Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Το ντουέτο του κουαρτέτου, τα δυο πόδια της Φρουραρχίνας και ο πολυ-σκληρός-για-να-(μας)-πεθάνει Κατρούγκαλος

Με Σταθάκη - Τσακαλώτο χάνεις σύνταξη και Λοττο

«Η συμφωνία με τους δανειστές δεν ήταν Βάρκιζα γιατί δεν παραδόθηκαν τα όπλα, δηλαδή η εξουσία»
Γιώργος Κατρούγκαλος (20/7/2015)

ΚΛΕΙΝΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
Για πρόσθετα μέτρα συζητούν Τσακαλώτος και Σταθάκης με το κουαρτέτο
Παρασκευή 05/02/2016 - 09:52
Με όλα τα θέματα ανοιχτά, όπως είναι η λήψη πρόσθετων μέτρων και η μείωση συντάξεων, η νέα συνάντηση των υπουργών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη με τους επικεφαλής του κουαρτέτου, με την οποία ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος των επαφών με τον απολογισμό των μέχρι τώρα συζητήσεων.
Οι επικεφαλής του κουαρτέτου αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα Παρασκευή και να επανέλθουν έπειτα από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με την κυβέρνηση, για τη συνέχιση των συζητήσεων επί των αντιλαϊκών μέτρων που πρέπει να υλοποιηθούν.

ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ
Η φρουραρχίνα (La garde)
Το Ασφαλιστικό συνδέεται με το χρέος
Πέμπτη 04/02/2016 - 22:23
Τα μέτρα στο Ασφαλιστικό πρέπει να είναι σημαντικά και να πηγαίνουν σε βάθος, δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λάγκάρντ, συνδέοντας την αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση με το ελληνικό κρατικό χρέος.
«Εάν η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση δεν είναι τόσο βαθιά όσο χρειάζεται, τότε η άλλη πλευρά (σ.σ. η Ευρωπαϊκή Ένωση) θα πρέπει να προχωρήσει σε μεγαλύτερη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», είπε. 
Η Κριστίν Λαγκάρντ επανέλαβε ότι προϋπόθεση για να συμμετάσχει στο ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι η υλοποίηση σκληρών μέτρων και η ελάφρυνση του κρατικού χρέους. «Πάντα έλεγα ότι το ελληνικό πρόγραμμα πρέπει να περπατά σε δύο πόδια: το ένα πόδι είναι οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις και το άλλο είναι η ελάφρυνση του χρέους. Επιμένουμε σε αυτή την άποψη: σημαντική μεταρρύθμιση, ελάφρυνση του χρέους», ανέφερε.
Το Δημοσιονομικό και Ασφαλιστικό κυριάρχησαν στις συζητήσεις και όλα δείχνουν πως οι δανειστές θεωρούν πως δεν επαρκούν τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση.
Άλλωστε η έκθεση της Κομισιόν, που σαφώς κάνει λόγο για πρόσθετα μέτρα φέτος και το 2017, προκειμένου να επιτευχθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα, φανερώνει πως στο τραπέζι της συζήτησης είναι ήδη η επιπλέον επιβάρυνση εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων έως το 2018 μέσω της κατάρτισης του νέου μεσοπρόθεσμου προγράμματος τριετούς διάρκειας.
«Εμένα, προς το παρόν, δεν μου έχει ζητήσει κανείς νέα μέτρα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι περιμένει να του ζητηθούν και επίσημα.
Στο Ασφαλιστικό όλες οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι επικεφαλής του κουαρτέτου δεν δέχονται την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και τις προϋποθέσεις που προτείνει η κυβέρνηση για την «εθνική σύνταξη», γεγονός που ανοίγει θέμα εύρεσης ποσού 700-800 εκατ. ευρώ για το 2016 από άλλους τρόπους, μεταξύ των οποίων είναι η μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων ή η επιβολή ενός νέου χαρατσιού στο όνομα του Ασφαλιστικού, το οποίο η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ συνέδεσε με το κρατικό χρέος, δηλώνοντας πως «εάν η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση δεν είναι τόσο βαθιά όσο χρειάζεται, τότε η άλλη πλευρά (σ.σ. η ΕΕ) θα πρέπει να προχωρήσει σε μεγαλύτερη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».
«Όλα τα θέματα παραμένουν ανοιχτά», δήλωσε μετά τη συνάντηση της Πέμπτης ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, στρώνοντας το έδαφος για επιπλέον αντιλαϊκά μέτρα στο Ασφαλιστικό.

Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ
Όλα τα μεγάλα θέματα στο Ασφαλιστικό παραμένουν ανοιχτά
Πέμπτη 04/02/2016 - 19:45
«Όλα τα θέματα παραμένουν ανοιχτά», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, μετά τη συνάντηση με τους επικεφαλής του κουαρτέτου, στρώνοντας το έδαφος για επιπλέον αντιλαϊκά μέτρα στο Ασφαλιστικό.
Ο Γ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι οι θεσμοί έθεσαν γραπτώς όλα τα «ανοιχτά» εκ μέρους τους ζητήματα και έγινε μια αναλυτική κατ' άρθρον επεξεργασία όλου του νόμου. Πρόσθεσε ότι συμφωνήθηκε με τους θεσμούς να συνεχιστεί η συζήτηση με τα τεχνικά κλιμάκια την επόμενη εβδομάδα, ώστε να ψηφιστεί το νομοσχέδιο «όσο το δυνατόν συντομότερα».
Ο υπουργός Εργασίας ισχυρίστηκε ότι «δεν τέθηκε ποτέ θέμα περικοπών των συντάξεων» από τους θεσμούς. Επανέλαβε, ωστόσο, ότι «όλα τα μεγάλα θέματα παραμένουν ανοιχτά», αναφερόμενος στα άλλα ζητήματα που θέτουν οι θεσμοί, όπως η επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων για την «εθνική σύνταξη» και η κατάργηση της δεκαπενταετίας.
Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι το κουαρτέτο εκφράζει ενστάσεις για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Σε περίπτωση που αποσυρθεί το συγκεκριμένο μέτρο, θα πρέπει να αντικατασταθεί από άλλα μέτρα, γεγονός που επαναφέρει το σενάριο της περικοπής ακόμα και κύριων συντάξεων.
Θέλοντας να κρύψει ότι και η κυβερνητική πρόταση είναι φωτιά και λάβρα, ο Γ. Κατρούγκαλος επανέλαβε τα περί «σκληρής διαπραγμάτευσης», ενώ εκτίμησε ότι είναι «ρεαλιστικό» να καταλήξουν σύντομα οι διαπραγματεύσεις.
«Εμένα, προς το παρόν, δεν μου έχει ζητήσει κανείς νέα μέτρα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτος, στη σκιά της έκθεσης της Κομισιόν και των πληροφοριών ότι οι θεσμοί ζητάνε πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα. 
Στις συναντήσεις της Πέμπτης βρέθηκε στο επίκεντρο και η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ που διευκολύνει τη συγκέντρωση αγορών σε επιχειρηματικούς ομίλους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε σύγκληση για την προώθηση σειράς μέτρων έως το Μάρτη στο χονδρικό και ηλεκτρονικό εμπόριο, στις κατασκευές και στη μεταποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.