Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Ο αντιπερισπασμός της μακράν καλύτερης κυβέρνησης, η εκτροπή του λαού και η άναρθρη κρΑΥΓΗ της ενημέρωσης (Με 2 Θανάσιμα VIDEO)

Αντιπερισπασμός
Η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απέναντι στους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, στα λαϊκά στρώματα είναι ύπουλη, επικίνδυνη και προκλητική.
Προκειμένου να υλοποιήσει την αντιλαϊκή πολιτική και να ικανοποιήσει τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει όλες τις τεχνικές εξαπάτησης του λαού.
Εσχάτως, λοιπόν, η κυβέρνηση έφερε ξανά στη Βουλή το περιβόητο «παράλληλο πρόγραμμα» που - όπως ισχυρίζονται - «θα ανακουφίσει ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».
  • Πόσο θράσος, αλήθεια, χρειάζεται για να ισχυρίζεσαι ότι «ανακουφίζεις» το λαό, την ίδια στιγμή που τον τσακίζεις, μέσω του Ασφαλιστικού, αλλά και όλου του πλέγματος των αντιλαϊκών μέτρων που έχεις επιβάλει στις λαϊκές οικογένειες;
  • Πόσο θράσος χρειάζεται να έχεις για να μιλάς υπέρ των λαϊκών στρωμάτων, όταν τα έχεις κάνει πλακάκια με το μεγάλο κεφάλαιο;
  • Για να κρύψει το αντιλαϊκό περιεχόμενο της πολιτικής της και να «χρυσώσει το χάπι» εμφανίζεται να παίρνει ορισμένα μέτρα, που κυρίως αφορούν στους τομείς Υγείας και Πρόνοιας, που όχι μόνο δεν αποτελούν αντίβαρο στον ορυμαγδό των αντιλαϊκών μέτρων, ανακυκλώνοντας τα περσινά προγράμματα διαχείρισης της ακραίας φτώχειας, αλλά, αντίθετα, ενσωματώνει και νέες επικίνδυνες διατάξεις, όπως αποκάλυψε το ΚΚΕ με τις χτεσινές παρεμβάσεις του στη Βουλή.
Είναι φανερό ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης έχουν χαρακτήρα επικοινωνιακού αντιπερισπασμού.
  • Αυτό ακριβώς εξέπεμψε και η εισήγηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην προχτεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
  • Αυτό το στόχο εξυπηρετεί και το «παράλληλο πρόγραμμα» και το θέμα των τηλεοπτικών αδειών (Βλέπε Μποτίλια, πιο κάτω).
Θέλουν να στρέψουν αλλού το βλέμμα
  • όσων βιώνουν τις τραγικές επιπτώσεις από την πολιτική της κυβέρνησης,
  • όσων έχουν μπει στο δρόμο του αγώνα και βλέπουν ότι η προοπτική βρίσκεται στην οργανωμένη πάλη και διεκδίκηση.
Βέβαια, η πλευρά του αντιπερισπασμού είναι η μία όψη του νομίσματος.
  • Γιατί η άλλη είναι αυτή του αυταρχισμού, της συκοφαντίας και της απειλής για καταστολή.
Το πώς εξελίσσεται αυτή η άθλια κυβερνητική πρακτική το βλέπουμε με αφορμή τις κινητοποιήσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς.
  • Από τη μια, καλεί σε προσχηματικό διάλογο - απάτη για να διαπραγματευτούν το πώς θα πεθάνουν και,
  • Από την άλλη, κατηγορεί τους φτωχούς αγρότες σαν κλέφτες, φοροφυγάδες και χουντικούς.
Όσους αντιπερισπασμούς και να κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ,
Όσα παλιά και νέα κόλπα κι αν χρησιμοποιήσει, δεν μπορεί να κρύψει την πραγματική αποστολή της. Που είναι:
  • Χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων και αβάντα στο μεγάλο κεφάλαιο.
Η λογική της αναμονής, του «περίμενε», του «ας δώσουμε άλλη μία ευκαιρία» δεν έχει θέση μέσα σε αυτές τις συνθήκες, γιατί οδηγεί στην καταστροφή τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες.
