Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Οι ΗΠΑτοι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο Αιγαίο του ΝΑΤΟ

ΕΜΠΛΟΚΗ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Ο ενισχυμένος ρόλος των ΗΠΑ επιβεβαιώνει το επικίνδυνο... «ψητό» της επιχείρησης
Σάββατο 27/02/2016 - 11:19 - Ενημέρωση: Σάββατο 27/02/2016 - 11:28
Προχωρούν οι διαδικασίες για την ανάπτυξη και την έναρξη της λειτουργίας της ΝΑΤΟϊκής ναυτικής δύναμης SNMG2 στο Αιγαίο, με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να την καλωσορίζει και να ενισχύεται ο ρόλος που θα διαδραματίσουν οι ΗΠΑ στη συγκεκριμένη επιχείρηση αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.
Επιβεβαιώνεται έτσι, το γεγονός ότι πρόκειται για μια επιχείρηση άμεσα συνδεδεμένη με τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Την επόμενη εβδομάδα, στην Αθήνα θα έρθει ο Αμερικανός διοικητής της ΝΑΤΟϊκής Διακλαδικής Διοίκησης της Νάπολης της Ιταλίας, στον οποίο θα υπάγεται η ναυτική δύναμη της λυκοσυμμαχίας στο Αιγαίο.
Συγκεκριμένα, ο Γερμανός διοικητής της SNMG2, υποναύαρχος Γ. Κλάιν, θα υπάγεται στον Αμερικανό διοικητή της Διακλαδικής Διοίκησης των Συμμαχικών Δυνάμεων του NATO στη Νάπολη της Ιταλίας (Joint Force Command Naples - JFC Naples), Μ. Φέργκιουσον, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και διοικητής των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ σε Ευρώπη και Αφρική (US Naval Forces Europe - Africa).
Ο Μ. Φέργκιουσον, αναμένεται, μάλιστα, στην Αθήνα την ερχόμενη βδομάδα, για παραπέρα συνεννοήσεις με Έλληνες επιτελείς επί του επιχειρησιακού σχεδίου της ΝΑΤΟϊκής δύναμης. Η επίσκεψή του δένει με αυτή που προηγήθηκε του διοικητή του 6ου Αμερικανικού Στόλου, στο υπουργείο Άμυνας, όπου σε συνομιλίες του με τον υπουργό Π. Καμμένο, τον διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα στείλουν πλοία τους να συνδράμουν τη SNMG2 στο Αιγαίο. 

Συν τα ιδιαίτερα συχνά, τώρα τελευταία, πήγαινε-έλα του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Ντ. Πιρς, στο υπουργείο Άμυνας, όλα σημάδια μιας ενεργού ανάμειξης των ΗΠΑ στην υπόθεση, που «φωτογραφίζει» την άμεση σύνδεσή της με τη συνολικότερη συγκέντρωση δυνάμεων της λυκοσυμμαχίας στην ευρύτερη ζώνη της Ανατολικής Μεσογείου, πεδίο σφοδρής ενδοϊμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης.
Ελληνικό υποβρύχιο σε νέα ΝΑΤΟϊκή άσκηση στη Μεσόγειο
Την ίδια στιγμή, βαθαίνει και από άλλες πλευρές η εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα σχέδια της λυκοσυμμαχίας, με άξονα τη γεωστρατηγική αναβάθμιση των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων. 

Σε αυτή τη βάση, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΝ, το υποβρύχιο «ΠΙΠΙΝΟΣ» συμμετέχει από 22/2 έως 4/3 στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση «DYNAMIC MANTA 2016», η οποία διεξάγεται ανατολικά της Σικελίας.

Προηγούμενα και στο πλαίσιο προετοιμασίας συμμετοχής στην εν λόγω άσκηση, το «ΠΙΠΙΝΟΣ» κατέπλευσε στην Κατάνια της Ιταλίας, από 18 έως 22/2.
Επισήμως, η άσκηση στοχεύει στην προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας και της συνδυασμένης δράσης μεταξύ υποβρυχίων, εναέριων μέσων και μονάδων επιφανείας, με ιδιαίτερη έμφαση στις ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις. (!!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.