Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016

Αλέκα Παπαρήγα: Tο παράλληλο πρόγραμμα του φακόριζου (VIDEO)

«ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ»
Αλ. Παπαρήγα: Το νομοσχέδιο είναι απολύτως ενταγμένο στη φιλοσοφία του μνημονίου
(VIDEO)
Παρασκευή 19/02/2016 - 19:09 - Ενημέρωση: Παρασκευή 19/02/2016 - 21:19
«Δεν είναι ''παράλληλο πρόγραμμα'', είναι ένα πρόγραμμα απολύτως ενταγμένο στη φιλοσοφία του τρίτου μνημονίου και των προηγούμενων μνημονίων», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις».
Επισήμανε ότι το νομοσχέδιο, πέρα από τις «παροχές» - που δεν αποτελούν ούτε ψίχουλα - περιέχει όλο εκείνον τον σκελετό, μέσα από τον οποίο θα περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα και στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και της Υγείας στο επόμενο μνημόνιο που θα υπογραφεί - είτε όταν η κυβέρνηση πάρει καλό βαθμό στην αξιολόγηση, είτε για τη λεγόμενη ρύθμιση του χρέους.
Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε ότι όντως το νομοσχέδιο έχει «ταξικό πρόσημο» όπως λέει η κυβέρνηση, αλλά αυτό το «ταξικό πρόσημο» είναι αντιδραστικό.

Όπως εξήγησε, όταν η συγκυβέρνηση μιλάει για «κοινωνική ανισότητα» το κάνει για να διαιρέσει αυτούς που παίρνουν 400 ευρώ σύνταξη με αυτούς που παίρνουν 800, τους άνεργους με τους εργαζόμενους, τις ελαστικές σχέσεις με τη μόνιμη δουλειά.

«Θα βάζετε τον χαμηλόμισθο να πληρώνει αυτόν που δεν έχει τίποτα», είπε.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θέλει να μειώσει ο λαός τις απαιτήσεις του και να ρίξει την μεγάλη του πλειοψηφία στη λογική του πτωχοκομείου και των συσσιτίων.
Αναφερόμενη στα 100 εκατ. ευρώ που προβλέπονται για 2,5 με 3 εκατομμύρια ανασφάλιστους, υπογράμμισε ότι δεν είναι «ούτε ψίχουλα», προσθέτοντας ότι την ίδια στιγμή ένα σημαντικό μέρος των ασφαλισμένων δεν μπορεί να πληρώνει ούτε για τη συμμετοχή στα φάρμακα.
Επίσης, στηλίτευσε την ιδιωτικοποίηση του νοσοκομείου της Θήρας, καθώς και τη μεταφορά της ευθύνης της Υγείας στους δήμους και τις ΜΚΟ.
Σχολιάζοντας τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι η λιτότητα είναι μία παρένθεση γιατί θα έρθουν επενδύσεις και θα γίνει ανάπτυξη, υπογράμμισε ότι προϋπόθεση για τις επενδύσεις είναι να ζει ο λαός σε συνθήκες πτωχοκομείου.

Όπως είπε, «ο επενδυτής δεν κοιτάζει μόνο την φτηνή εργατική δύναμη, έχει και άλλες δεσμεύσεις: περιβαλλοντολογικές, μέχρι και δεσμεύσεις στρατιωτικών υποχρεώσεων σε πολέμους κλπ». Συμπλήρωσε ότι κοινωνική πολιτική, σύγχρονη και δωρεάν για όλο το λαό, δεν πρόκειται να κάνει η κυβέρνηση, γιατί αυτό δεν έγινε ούτε στις συνθήκες ανάπτυξης του καπιταλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.