Ο Τσάμπιον της ενημέρωσης
Μπορεί κάποιοι από τους κυβερνητικούς προπαγανδιστές να είναι «μανούλες» σε κάτι τέτοια κόλπα, όπως, για παράδειγμα, εκείνος που χτες έγραφε ‒ούτε λίγο ούτε πολύ‒ ότι είναι εκτροπή το να απαιτούν οι φτωχοί αγρότες να αποσυρθεί το Ασφαλιστικό.
  • Όμως, ό,τι και να κάνουν, ευρύτερες εργατικές - λαϊκές δυνάμεις τούς έχουν πάρει χαμπάρι και συντονίζονται για την κλιμάκωση του αγώνα τους ενάντια στην αντιλαϊκή λαίλαπα.

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ
Επικοινωνιακό αντιπερισπασμό επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας λόγω της λαϊκής οργής για Ασφαλιστικό και Φορολογικό

Παρασκευή 12/02/2016 - 01:32 - Ενημέρωση: Παρασκευή 12/02/2016 - 01:41
Να κρύψει την λαϊκή οργή για τα μέτρα που προωθεί κάτω από το χαλί της δήθεν αντιμετώπισης της διαπλοκής μέσω της τροπολογίας για τις τηλεοπτικές άδειες επιχείρησε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανταλλάσσοντας με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγορίες περί διαπλεκόμενων.
Η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες υπερψηφίστηκε καθώς στην ονομαστική ψηφοφορία σε σύνολο 270 βουλευτών «ναι» ψηφίσαν 154 βουλευτές, «όχι» ψήφισαν 102 βουλευτές και «παρών» ψηφίσαν 14 βουλευτές. «Ναι» ψήφισε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.
Η κυβέρνηση επέλεξε να καταθέσει με διαδικασία fast track την επίμαχη τροπολογία όταν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας είναι οι μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων και των επιστημόνων για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό. Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να μπει μια τάξη» στο τηλεοπτικό σκηνικό με την αδειοδότηση και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «κάνει πλάτες» στη διαπλοκή και «πουλάει εκδούλευση σε κάποιους κυρίους» ότι δεν θα γίνει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Ανέφερε πως η κυβέρνηση τηρεί το Σύνταγμα αφού το κράτος είναι υπεύθυνο για το τηλεοπτικό σκηνικό και πως οι τέσσερις άδειες δεν είναι λίγες αλλά πολλές για χώρα όπως η Ελλάδα.
«Εσείς είστε η διαπλοκή κ. Τσίπρα» ήταν η κατηγορία που εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας ότι «δημιουργείται το δικό σας σύστημα διαπλοκής» κάνοντας τον αρμόδιο υπουργό πανίσχυρο και αδρανοποιόντας το ΕΣΡ. Ανέφερε πως η ΝΔ θεωρεί «ότι ισχύει για τους επιχειρηματίες να ισχύει και για τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ» και πως «υπερασπίζεται την ελεύθερη λειτουργία της αγοράς από τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξάρτητη αρχή».
Από τις ομιλίες των δύο πολιτικών αρχηγών έγινε σαφές πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιδιώκει την αναδιανομή της τηλεοπτικής πίτας και σε νέους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευσης και άλλα κόμματα επιδιώκουν να διατηρηθεί η ισχύουσα κατάσταση και εστιάζουν τη διαμάχη τους για το αν η κυβέρνηση με την πλειοψηφία της στη Βουλή ή το ΕΣΡ θα έχουν την απόλυτη αρμοδιότητα και όχι στο γεγονός ότι και στις δύο περιπτώσεις η ενημέρωση είναι ελεγχόμενη από τους επιχειρηματικούς ομίλους υπέρ των δικών τους συμφερόντων.
