχος είναι «μια δεσμευτική απόφαση για τον αναλογικό και υποχρεωτικό διαμερισμό των ευθυνών», ενώ για το αν υπάρχει πρόθεση από την κυβέρνηση για μονομερείς ενέργειες π.χ βέτο, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «δεν θα χρειαστεί να κάνουμε μονομερείς κινήσεις διότι η θέση μας θα είναι -το ελπίζω- η θέση της μεγάλης πλειοψηφίας των χωρών - μελών». Ζήτησε «να τηρούνται οι κοινές αποφάσεις» της ΕΕ και να μην υπάρχουν «μονομερείς πρωτοβουλίες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο» και επανέλαβε τα περί ανθρώπινου προσώπου της ΕΕ και τις ιδρυτικές αρχές της αλληλεγγύης και της ισοτιμίας, όταν η ΕΕ είναι εκ των πρωταγωνιστών της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία και στον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων.
Για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίσθηκε ικανοποιημένος για το γεγονός ότι από σήμερα Παρασκευή τίθεται σε ισχύ το επιχειρησιακό σχέδιο που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη στα ΝΑΤΟικά όργανα και επανάλαβε ότι ο ρόλος των πλοίων του ΝΑΤΟ είναι να επιτηρούν και να ενημερώνουν την Frontex και το τουρκικό λιμενικό για τους διακινητές προσφύγων και μεταναστών. Πρόσθεσε ότι με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου στη Σύνοδο της 7ης του Μάρτη θα συζητήσει «περαιτέρω ενέργειες» για το Προσφυγικό.
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ήταν ανοιχτός στη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων στο Ευρωκοινοβούλιο μιλώντας για «σύγκρουση ανάμεσα στη δεξιά και την αριστερά» κάτι που ανάφερε και ο Τζιάνι Πιτέλα στις δηλώσεις του.
Ο Ιταλός πολιτικός και επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο ανάφερε πως πρέπει να συνεργαστούν οι σοσιαλιστικές, προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις, αλλά και ότι όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνεργαστούν. Ανέφερε, επίσης, ότι δεν θα αποφασίσει ο ίδιος αν θα ενταχθεί ή όχι ο ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.
Για το Προσφυγικό ζήτησε κι αυτός την εφαρμογή των αποφάσεων από όλες της χώρες της ΕΕ και σεβασμό στους κοινούς κανόνες και άφησε αιχμές για τις χώρες που προχώρησαν σε μονομερείς κινήσεις, λέγοντας ότι δεν μπορούν μόνο να λαμβάνουν από τα διαρθρωτικά ταμεία, αλλά θα πρέπει και να δίνουν. Επίσης, δήλωσε ότι υπάρχουν οι συνθήκες για να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση πριν το Πάσχα των καθολικών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.