Η τοποθέτηση του ΚΚΕ 
Η κυβέρνηση προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα της επικαιρότητας όπου στο επίκεντρο είναι οι μεγάλες κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό και το φορολογικό τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θανάσης Παφίλης μιλώντας επί της τροπολογίας για τις τηλεοπτικές άδειες. (video πάνω)
Ανάφερε πως ο πρωθυπουργός δεν είπε ούτε κουβέντα για τους εργαζόμενους και τους αγρότες που κινητοποιούνται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και κάλεσε την κυβέρνηση να μαζέψει όσους συκοφαντούν τους αγρότες παρομοιάζοντας τα τρακτέρ με τανκς, ενώ ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ζητά από τους αγρότες να σταματήσουν να αγωνίζονται. Σημείωσε ακόμα πως ο πρωθυπουργός δεν μίλησε για το ΝΑΤΟ και την εμπλοκή του στο Προσφυγικό κάνοντας λόγο για αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, συνδιαχείρηση του Αιγίου και εμπλοκή των ενόπλων δυνάμεων σε ένα μεγαλύτερο πόλεμος στην περιοχή.
Για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ανέφερε πως γίνεται αναδιανομή της πίτας και συγκεντρώνεται σε λιγότερα χέρια και πως η κυβέρνηση θέλει να βάλει νέους παίχτες και η ΝΔ να υπερασπίζεται το σημερινό απαράδεκτο καθεστώς, ενώ και οι δύο αποδέχονται πως η ενημέρωση θα είναι στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων και από εκεί πηγάζει η διαπλοκή που δήθεν η κυβέρνηση θα την αντιμετωπίσει. Για τα περί διαφάνεια σημείωσε ότι υπάρχουν εξαιρέσεις από την ονομαστικοποίηση των μετοχών μέχρι φυσικού προσώπου για αλλοδαπές εταιρίες που είναι στο χρηματιστήριο.
Σημείωσε ότι το ΚΚΕ ψηφίζει «παρών» διότι δεν μπαίνει σε οικονομικά και πολιτικά παιχνίδια και ενδιαφέρεται για την προστασία των εργαζομένων στα ΜΜΕ σημειώνοντας οτι στο νόμο δεν υπάρχει πρόβλεψη για μόνιμο προσωπικό που θα εργάζεται με οργανόγραμμα και με κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Στην αρχή της τοποθέτησης του ο Θανάσης Παφίλης καυτηρίασε τις αναφορές του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής στους δικτάτορες Μεταξά και Παπαδόπουλο.   
Νωρίτερα απορρίφθηκαν θέματα επί της διαδικασίας και οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας (βίντεο κορυφής) που είχαν τεθεί από τη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξης. 
Μνημονιακή υποχρέωση ο διαγωνισμός
Η διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες είναι μνημονιακή υποχρέωση και τα έσοδα τους να χρησιμοποιηθούν για την εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων που θέτει το μνημόνιο γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.
Σε σχετική ερώτηση, απάντησε ότι το μνημόνιο δεσμεύει την ελληνική κυβέρνηση να εκκινήσει έναν διεθνή διαγωνισμό για την πώληση των τηλεοπτικών αδειών προσθέτοντας ότι τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων.
Ανέφερε πως ο διαγωνισμός πρέπει να γίνει «με σεβασμό στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και καθώς δεν έχει γίνει ακόμα καμία πρόταση σχετικά με τον διαγωνισμό, δεν έχει γίνει και καμία συζήτηση με τους θεσμούς», ενώ για το πως θα γίνει η διαδικασία απάντησε ότι «είναι τα κράτη - μέλη που αποφασίζουν για τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών, καθώς αυτή η νομοθεσία δεν έχει εναρμονιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
Τοποθετήσεις πολιτικών αρχηγών  
Για «παζάρια με τους καναλάρχες» κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και πως «η μόνη σας έγνοια είναι να φτιάξετε άλλο ένα ελεγχόμενο καθεστώς. Όπως κάνετε παντού. Όπως κάνετε στο κράτος».
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να «ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου που πλήττεται από τις δικές της πολιτικές» και οτι με την τροπολογία «πλήττει θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης πρότεινε κυβέρνηση τεχνοκρατών, λέγοντας ότι ένας τεχνοκράτης πρωθυπουργός δεν είναι δοτός διότι προκύπτει από τη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.